LCHF en diet?

Av en slump halkade jag in på LCHF kosten mars 2012 då jag hade tagit de första stegen i min livsstilsförändring. Det var en arbetskompis som hade gått ner 10 kg i vikt med LCHF, och jag hade aldrig hört talas om LCHF och blev förstås väldigt nyfiken då hon sa att man fick äta hur många ägg man ville, man fick äta bearnaisesås till köttbiten mm. och framförallt: man kände sig mätt. För mig så lät detta som rena drömmen, är det möjligt att man får äta sådan fet mat och ändå gå ner i vikt? Jag menar, en annan var ju van vid att vill man gå ner i vikt så ska det kännas i magen, du ska höra magen kurra och somna hungrig för då går man ner i vikt.
 
Jag bestämde mig för att ge detta en chans vilket jag är så tacksam över i dag, annars hade jag nog vägt 140 kg igen. Jag googlade runt vad LCHF var och letade recept hur man åt och möttes av hur mycket information som helst om hur man kan äta LCHF-kost, strikt, liberal, skaldemans. Du kan väga maten och äta med fastefönster osv, och någonstans här kände jag att jag tänker inte krångla till det, jag äter allt som innehåller högst 5 g kolhydrater per 100g, och det fungerade för mig för att lyckas gå ner 70 kg. För mig var LCHF en tillfällig grej när jag började, men med tiden lärde jag mig mer om kosten och insåg till slut att det här är ett sätt att fortsätta leva efter en kost som jag mår bra av och som håller mitt blodsocker i balans så att jag inte får de där sugen som gör att man gärna vill "fuska".
 
I dag har jag lärt mig ännu mera om kosten och har förfinat hur jag äter då jag försöker undvika mejeriprodukter, och mina kolhydrater får jag i mig via grönsaker.
 
Väl hemma i min familj med två barn och en överviktig make som absolut inte var med på noterna att börja med en ny "diet", och som tyckte att han inte behövde gå ner i vikt utan trivdes och mådde bra, så började jag att laga LCHF åt mig själv. Så våra middagar kunde se ut som så att jag stekte kycklingfilé och gjorde en god sallad till med avokado och fetaost i, och gärna en bearnaisesås till. Min man och barnen hade strips till eller kokt potatis, och jag kommer i håg hur min man tittade på min tallrik och frågade "och du tror du ska gå ner i vikt med att äta så här?". Jag måste ju ändå säga att jag kunde ju inte klandra honom för den frågan, jag menar han var ju van vid mina dieter/jojo-bantningar att det var light produkter och absolut inga feta såser och minimalt med mat.   
 
 
Men jag mådde bra med min kost och kände mig mätt och belåten, och när jag hade gått ner 10 kg så tittade min man på mig och sa "okej nu vill jag också testa LCHF" och sedan dess äter vi båda det och mår bra, och min man som inte behövde gå ner i vikt enligt honom gick ner 50 kg och håller vikten även han.
Fortsättning följer....
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Tack för att du berättar om erat liv, fortsätt ❤️👍🏻, Helene.

#2 - - Paula:

Härligt skrivet och kunde bara skratta om det din man tyckte om sin vikt, för min man har alltid haft samma tankegångar att det är bara jag som behöver banta och akta för socker mm... ; ) Fortsättning följer hemma hos mig också .... ; ) Kommer vänta fortsättningen i din berättelse <3 Kram/Paula

#3 - - Pernilla Andersson:

Wow
Ni är verkligen snygga båda två. Vad roligt att det funkar för er💖

#4 - - Pernilla Andersson:

Wow
Ni är verkligen snygga båda två. Vad roligt att det funkar för er💖

#5 - - monica:

Ni är så fina, du och din man! Kan förstå att han inte ville hoppa på bantningståget, när han varit med om all din jojobantning! Tänk om ni båda bantat och inte kommit i rätt fas med varandra! Den ene framgångsrikt på nergång, den andre i fuskfas på väg uppåt. Då kunde det ha blivit diskussioner vid många tillfällen. 😊😊😉😳 . Så bra att ni lyckats med LCHF och kan inspirera andra. Själv har jag hamnat i småkaksträsket i sommar och gått upp flera kilo. Helt onödigt har jag bakat småkakor och bullar till en bygdegårdsförening . Kan ju göra så många andra insatser, men blev så sugen och besatt av bara tanken på att baka. Så det blev många sorter inkl glutenfritt och mjölkfritt. Nu ska jag bli förnuftig igen och låta bli onödor. Rätt nöjd att jag aldrig gillat köpebröd.