Vabruari

Jag har aldrig varit med om denna sjukstuga som varit i min familj någonsin. Vi inledde med förkylningar i oktober/november förra året och sedan har de tagit om hela tiden på barnen. Lunginflammationer, influensa, RS-virus och till slut äntligen alla friska i början på februari, men sedan så slog influensan till på min minsta igen. På bara några timmar var febern uppe i 40,2 grader!!!! Jag skulle haft klippkort till både läkare och apotek för det är inte direkt billigt med mediciner och läkarbesök.
 
Tyvärr blev det LCHF-kryssningen som kolliderade med vår sjukstuga, som jag hade sett fram emot att få träffa alla och medverka i panelen, men det bästa var ändå att jag var hemma och tog hand om min familj. 
 
Läste i olika facebookgrupper att kryssningen var en succé, så det blir spännande att läsa ett reportage om den framöver i LCHF magasinet  kanske.
 
Peppar, peppar ta i trä så har jag i varje fall klarat mig från influensan, jag försöker ta hand om mig så mycket som möjligt och att hinna med mig själv bland alla sjukdomar och jobb runt mig. Jag försöker finna tid till träning varje dag oavsett hur kort tid det blir, om jag så bara hinner att sitta på motionscykeln i 20 minuter så känns det bra.
 
Jag och min man stöttar varandra och turas om så vi båda hinner träna, och hinner vi inte med allt så är motionen prio ett före att dammsuga. 
 
Jag startar alltid dagen med en pressad citron i ett vattenglas, det känns så fräscht och gör mig gott varje morgon, det tillsammans med LCHF kost håller mig stark från baciller.
 
Hur har ni det med förkylningar den här årstiden?
 
 
 
#1 - - JEANETTE:

Riven ingefära varje dag. Får dra i kokt vatten o sila av o i m en tepåse. Gurkmeja i rå äggula. Varje dag. Dubbel dos D-vitamin sep-apr. Zink är vktigt.

#2 - - monica:

Jag hade 2 förkylningar i oktober och december. Längesen sist. Är pensionär och behöver inte smittas. Frisk luft är bra. Det är som att folk har blivit sjuka , så sjunker motståndskraften och man blir lättare sjuk på nytt i en ond spiral. Alltid haft tur med friska barn och barnbarn. Tycks ha gener mot bl a vinterkräksjuka.

#3 - - Daniels mamma:

Citron/ingefärsdricka varje morgon. Du vitaminer, zink o magnesium. Dessutom har jag varit helt gluten och sockerfri sedan mitten av november (ej julafton....)

#4 - - Ingrid Wildermuth:

Dricker citron vatten varje morgon, ater LCHF och riktig mat,
har inte varit sjuk pa 4 ar.

#5 - - Carro:

Som småbarnsförälder så har vi hittills varit extremt förskonade vad det gäller feber och förkyldningar denna vinter. Hoppas att det håller i sig. Har en envis förkyldning som kommer och går men inget allvarligt, lite snorig på morgonen sen är det borta till lunch och kommer igen morgonen efter. Ska testa med citron och ingefärsshot och se om det kan råda bot på snorandet. Vill springa men vågar inte när man börjar morgonen med att vara snorig. Håller mej till yoga varje dag och det är så skönt!

Krya på er!

#6 - - Paula:

Har haft hosta som började December och fortsatte till Januari och var hela 8 veckor !!! Var jobbigt tid, och försökte med allt och alla kurer som fick höra, att det skulle hjälpa : ( och sist fick fara till apoteket och använde hostmedicin för flera hundra kronor. Har nu efter dom 8 veckorna varit frisk, men många runt mig har många hosta och är snoriga, så hoppas att jag slipper ny omgång, andra i familjen har varit friska. Krya på er <3 Kram/Paula : )

#7 - - Paula:

Blev lite konstigt i slutet, när jag skrev att familjen är frisk men runt mig är några sjuka och snoriga och glömde skriva att det var vänner och nära grannar här och vissa släktingar, som var sjuka haha : ) Är visst lite trött !! Kram Paula

#8 - - Tussilago:

Dricker ofta vatten med citronskiva,,, men tänk på en sak.
Använd sugrör, för tänderna mår inte bra av det..