Gästinlägg

Jag heter Jeanette och idag har jag fått äran att låna Lindhas blogg, vilket jag är väldigt tacksam för. Först tänkte jag bara berätta några rader om mig själv; jag heter som sagt Jeanette och är 35 år. Jag bor med min sambo Robert och våra två barn, Stella 3 år och Molly 8 månader i Vällingby i Stockholm. Just nu är jag mammaledig men i vanliga fall arbetar jag på Arlanda, min dröm är dock att kunna gå ner i tid där och istället kunna leva på min allra största hobby, nämligen att sy.

Jag syr just nu endast barnkläder men har lite tankar och funderingar på att kanske även börja sy lite vuxenkläder, det beror lite på efterfrågan om det blir så eller inte. Det blir såklart väldigt mycket kläder sydda till mina två tjejer, jag testsyr så klart nya mönster på dem. Min stora tjej älskar att ha mammasydda kläder på sig, hon känner sig stolt när hon får nya kläder som jag gjort. Vilket så klart värmer otroligt i mitt hjärta. Barn är alltid ärliga med vad de tycker och tänker så att hon gillar det hon får är ett otroligt bra betyg. Men utöver att jag syr till dem så syr jag även på beställning. På min hemsida www.stellastarclothing.com så lägger jag upp allt det jag gör och de tyger jag har hemma som man kan välja ifrån. Drömmen och målet är att ha en riktigt webshop men det jag gör nu är i alla fall en början. Alla ni som väljer att köpa kläder av mig hjälper till att förverkliga en dröm.                      

 
Just nu håller jag utöver hemsidan på med två olika projekt.

Det ena handlar om att sy upp kläder, sälja dem och skänka pengarna. Jag köper mina tyger från många olika företag, varav ett av dem tryckte upp ett tyg där förtjänsten kommer gå till en organisation som heter Love and Hope (tidigare Love Nepal). Love and Hope är en ideell organisation som arbetar mot barnsexslaveri. Direkt när jag såg deras kampanj visste jag att jag bara måste köpa av tyget och skänka min förtjänst till samma organisation. Jag har fortfarande lite tyg kvar så om det är någon som skulle vilja vara med och bidra till denna fina organisation gå gärna in på min hemsida och titta vad just du skulle kunna beställa eller maila mig på stellastarclothing@gmail.com

 
Jag hoppas på att i framtiden kunna göra fler sådana saker, alltså sy upp saker och skänka pengarna. Jag är en person som helst skulle vilja stödja alla fina organisationer som finns, men det går så klart inte. Pengarna räcker inte till det, men på det här sättet skulle jag i alla fall kunna skänka lite pengar någon gång per år till en bra organisation.
 
 
Mitt andra projekt heter Elefanter för änglabarn. I mars förra året förlorade en väldigt nära vän till mig sin son i magen i slutet på vecka 32, jag har ända sedan den händelsen känt att jag vill göra något för alla de föräldrar som föder sina barn stilla. Det har dock varit svårt att hitta ett sådant projekt så nu har jag och min vän startat ett eget projekt, Elefanter för änglabarn. Vi är runt 16 stycken som syr eller virkar elefanter för Spädbarnsfondens räkning. Spädbarnsfonden är en ideell förening som varje år delar ut 250 stycken minnespåsar till föräldrar som föder sina barn stilla. De arbetar som ett stöd för föräldrar och främjar forskning kring spädbarnsdöd. I år kommer våra elefanter vara en del av denna påsen, ja jag hoppas så klart att det blir fler år inte bara i år. Det känns väldigt fint att få göra detta för de här föräldrarna. Det känns viktigt att få ge något även om det bara är en liten grej, men för föräldrarna innebär det att de vet att någon bryr sig, att någon vet att de sörjer och att någon tänker tillräckligt på dem för att faktiskt göra något. Många av dem har inget till sina barn, de har helt enkelt inte hunnit eller vågat köpa något och då känns det fint att veta att barnen i alla fall får med sig en liten mysig elefant. Om ni vill hjälpa till att sy några elefanter eller på annat sätt hjälpa oss så är ni välkomna att maila mig.
                       
 
Jag vill avsluta det här inlägget med att tacka Lindha jättemycket för att jag fått chansen att låna hennes blogg för att berätta för er vem jag är och vad jag sysslar med. Jag hoppas så klart på att få besök från några av er på hemsidan eller Instagram där jag heter @stellastarclothing.
#1 - - Anonym:

Finaste vännen ❤ det värmer så att du engagerar dig så i lilla V och alla andra små änglar 🦋 För även om de aldrig har fått slå upp sina små ögon eller endast gjort det en kort tid så är våra små änglar alltid en del av oss änglaföräldrar och våra familjer. Så det är så fint att vi fick chansen att få skänka dessa söta små elefanter en spädbarmsfonden.

#2 - - Daphni Landgren:

Hej. Jag har precis förlorat mitt blivande barnbarn 10 dagar innan han skulle födas. Är förkrossad i mitt mammahjärta för min dotters skull.
Fick denna sidan av min dotter som frågade mig om jag ville virka elefanter eftersom jag virkat över 150 ugglor.
Tänkte att man alltid kunde försöka.
Om jag fixar det , hur går jag till väga?
Är det samma mönster son elefanterna till barnvagnsmobilen? Mvh Daphni.