Att starta en blogg

Det är många som skriver och frågar mig hur man får en blogg med många läsare. När jag bestämde mig för att börja blogga efter påtryckningar från vänner och bekanta, så var det en helt ny värld som öppnade sig för mig. Jag som själv aldrig läst bloggar och som för övrigt var ganska okunnig med datorer, började googla olika blogg-portaler för att se var det kändes enklast att börja och valet föll på blogg.se.
 
När jag väl bestämde mig för att; ok jag ska börja, så var det först viktigt vad min blogg skulle heta. Något som jag kunde stå för, något som är enkelt att komma ihåg, och ni må tro att jag grubblade ett tag på det! Men det var en kväll när jag hade min syster med familj på middag som vi satt och spånade, som min systers sambo slängde ur sig; "halva lindha, du har ju gått ner halva dig själv", och det kändes så rätt.
 
Jag tycker/tror det är viktigt att skriva på sitt sätt och att inte låta sig påverkas av vad/hur andra skriver. För mig tror jag att det varit en fördel att jag inte hade läst bloggar utan körde min linje. Och något som jag alltid eftersträvat är att kunna stå för det jag skriver, inte låta mig köpas av sponsorer och bara skriva när jag själv vill och tycker att det ger mig något. Jag undanber mig blogg-inlägg där folk tar kort på sin kaffekopp och lägger in som inlägg, för mig är det viktigt att kunna förmedla något i mina inlägg.
 
Självklart är vi alla olika men jag känner att ni läsare litar på mig och det är det viktigaste, er tid är lika dyrbar som min.
 
Något annat som jag tycker är viktigt är att man som bloggare inte ser varandra som konkurrenter, utan att man ska kunna hjälpa varandra. Jag har många bloggvänner där vi hjälper och gör reklam för varandra, det är ju ändå ni läsare som väljer vem ni vill läsa och jag tror på ödmjukhet.
 
Med detta så vill jag gärna lyfta fram någon av mina läsare som har en blogg och som känner att du vill nå fram till fler läsare, och som jag hoppas kunna hjälpa till med via min blogg.
Skriv till mig och berätta lite kort om dig själv och berätta hur du vill inspirera andra med din blogg, så väljer jag ut en person som får skriva ett gäst-blogginlägg hos mig, och på så vis kanske fler läsare hittar till din blogg.
 
Mejla mig varför just du ska få den här chansen, skriv till; lindha.vikstrom@jamtland.st
 
 
#1 - - Hanna:

Vad snällt av dig att du ger den möjligheten!