Motion och motivation

Motion och motivation hänger det ihop?
 
Ska allt vara så "roligt" jämnt? Ska det vara roligt att träna? Det är jobbigt att träna, det kan ingen komma i från, det är tufft och jobbigt att ta tag i träningen. Det kostar i tid att träna och det kostar i svett. I dagens samhälle får inget vara tråkigt eller långsamt, vill man gå ner i vikt ska det helst ske på tre dagar och utan ansträngning. 
 
Man har inget tålamod i detta stressade samhälle med tidningsartiklar om den ena Quick fix-metoden efter den andra, som lurar oss att "ät det här så blir du smal och får en bra hälsa snabbt". Likadant är det med träning, "15 minuter om dagen ska göra dig smal" skriker tidningsrubrikerna.
 
Vilja, beslutsamhet och framför allt tålamod, att inte ge upp och att ha den insikten att belöningen för ditt slit inte kommer omedelbart. Vi kan/har inte alltid motivation varje dag att göra bra val, men i bland måste man göra jobbet ändå. Men det är bara du som kan påverka vilka val du gör och för varje dag som går är du ett steg närmare ditt mål. Sedan är det viktigt att försöka njuta av den livsstilsförändring du gör och känna; -vad jag är bra och mår bättre för varje dag som går.
 
Även när det gällde träning så satte jag upp mål och planerade in hur veckans träning skulle se ut, och visst hade det många gånger varit skönt att stanna hemma och se på tv i stället och mysa i soffan med tända ljus med familjen. Men innerst inne vet du att även om det är trist och jobbigt att ge sig ut på promenad eller att springa, så höjer det din självkänsla och må-bra faktor så mycket när du är tillbaka hemma igen och gjort din träning som planerat, och det är väl ingen som kommit hem efter ett träningspass och tänkt; -jag ångrar mig, jag skulle aldrig ha tränat!
  
 
 
 
 
 
 
 
 
.     
 
 
 
 
#1 - - monica:

Ha ha! Ångrat träning- nä. Sen måste hålla fast när man gått i mål. Ett stort problem för många som rasat i vikt. Att kunna lägga till och behålla jämvikten i kropp och själv. Det upplever jag som väldigt svårt.

#2 - - Birgit Ek:

Hej
Har just hittat denna blogg och är väldigt imponerad. Jag förstår att för dig är det väldigt viktigt med träning och det är det säkert för alla. Själv skulle jag behöva gå ner 30-40 kg men kan inte motionera överhuvudtaget på grund av en inflammatorisk sjukdom i musklerna. Kan med stor möda och stora smärtor gå kanske 100 meter. Känns som jag hamnat i en ond cirkel där min grundsjukdom också blir sämre av att vikten ökar vilket gör att vikten ökar ännu mer osv. Tycker inte att jag får någon hjälp av sjukvården heller, "det är bar att banta" får jag mest dels höra.
Har du något råd till mig?