Viktprojektet 3

Äntligen fungerar min dator och jag kan skriva om hur det gått för Sofie de senaste veckorna. Anledningen till att jag inte uppdaterar viktprojektet varje vecka och bloggar överhuvudtaget mindre just nu, är bl.a på grund av min utbildning hos Anna Hallen på Livstilssgården. Och nu i november månad är jag bortrest 6 dagar hemma 5 dagar och sedan reser jag i väg igen, och förutom det så är det en massa självstudier och hinna ta hand om min familj och jobba på mitt jobb. Men nu är det inte mig vi ska skriva om utan Sofie och hon kämpar på bra och vi har haft kontakt per telefon dessa veckor.
 
Foto; Christian Louboutin 
 
Sofie och jag har pratat om vikten att sätta upp delmål, realistiska mål som är nåbara och Sofie är rädd för sina mål, speciellt att sätta upp tidspressade mål som att hon vill gå ner 6 kg till jul och att det är 7 veckor kvar tills dess, så det borde gå tycker hon. Jag själv satte aldrig upp tidspressade mål, för precis som Sofie känner kan det skapa en misslyckande känsla om hon inte når det målet.
 
Jag tror inte på att skynda eller stressa en viktminskning som ska bli en livsstil, man måste leva och må bra under resan också om det även ska fungera efter att du nått ditt mål. Det är ju under viktminskningen din nya livsstilsförändring som du ska lära dig en ny hållbar livsstil som ska hålla även när du når ditt mål, och inte bara fram till målet och tro att du ska gå tillbaka till gamla vanor.
 
Jag känner att Sofie kan ha det som en bonus om hon lyckas nå det målet hon vill fram till jul, som en liten extra motivation och samtidigt ha kvar i bakhuvudet att se alla minus på vågen som att hon är på väg, så det gäller att ha tålamod, det är den som lyckas.
 
Sofie har köpt sig nya tränings skor för att känna sig mer motiverad och visst är det så att om man får känna sig fin under tiden gör att man mår bättre. Jag tror verkligen på att under resan köpa sig lite nytt även om man sedan kanske inte kan ha kläderna, då du kommer växa ur dem åt rätt håll :). Men det är så viktigt att ha ett liv och inte bara vänta på att leva den dagen du tycker att nu har jag nått mitt mål.
 
 
Här kommer Sofies matveckor från den 27/10: 

Onsdag L- 2 ägg med 1 paket bacon M- fajitagratäng med paprika och tomat Träning- Pt pass

Torsdag L- fajitagratäng med paprika M- Kotletter i sambalsås med paprika och tomat Träning- 55min spinning

Fredag L- kotletter i sambalsås M- kebabsallad

Lördag L- 3 stekta ägg med majonnäs M- fläskfile med bambuskott Träning- 50 min stabilitetsövningar + 40 min löpintervaller

Söndag F- 2 stekta ägg L- fajitagratäng med paprika och tomat
M- kotlett i sambalsås med paprika Träning- 60 min styrka varvat med konditionsövningar

Måndag L- kotletter i sambalsås med paprika M- lövbiff stekt i creme bonjour vitlök med paprika Träning- 6km lågintensiv promenad

Tisdag L- stekt fläsk med sallad M- lövbiff stekt i creme bonjour vitlök med paprika Träning- 35 min löpintervaller

Onsdag L- lövbiff stekt i creme bonjour vitlök med paprika M- zuccinilasange med sojafärs och blandsallad Träning- Pt pass löp+benintervaller 

Torsdag L- lövbiff stekt i creme bonjour vitlök med paprika M- fajitagratäng med tomat Träning- 6km promenad

Fredag F- 2 ägg med ost L- kotletter i sambalsås med paprika och tomat M- fläskytterfile med paprika, tomat, avokado och vitlökssås
Träning- styrka varvat med kondition

Lördag L- 150g falukorv med guacamole M- fläskytterfile med paprika, tomat och vitlökssås Träning- stabilitet + styrka och promenad till jobb 3,5km

Söndag L- 150g falukorv med guacamole M- 2 grillade kycklingklubbor med tomat och bea. Träning- promenad från jobb 3,5km

Måndag L- fläskytterfile med bea och tomat M- lax i rödcurrysås med solrostorkad och plommontomat

Tisdag L- fläskytterfile med bea och tomat M- 2 grillade kycklingklubbor med bea och tomat Träning- stabilitet + styrka.

Som ni märker så äter Sofie endast två gånger per dag och min rekommendation är att äta 3 gånger per dag för att få en trygg kropp, och för att tarmen har lättare få i sig alla näringsämnena då samt att förbränningen blir bättre då kroppen känner sig mindre stressad, men det är sådant här man får jobba sig fram och förbättra hela tiden under resan som att tänka på att få i sig bra grönsaker och gärna gröna. 

Sofie har tagit sig an att göra något kul för sig själv och ha något att se fram emot som inte bara handlar om viktminskning.

Sofie skriver; Jag köpte mig en adventskalender från the body shop igår till mig själv :) så nu
kan jag hålla hoppet uppe i december å kämpa mot alla frestelser,
förhoppningsvis :)

 Hur har det gått med vikten då dessa två veckor? 

2/11

Sofie skriver;-0,4kg jag kan ju inte riktigt säga att jag är nöjd men det är ju iaf minus
Skickat från min iPhone

Här är det viktigt att se det positiva, för hur hade du känt om du gått upp i vikt?

9/11
Sofie skriver; Bara minus 0,3 men jag har iaf gått ner 25,1kg samanlagt
så jag får väl vara glad över det
Skickat från min iPhone
 
Fortfarande minus på vågen vilket är jättebra, även om man helst vill att det ska handla om kilon, men som Sofie skriver; se tillbaka på det du presterat och känn dig stolt. Alla minus blir många kilon i slutändan, eller hur?
 
 
Har ätit LCHF sedan oktober 2015.
Startvikt 115,8 kg (Sofie har på egen hand gått ner 11,5 kg)
Började min cirkel 7 mars 2016 med startvikt 103,5 kg
Idag 12/10-16 väger Sofie 92,8 kg 
 
Startvikt viktprojektet:
12/10 - 16: 92,8 kg
161 cm lång
Målvikt: 65 kg // kilon kvar att gå ner 27,8 kg
12/10; 92,8 kg
18/10; 91,9 kg
26/10; 91,4 kg
2/11: 91,0 kg
9/11; 90,7 kg
Summa minus sedan 26/10 = - 0,7 kg !!!! 
Kilon kvar att gå ner 25,7 kg 
 

 Nya veckor nya tag tillsammans och jag är så stolt över Sofie, hon gör detta så bra <3

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - monica:

Sofia kämpar på bra! Håller alla tummar. Inte enkelt med alla frestelser hemma och borta. Kalendermyset verkar kul. Allt som avleder från att tugga i sig något i förbifarten. Skor kan man kosta på sig och växer inte ur.

#2 - - Paula:

Bra jobbat !!! : ) Hur du mår invärtes räknas också, och inte bara vikten. Jag har börjat få inre ro och mår så braaa !!!! Härligt måste jag säga, för om jag äter mer kolhydrater eller sämre kolhydrater får jag direkt oroliga ben. Kämpa på och tänk hur du mår annars. Ha det så bra. Kram/Paula ; )

#3 - - Hanna Karlsson:

Bra jobbat!

#4 - - Viktbalans:

Inspirerande läsning, fortsatt lycka till med viktnedgången!