LCHF smulbär paj

Jag brukar inte baka så mycket LCHF-bakverk, även om jag alltid förut älskat att baka bullar och kakor. Dels så äter jag inte längre efterätter förutom i några enstaka undantagsfall. Men i och med mitt jobb på Ecocafeet så får jag ändå lite utlopp för att baka och prova göra nya recept.
 
Pajdegen jag använder har jag hittat på nätet, kommer tyvärr inte i håg vart. Men det är verkligen en kanonbra deg som är lätt att jobba med.
 
Ingredienser:
2 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 msk. fiberhusk
1 krm. salt
50 g tärnat smör
1 ägg
0,5 dl vatten
 
Blanda de torra ingredienserna, blanda ner smöret och kör i matberedare tills alla ingredienser blandats. Tillsätt ägg och vatten och kör till en deg.
Tryck ut pajdegen i en ugnsform. Låt pajdegen vila i kylskåp i ca 30 minuter och förgrädda sedan pajskalet i 175 grader ca 10 minuter.
 
Jag valde som fyllning färska hallon och blåbär.
 
 
Sedan vispade jag 3 ägg och 2 1/2 dl grädde. Vispade även ner 2 msk. äkta vaniljpulver.
Häll över pajen.
 
Sedan mixade jag 1/2 dl mandlar, 1/2 dl hasselnötter,1 dl kokosflingor tillsammans med 50 g smör (inspiration från 56 kilo blogg). Smula detta sedan över pajen och grädda i ugnen 225 grader i ca 30 minuter eller tills pajen blivit fast. 
 
 
Jag har inte sötat med något förutom vaniljpulver, för mig som aldrig äter socker tycker jag kakan är lagom söt och jättegod med vispad grädde till blandat med vaniljpulver. Vill man ha lite mer sötma kan man ha i lite björksocker.
 
 
 
 
#1 - - Nathalie:

Gud vad god den ser ut!!

#2 - - Caroline:

Den ser jättegod ut pajen. :)

#3 - - Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom:

gott

#4 - - Anonym:

En anledning till många damers ohälsa är just detta evinniga bakande stup i ett.Mata kroppen med mjöl och socker DÅ vill man också må illa och va fet och överviktiga.

#5 - - monica:

Jag gör hallonfromage. Grädde, ägg, hallon, gelatin och ev nån matsked socker. Gjordes förr när inte frysar fanns. Blir som glass. Vet att socker inte är rätt, men förstår inte skillad mot honung, björksocker, agavesirap osv.

#6 - - Anonym:

Sockret driver på ohälsan

#7 - - Tussilago:

Ser jättegod ut! Ska testa denna. Ja men det är väl inte socker och mjöl i denna, ja lite vaniljsocker annars blir det väl väldigt surt.