Att leva i nuet

Jag var på Sanna Ehdins föreläsning i Östersund "Sanna Live" för några dagar sedan, och måste säga att det var en väldigt annorlunda föreläsning mot andra föreläsare som jag har lyssnat på. Här skulle man dansa, krama okända människor och hålla i varandras händer och ge grannen massage och jag måste ärligt säga att det inte är min grej. Jag har väldigt svårt att släppa min integritet på det viset. Men själva föreläsningens budskap var intressant och det var många bitar jag kände igen mig i och jag fick nya infallsvinklar som jag tog till mig av.
Här kommer min tolkning av hennes budskap och hur jag upplevde det och tog till mig hennes ord;
 
 
Vad viktigt det är att leva i nuet; här och nu, och ta till vara på vad den här dagen kan ge och må bra i dag. Att inte fundera på hur det kommer gå på den där kursen du ska på eller något annat du oroar dig för i framtiden, för du vet ju inte hur det kommer att gå och varför oroa sig i förväg? Ta det som det kommer, och grubbla inte på tråkiga saker som hänt, utan släpp det som varit och var bara här i nuet.
 
Man har ju ett val att göra här för att må bra och det är att vara närvarande i dag och göra de du vill och mår bra av, jag väljer att inte fundera på kommande saker och oroa mig för framtiden, och jag väljer att inte lägga mer energi på jobbiga saker som hänt utan vill leva och må bra i dag.
 
Det finns många som gärna lever kvar i det gamla för att det är tryggt. Jag var en av dem som ville göra en förändring i hälsans tecken men det var bekvämt att sitta i soffan som jag skrivit förut, jag hade min familj, mitt hem och jobb. Visst gjorde jag många tappra försök till att må bättre, men det var precis som om jag inte var tillräckligt motiverad ändå.
 
Men jag kom till en kritisk punkt i mitt liv som gjorde att jag kände den här gången finns bara en väg att gå, och på den vägen började jag mitt nya liv och som jag lyckats att behålla sedan starten 2012. Men man slutar aldrig att utvecklas och jag lär mig nya saker hela tiden och får rannsaka mig själv, och jag har fått upp ögonen för hur lätt det är att lura sig själv. Att ha kommit dit där jag är i dag och att vara medveten om att jag själv måste ta ansvar för min egen hälsa, det är faktiskt en jobbig insikt.
 
 
 
 
I dag föreläser jag om min resa och min föreläsning har jag märkt förändras hela tiden när jag jämför med min första föreläsning som jag gjorde, vilket är kul att själv se; hur man utvecklas och förmågan att förmedla budskapet till andra.
 
Jag kommer att ha min första föreläsning för hösten i Föllinge några mil utanför Östersund den 13/10 och det var där allt började och jag hade min första föreläsning, så jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Föllinge.
 
För anmälan och mer info och kostnad klicka här och jag samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan. 
 
Vill ni att jag kommer till er ort? Kommentera gärna vart. 
 
Ha en underbar dag
 
 
#1 - - Anonym:

Gävle:)

#2 - - Anonym:

Inspirerande :), heja!

#3 - - Charlotte:

Vilken grym resa du klarat av! Bra jobbat! :) Jag hittade precis till din blogg. Ska ta och kolla igenom den lite mer noga :)

Ha en fortsatt trevlig helg!

#4 - - Anonym:

Hudiksvall😊

#5 - - Emely:

Det är första gången jag är här inne och hälsar på men gud vilken resa du gjort! Jag är så imponerad! Igenting är omöjligt! :)

#6 - - Anonym:

Helsingborg