Årskrönika 2016

Har ni tänkt på en sak? Vad lätt det är att döma andra och speciellt sig själv? Jag har ju skrivit här på bloggen att 2016 har varit ett jobbigt år och dragit hela året över en kam, och faktiskt glömt bort de små godbitarna som faktiskt upplevdes men som glömdes bort när allt blev som jobbigast.
 
Visst är det lätt att döma sig själv och klanka ner på sig själv när man känner att man inte gjort något tillräckligt bra, eller bara kommer i håg allt som var dåligt, det som inte gick bra. Vad lätt det är att tänka dåliga och negativa tankar om sig själv i stället för att se det positiva som varit, och vara snäll mot sig själv och säga i spegeln; -vad bra du klarat det här året trots motgångar.
 
Inte skulle väl du säga till din kompis som mår dåligt; -fy tusan, det här hade du kunnat gjort bättre! Varför är vi så hårda mot oss själva i stället för att behandla dig själv som du skulle behandla din vän som inte mår så bra? För aldrig skulle det väl hända att vi skulle säga till en vän som mår dåligt; -nä du, det är lika bra du ger upp så dålig som du är!!! Det finns ingen som är så dålig att man ska ge upp, men i ens egen lilla värld finns de tankarna och då är det viktigt med vänner runt dig och att börja fundera över hur du behandlar dig själv, eller hur? 
 
Jag satte mig ner i soffan och såg på ett tv program som var så ointressant att tankarna började vandra, och jag började fundera över hur mitt år 2016 sett ut, då det för mig med stora bokstäver handlat om att min pappa är död. Men jag började fundera och kom i håg att det faktiskt har varit ljusglimtar också, och att jag kämpat och gjort saker även om det varit tungt med sorgen. Och jag känner vad viktigt det är att faktiskt ta sig en funderare och summera hur året har varit, och att lägga ljusglimtarna på minnet.
 
Året 2016 började spännande och pirrigt med en inspelning på TV4 den 4 januari. Programmet hette Doktor Mikael tillsammans med Tilde de Paula, programmet fick mycket kritik, mycket på grund av Mikael som forcerade programmet trots att många viktiga aspekter inte hann belysas i programmet. Läs gärna här Kostdoktorns recension. 
 
 
Att jag fick vara en av föreläsarna på LCHF kryssningen februari 2016 var stort. Jag var på min första kryssning året innan och fick ta del av all gemenskap, knyta nya kontakter och träffa alla möjliga människor och prata om det man brinner för var fantastiskt. I år 2017 firar LCHF kryssningen 10 år , och att jag får ta del av det och vara inbjuden tillsammans med andra kända LCHF-profiler ser jag som en ära.
 
 
Att få resa till Stockholm och bo på hotell och bli fotograferad och intervjuad hör inte till vardagen, men så roligt att jag fick vara med nedanstående reportage i Amelia Kropp & skönhet i mars 2016 tillsammans med så många andra beundransvärda tjejer som gjort sin resa på sitt sätt.
Jag arrangerade en egen föreläsning i Norrköping i mars och härliga profiler/vänner från Norrköping kom och lyssnade, bl.a. Fredrik Olsson (t.v.) som är långdistans-löpare och äter LCHF och som jag träffade för första gången på LCHF kryssningen 2015. Då kom han fram till mig och min man och berättade att han läste min blogg, och sedan dess är vi mycket goda vänner. Även Tommy (t.h.) var där och som själv gått ner halva sin vikt, och de flesta känner igen honom som tommy tappar med hans egen blogg med samma namn. Sedan fick jag även hjälp av underbara Therese Renåker; en helt underbar och magisk person, och har ni inte hittat till henne än så kika in här på hennes fina blogg.  
Jag hann även med en radiointervju i Radio P4 Östergötland (Norrköping) och det var nervöst må ni tro, live- sändning och du kan inte ångra det du sagt, men hur kul som helst. 
 
