Kycklingfile med rostad blomkål

Här ska ni få ett av mina nya favoritrecept som är så enkelt att tillaga och med få ingredienser. Allt du behöver köpa hem till varmrätten är kycklingfilé, färsk blomkål och den magiska ekologiska grillkryddan kryddan från Sonnentor. Finns att köpa på Ecocafeet där jag jobbar.
 
Bryt sönder den färska blomkålen i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Ringla olivolja över och krydda med grillkryddan. In i mitten av ugnen i 225 grader ca 20 -30 minuter, eventuellt kan du behöva efterkrydda med grillkryddan, du får smaka av. 
 
 
Krydda kycklingfiléerna med grillkryddan och lite salt, bryn dem hastigt med smör i stekpannan och sedan får de åka in i ugnen 225 grader tills termometern visar på 79 grader.
 
 
Jag skar sedan kycklingfilén i tunna fina skivor och tog sedan skyn och öste över kycklingen.  
 
 
 
Kycklingen blev väldigt saftig och mör och med en väldigt god smak.
 
 
 Rostad blomkål, grillad kycklingfilé och min goda tabascosås till som pricken över i:et :) 
 
 
Tabascosås;
Väldigt god kall sås som passar till allt, speciellt grillmat.
 
2 dl cremefraiche
2 pressade vitlöksklyftor
salt/peppar
några droppar tabasco
1 msk chilisås
 
 
#1 - - Ljuva Julia:

ååååh rostad blomkål är så himla gott!