Varje steg räknas

Dagen då man ska börja är värst, det är då man brottas med tankarna hela tiden, och det är då du gör ditt val: det jobbiga eller att ta den enkla vägen som sedan blir så mycket jobbigare i längden. Det finns liksom ingen återvändo egentligen, bara en evig väntan på att du ska lyckas en annan gång, så varför inte ta chansen nu och göra det. Få det överstökat!!!
 
Jag vet att så lätt är det inte, vilket helvete det är att komma till skott, det spelar ingen roll vad andra säger. När jag stod i provrummet och inte fick på mig någonting! Istället för att känna att; -herregud nu måste jag ta tag i det här!, så blev jag bara ännu mer sänkt att ta tag i mig själv, det kändes så långt borta. Det värsta av allt var att jag hade sådan konstig verklighetsuppfattning! Jag tog största storleken på alla kläder: trosor, tunikor, byxor och tyckte; -men gud va stora de är, dem måste jag komma i. Men så ibland kunde jag inte ens ha största storleken, gissa om det var jobbigt! Så då fick jag beställa ur postorderkataloger med kläder för storvuxna upp till storlek 64. "Yippie, jag är inte tjockast!" Jag hade "bara" storlek 58/60. 
  
  
Jag har alltid under hela min viktminskning satt upp mål, små mål hela vägen där jag själv kunnat se mig göra det jag drömmer om. Och det är konstigt, men alla mina mål har slagit in hittills (peppar, peppar ta i trä), jag har velat klara Vårruset och Tjejmilen och klarat slå tidigare resultat. Allt sitter mentalt, vill man så kan man, så är det! Ge inte upp vad det än är, det är bara du som bestämmer om du ska ge upp. Men ibland får man anpassa målen om det inträffar oförutsedda händelser, men det betyder absolut inte att du ger upp, utan att man gör det bästa av situationen och får ta lite längre tid helt enkelt. 
  
Så vad har du för mål i livet? Vad får dig att må bra, och vad gör dig glad, vad har du för drömmar? Man får ha drömmar, stora drömmar. Det är inte fel eller fult att ha drömmar, och ju större de är desto större del av dem slår kanske in. Jag kan känna ibland; -men herregud vem tror du att du är, hur kan du drömma om det? Men jag försöker slå i från mig det, och tänker åtminstone försöka göra mitt bästa för att nå min dröm. Annars kommer jag ångra att jag inte vågade. 
Det viktigaste av allt kanske är vad du kan göra idag för att nå dit du vill, vad behöver du utbilda dig till eller annars göra för att komma dit du vill!!! 
 
För mig har och är det så viktigt för mig att sätta realistiska mål som man klarar att nå, vilket gett mig styrka att gå vidare. Detta inlägg ( något redigerat i dag) skrev jag för tre år sedan och för mig känns det lika aktuellt då som nu.
 
#1 - - Pia:

Jepp, målsättning är såå viktigt.

#2 - - Paula:

Bra sagt Lindha ! Jag tycker , att bäst till mig har varit att ta allt i små steg och koncentrera till denna dag som går och göra det bästa av det. Har fått bort redan flera kilon och flera centimetrar från midjan och fortsätter så framåt. Där är min målsättning, att inte mer jäkta, utan tar en dag i taget. Det går åt rätt håll i alla fall. Kramisar/Paula <3