Hur vill du må?

Räcker det med att vilja må bra? När jag 140 kg tung, satt i soffan och mådde dåligt över hur tung jag var och verkligen ville gå ner i vikt så gjorde jag inte mycket som ledde mig på rätt spår. I stället fortsatte jag att må dåligt och göra ännu mer så att jag mådde ännu sämre genom att unna mig chips, läsk, godis och smörgåsar på kvällarna.
 

Det första jag gjorde när jag vaknade på morgonen var att gå till kylskåpet och dricka läsk, det var min frukost. Fanns det lite middagsrester kvar slank de ner också. Jag hann aldrig bli riktigt hungrig till lunch för då hade jag redan hunnit stoppa i mig en korv med bröd på macken, eller en godbit och lite läsk i bilen, och gärna en godispåse också när jag var ute och jobbade.
 
Jag var ständigt mätt, det är ju så gott att äta allt man vill, när man ändå inte bryr sig. Eller bryr man sig verkligen inte? Äter man för att döva sina känslor???
 
Ända sättet för att må bra i den situationen när jag var 140 kg tung, var att få kickar/belöningar genom maten, jag hade inte där och då tron på mig själv att kunna lyckas.
 
Må dåligt vill vi alla slippa, men det räcker inte att bara tänka sig till en bättre hälsa. Ingenting kommer tyvärr av sig självt. Vi måste göra ett val; ska vi fortsätta vara passiv eller börja starta något som leder oss dit vi vill?
 
Jag vet hur det känns att inte orka se sin spegelbild i skyltfönstren på stan, jag vet hur jobbigt det är att svettas i trånga provhytter där kläderna inte passar, jag vet precis hur det känns och jag vet också att det faktiskt finns en utväg till en ny hållbar livsstil.
 
Men hur ska man orka börja, även om man vill så är det inte samma sak, vi behöver motivation och belöning (någon annan belöning i stället för mat), så det gäller att fundera ut; vad är viktigt för mig som gör att det är värt att göra en livsstilsförändring?
 
Att vakna varje morgon och att ta på sig kläder för att gå till jobbet och känna hur trångt de sitter på en, och var mina tröjor/tunikor nytvättade så fick jag töja och dra i dem så att de skulle bli större, och resårbyxor var det enda alternativet för mig med min stora mage.
 
Att slippa detta "gissel" var en av mina belöningar i hjärnan att tänka på, och när jag började med LCHF så kändes det som att en tung börda lyfts från mina axlar redan samma morgon, även fast jag inte hunnit gått ner något i vikt. För jag visste att denna gång har jag bestämt mig och jag visste att varje morgon jag vaknar så kommer min tröja/tunika sitta lite lösare varje dag, och det gav mig motivation varje dag.
 
Att kunna använda samma vår-garderob, sommar-garderob och vinter-garderob är nytt för mig. Jag har alltid behövt köpa nya större storlekar varje säsong, bara det ger en tillfredsställelse och en fråga till mig själv; varför har jag kastat bort så många år av övervikt?   
   
 
Vill du komma och lyssna på min föreläsning i Sundsvall eller i Skåne/ Ängelholm där jag berättar om min resa från 140 kg till minus 70 kg och hur jag bibehåller vikten i dag, så är du varmt välkommen att anmäla dig nedan.
 
Välkommen att anmäla dig till min föreläsning den 25/4-17 kl.18:15 - ca19:30
Plats; Kulturmagasinet, Packhusgatan 4, 852 34 Sundsvall.
Pris: 250 kr per person
Anmälan är bindande och begränsat antal platser.
 
För anmälan mejla till; lindha.vikstrom@jamtland.st skriv i ämnesraden Sundsvall 
 
 
För anmälan till denna unika föreläsning där jag och Anna Hallen  föreläser tillsammans för första gången, mejla till lindha.vikstrom@jamtland.st, skriv Anna//Lindha i ämnesraden. Här kan du läsa mer om vår föreläsning.
 
Måndagen den 8 maj 2017 kl. 18 - 20:30 ca.
Pris per person 300 kr
 
Vägbeskrivning till föreläsningen:
Adress; Livsstilsgården i Norra Häljaröd, Farhultsvägen 377
Buss 225 mellan Ängelhom - Höganäs
Hållplats; Norra Häljaröd Ö
 
Anmälan är bindande och begränsat antal platser.
 
#1 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Alltså åh vilken inspiration du är, HEJA DIG!

#2 - - Tussilago:

Har tänkt på det där, är det inte så att man måste tänka om. Man ska inte sluta utan börja med nått annat. Kan tycka att man hamnar i, vad ska jag bjuda på? Man ska inte ha bullar och sånnt hemma, läsk. Men man vill ju veta vad ska ha istället. Kan du tipsa om nått bra man kan bjuda på. Som alla kan äta.

#3 - - Paula:

Vad göra när man är ensam i familjen med LCHF- mat ? Jag kan inte kasta bort deras mat och tvinga att dem måste äta precis som jag ! Därför är det extra svårt till såna som har liknande situation, men visst, jag själv bestämmer vad jag äter och stoppar i munnen. Lätt är det inte och ibland faller jag. Vad göra ? Kramisar/Paula : )

#4 - - monica:

Paula, måste gå att lösa för de andra men svårt för dig att frestas. De måste väl inte serveras kilovis med bullar och godis. Svårt ha sådant hemma för den som inte klarar av det. Själv kan jag ha socker hemma men inte honung och nötter. Lindha, äter du kosttillskott!? Man läser så mycket om att dra ner på det ena men ersätta med det andra. Just nu äter jag magnesium. Bvitaminburken slut. Kalk/dvitamin på läkarord. är jag ordinerad att sluta med. Tar selen nån burk ibland. Känner ingen skillnad utom i plånboken.

Svar: Det ända tillskott jag äter är magnesium då jag lätt får sendrag i fötter, D vitamin under vinterhalvåret och sedan tar jag 3-4 paranötter om dagen så får jag i mig selen :)
halvalindha