Sorg och abstinens

Åh vad skönt det var att läsa LCHFingenjören My's inlägg i dag på hennes blogg. Inte skönt på ett negativt sätt utan skönt för att hon sätter ord även på mina känslor, och det är viktigt att vi som bloggar även vågar visa att allt går inte på räls för oss heller.   

Livet kommer alltid med överraskningar, positivt och negativt i olika former, och både jag och My har drabbats av sorg på olika sätt. Efter min Pappas död har min kapacitet inte legat på 100%, precis som My skriver har hon inte heller haft kraft efter sin skilsmässa. 

För min del har jag kämpat med att hålla näsan över vattenytan att hantera att inte falla dit i kolhydratsfällan, förbannat ändå har jag gått upp i vikt. Men det som gör mig stolt ändå, precis som My skriver, det handlar inte om att man fallit dit. För min del är det överätning av godkänd Lchf-mat och att jag inte haft kraft att röra på mig, plus en massa stress.  

Alla reagerar vi olika på livets dippar, men det viktiga som jag försöker tänka nu är att vara stolt över det jag presterat hittills och inte dra mig undan och gömma mig för att jag inte är perfekt. Utan jag försöker se allt som händer, att det ger mig nya erfarenheter som jag lär mig något av, vilket ger mig ännu mera verktyg att kunna hjälpa andra som drabbas av olika saker i livet som ställer till det.  

Tack till dig My för ditt ärliga inlägg som jag gärna delar på min blogg, och jag är övertygad om att så småningom kommer allt bli bra, både för mig och dig. Här kan ni ta del av  My's inlägg.

Här på bilden nedan jag och My från LCHF- kryssningen 2016.

  

#1 - - Frk M .:

Beklagar din fars bortgång. Livets berg och dalbana är inte alltid lätt att hantera.

Vad är dina nycklar till att åter ta kontroll över matintaget?

#2 - - Rolf%20L%F6fgren:

Livet innehåller alla nyanser från mörker till ljuset. Det är tungt många gånger, även om man strävar efter en ljusare sida.

Jag läser just nu "Döden är Livsviktig" av Elisabeth Kubler-Ross. Handlar om förmåga att hantera svåra problem och situationer.
Hon håller en klart positiv inställning för att hjälpa andra och sig själv.

Allt handlar om ärlighet och att lösa upp olösta knutar.

Kram, Rolf