 
Min pappa avled i slutet på april helt oväntat, vilket tog hårt på mig. Att döden kan komma så plötsligt utan minsta förvarning gjorde att mycket tankar på dödlighet kom till ytan, att livet är så skört och att man inte ska ta varandra för givet. Jag är glad och tacksam att jag hann ge min pappa en bok om hans liv i bilder som jag skrev för fyra år sedan och som han uppskattade mycket <3 
 
 
Vårruset juni 2016 i Badhusparken, ett lopp som jag hade anmält mig till men visste inte om jag skulle klara det då all träningslust hade försvunnit pga oförutsedda händelser, men jag bestämde mig för att slutföra det ändå oavsett tid. Det viktiga var att visa för mig själv att jag kan klara de mål jag satt upp.
 
  
För andra året i rad hade jag fått äran att föreläsa på Sveriges största LCHF-event i Säffle i juni månad. Men den här gången, fast jag hade tackat ja, så kändes det för nära inpå min pappas död. Jag visste inte om jag skulle klara att föreläsa inför så många då jag var känslomässigt instabil. Men tillsammans med min familj och de fantastiska arrangörerna av eventet så gick allt bra. Mycket tårar och skratt blev det under min föreläsning och att publiken ställde sig upp och applåderade efteråt gav mig sådan kärlek <3
 
 
 
En unik LCHF-smörgåstårta hann jag tillsammans med min goda vän, bloggerskan och kokboksförfattaren Birgitta Höglund, fixa under 2016. En succé som serveras på Ecocaféet  i Östersund där jag jobbar. Här kan du ta del av Birgitta Höglunds blogginlägg om vår tårta som blev hennes mest lästa inlägg under 2016, hur häftigt är inte det?
 
Min äldsta dotter fyllde 18 år i augusti och sådant är viktigt och som firades med släkt, vänner och LCHF-smörgåstårta såklart.
 
 
Jag hann även med en föreläsning under oktober 2016 i Föllinge, och det var där allt började då jag hade min första pilot-föreläsning med en lagom stor publik som skulle ge mig feedback. Det gick bra och jag har ju fortsatt föreläsa, men det var väldigt fint att komma tillbaka och få föreläsa här. Vill passa på att tacka Malin Sundqvist Studieförbundet Vuxenskolan som tog kontakt med mig, och vågade satsa på mig och som alltid trott på mig. Tack vare dig är jag en bit ännu närmare mitt mål <3 
 
 
Att vinna på lotto vill vi alla, eller hur? Och jag fick verkligen en vinst som heter duga då jag fick möjlighet, tack vare Anna Hallen, att få en utbildning hos henne till Diplomerad Kostrådgivare och Licensierad Livstilskonsult <3.
 
Detta var en utbildning som jag velat gå länge, men tyvärr räcker ekonomin inte alltid till och nu fick jag den här chansen och Anna skrev så här på Facebook där Anna lottade ut en utbildningsplats:
 
"Sen när jag satt där och läste så fick jag en ingivelse. Jag ger bort en plats till. Men denna gång för att jag vill lyfta en enastående insats. En förebild med stort hjärta.

Så...

Om du vill, Lindha Vikström är även du varmt välkommen till Gården den 12 september för att gå utbildning Lic. livsstilskonsult.

Grattis!"

Så under hösten, från oktober nästan ända fram till jul, har jag pendlat mellan Östersund och Skåne/Ängelholm och utbildat mig och fått träffa nya spännande människor att knyta kontakter med. Och fram för allt har jag fått träffa fantastiskt fina och generösa Anna på hennes Livsstilsgård i Farhult. 
Men än var inte året slut och jag fick vara en del av ett helt nytt event i Östersund, nämligen BOOSTERSUND. En träningshelg fylld med inspirerande föreläsare (jag var en av dem) och en massa olika träningspass. En succé blev hela eventet som kommer tillbaka 2017.  
 
