Allt har sin början.....

Ser att jag har många nya läsare till min blogg och tänkte därför berätta lite mer om mig och om hur allt började.
Jag tror många känner igen sig i min resa, att de själva liksom jag har jojo-bantat en stor del av sitt liv och precis som jag provat typ alla dieter/mirakelkurer som finns, och framför allt viktväktarna som jag börjat om med flertalet gånger. Visst har jag lyckats att gå ner i vikt många gånger med bra resultat men för att sedan gå upp alla kilon plus lite till. Jag har aldrig förstått varför jag aldrig har kunnat hålla vikten utan har kämpat med jojo-bantningar mer än halva livet och allt som det medför negativt med det mentala.
 
Jag kommer i håg en gammal vän som sa till mig när jag träffade han på stan efter att jag hade lyckats gå ner mina 70 kilon att; "tänk Lindha när man träffade dig förut så var du antingen smal eller överviktig". Jag pendlade så kraftigt i vikt fram och tillbaka och självklart var det jobbigt mentalt för mig, det gjorde att jag fick skamkänslor och även drog mig undan från att umgås med folk mer än då jag måste.
 
I dag har jag kommit långt i min resa, i den mentala biten, och har fått en insikt och förståelse till varför jag förut inte har kunnat hantera mat utan ständigt pendlat upp och ner i vikt. Jag säger inte att livet med vikten är lätt numera, men äntligen vågar jag lita på mig själv och vet att jag aldrig kommer att gå upp i vikt och väga 140 kg igen.
 
 
Jag började min livsstilsförändring i mars 2012 och har hållit vikten fram till 2016, men då som jag skrivit förut så avled min pappa helt oväntat, vilket gjorde att jag mådde enormt dåligt och fick ett otroligt stresspåslag som gjorde att jag gick upp några kilon. Men jag har inte fallit tillbaka på något sätt i gamla mönster och det är jag stolt över, mina extra-kilon just nu är tillfälliga, och med den insikten jag har så blir jag inte stressad utan jag vet att de kommer försvinna. Men det känns viktigt att skriva och berätta att livet inte är en rak väg, i bland händer saker i livet som vi inte kan påverka, men så länge vi tar oss upp på banan igen så kommer vi tillbaka.
 
Mars 2012 började min resa mot en hälsosammare livsstil och en viktnedgång på minus 70 kg!!!! Jag hade aldrig i min vildaste fantasi trott eller satt upp det målet när jag började. Mitt mål var att väga tvåsiffrigt, 99 kg, det kändes som ett bra mål att förlika sig med och ändå så var det 41 kg att gå ner.
Men resan började egentligen redan den 23 december 2011 då jag fyllde 40 år och fick en resa av min man, att hälsa på min bror i Tyskland där han bor. Jag blev så glad över presenten, att få åka dit helt själv och umgås bara han och jag tills jag kom på: hur skulle jag få plats i flygplansstolen?? Jag visste att jag behövde lite mer än ett säte, men då kom min man på att vi väljer din sittplats vid nödutgång för där är det mer benutrymme och jag kände mig lugn med det.
 
Resan gick av stapeln en månad senare,  januari 2012 och den flygresan blev min värsta mardröm som fick mig att komma till insikt på ett väldigt jobbigt sätt, men som gjorde att jag samlade kraft och förberedde mig på att nu är det sista gången jag gör ett försök att gå ner i vikt. Och i mars 2012 började min resa på från 140 kg och 18 månader senare vägde jag 70 kg. Fortsättning följer......
 
 
 
 
#1 - - Margaretha:

Gott att du är tillbaka har saknat dina inlägg ser fram mot att kunna läsa oftare bra recept och pepp.

#2 - - Anonym:

Hej! Har du fått ihop "träningsklienter" till din utbildning? Annars vill jag gärna anmäla min frivillighet!😁

#3 - - Anonym:

Hej! Har du fått ihop "träningsklienter" till din utbildning? Annars vill jag gärna anmäla min frivillighet!😁