LCHF kycklinggratäng

Sensommar eller åtminstone så börjar hösten göra sig påmind här i Norrland, och när det börjar bli lite kallt och höstlikt ute blir jag sugen på grytor och goda gratänger. I bland kan jag känna att jag blir så trött på all mat, fantasin tryter. Så denna gång valde jag att blanda allt möjligt och jag menar det kan ju inte smaka illa av alla dessa goda ingredienser. Jag dammsög mitt kylskåp på rester som jag kände skulle fungera i denna kycklinggratäng, det enda jag behövde köpa på affären var kycklingfilé och färsk svamp.
 
Ingredienser;
1 pkt. bacon
1 msk. Dijon senap
Färsk svamp 8 st.
300 g riven valfri ost
1 dl soltorkade tomater
Körsbärstomater dela i bitar
1/2 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
2 1/2 dl crème fraiche
1 msk tomatpure
1 krm sambal oelek
Jag hade en liten bit feta ost hemma som jag lade i också i tärningar
4 st. kycklingfiléer
 
 
Först förvällde jag purjon i lättsaltat vatten några minuter (häll sedan bort vattnet)
Smörstek de skivade champinjonerna tillsammans med fint skivad vitlök
Klipp baconet i mindre bitar, gärna lätt knaperstekt
Skär kycklingfilen i mindre bitar och stek i smör
 
Lägg kycklingfilen i en ugnsäker form och lägg sedan över champinjonfräset, baconet, soltorkade tomaterna, körsbärstomaterna, fetaosten och sist den förvällda purjolöken. 
Strö över den rivna osten och blanda crème fraichen med tomatpure, Dijon senap, sambal oelek, salta och peppra efter smak. Häll över crème fraiche-såsen över gratängen och in i mitten av ugnen 225 g ca 30 minuter.
Jag hade blomkålsris och en enkel grönsallad till, det är så mycket gott i gratängen så det behövdes inget mer avancerat till.
 
 
Avslutningsvis vill jag berätta något roligt, blogg.se  kontaktade mig då de hade snappat upp mitt inlägg som jag skrev häromdagen om Gbp och ville dela vidare i olika kanaler. Inlägget hette " Min syn på saken" och nu har de lagt ut de i sina kanaler som du kan läsa om här!
 
Fick stor respons på det inlägget som engagerade många och jag fick många intressanta kommentarer. 
 
 
#1 - - monica:

Du skriver så ärligt om ditt liv. Du har sparat foton. Annars är det väldigt svårt att förstå att detta är du,att detta har hänt med både viktuppgångar och nu din fantastiska halvering av vikten.

#2 - - kärlek:

Fin du är!
Vill du läsa en blogg om hjärtskärande krönikor och olycklig kärlek? Klicka då in på denna.. http://trashfeelings.blogg.se/?tmp=224059

#3 - - Tussilago:

Ser supergott ut! Vad har du för måltidsdryck?
Får du unna dig ett glas vin ibland, eller är det bara smaksatt vatten som gäller.

#4 - - Tussilago:

Hej igen! jag har tänkt på en sak, om man tar exempelvis fiskbullar i sås, dom som är på burk med grönsaker då.
Är det lchf? jag menar om man inte har tid steka och hålla på, värm en burk fiskbullar...eller har jag fel där? låter kanske tråkig mat.. men som extrem snabbmat fast nyttig då. ?

#5 - - Ulla Jonsson:

Hej! Kan inte hitta din text om gbp via länken...Hade gärna velat ta del av den. Mvh Ulla

Svar: Hej! Scrolla bland inläggen eller skriv i sökrutan "Min syn på saken" Inlägget heter det. Hör av dig om det inte fungerar.
halvalindha