 
Sist men inte minst så fick jag även äran att få vara med på ett litet hörn i Monique le Roux Forslunds  bok "Lär dig leva sockerfritt". Boken kom ut i början av 2016 och finns att köpa här
 
Så egentligen har mitt år varit fullt av åtaganden, väldigt blandat med glädje och sorg samtidigt som jag jobbat på Ecocaféet. Jag tror det är bra att sätta sig ner och summera ihop: hur har mitt år sett ut, vad har varit bra, dåligt, vad vill jag förbättra, ändra. Det är som sagt lätt att glömma bort allt man gjort, och så här i efterhand har mitt 2016 varit fullt av många olika upplevelser.
#1 - - Anonym:

Fan va du är grym! Puss! /svägerskan

#2 - - monica:

Du har hunnit med mycket och slitit hårt! Familj, arbete, föreläsningar, resor till Skåne, viktprojekt! Hoppas du får ett fint 2017. Att livet går vidare , trots sorger.

#3 - - Jannicke Beatriz:

Tack för en tankeställare. Har själv också fått utstå mycket sorg 2016 och det är verkligen lätt att förlora sig i de känslorna. Kanske jag också borde skriva ner vad som *verkligen* har hänt åt mej själv. För du har banne mej varit grym i år! 😊🌻🌼

#4 - - Paula:

Du har verkligen haft mycket att göra och fått handskas med svåra känslor <3 och även glada händelsen ; ) tur för det för annars skulle man inte orka. Detta är livet : ) : ( oftast nästan svårt att hänga med. Allt verkar gå så fort ,att man hoppar till nästa sak/händelse innan man har hunnit smälta allt. Vi får alla göra detta år så bra som möjligt, när det gäller såna saker där man har möjlighet att påverka, och hoppas på det bästa, att det inte händer tråkiga händelser. Kramisar/Paula : ) <3

#5 - - Gunilla:

Tårarna rinner...älskade Lindha 💞
Tänker lite på min egen situation...
Mycket stress av olika slag. Ögonoperation med delvis förlorad syn på det ögat.
Sen karpaltunnelbekymmer som "tog" hela sommaren och hösten med. Nu nästan helt ok med op. och bra träning.

Säfflehelgen lyste upp och inte minst DU LINDHA min vän!
💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞

Det som vände "mitt år" var utan minsta tvekan...ett nytt besök!
På Livsstilsgården, och denna gången "Våga Känna" med Stef Freriks och Alex Buitenhuis.
Nu kan jag hantera alla möjliga dåliga känslor på ett helt nytt sätt.
Men Ditt år Lindha har ju varit helt fantastiskt, förutom Din stora förlust av Din älskade pappa.
Och nu med ny utbildning i bagaget, som jag vet är super!!!
Kommer du säkert att få ett uppsving!
Jag har ju gjort första delen av den, kostrådgivare, och Anna Hallén Buitehuis är bara bäst!

#6 - - Gunilla:

Tårarna rinner...älskade Lindha 💞
Tänker lite på min egen situation...
Mycket stress av olika slag. Ögonoperation med delvis förlorad syn på det ögat.
Sen karpaltunnelbekymmer som "tog" hela sommaren och hösten med. Nu nästan helt ok med op. och bra träning.

Säfflehelgen lyste upp och inte minst DU LINDHA min vän!
💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞

Det som vände "mitt år" var utan minsta tvekan...ett nytt besök!
På Livsstilsgården, och denna gången "Våga Känna" med Stef Freriks och Alex Buitenhuis.
Nu kan jag hantera alla möjliga dåliga känslor på ett helt nytt sätt.
Men Ditt år Lindha har ju varit helt fantastiskt, förutom Din stora förlust av Din älskade pappa.
Och nu med ny utbildning i bagaget, som jag vet är super!!!
Kommer du säkert att få ett uppsving!
Jag har ju gjort första delen av den, kostrådgivare, och Anna Hallén Buitehuis är bara bäst!