AllHelgona

I dag var det Minnesgudstjänst i kyrkan för att minnas våra kära som gått bort. Det har kommit lite snö och vi hade minus 11 grader kallt ute men det var otroligt vackert ute.
 
 
Sex månader av sorg, tårar och oändligt saknad av min pappa, och det blir så känslosamt när de läser upp hans namn så högtidligt i kyrkan, så ofattbart att min pappa inte finns mer, och att samtidigt se andras oerhörda sorg och tända ljus tillsammans för att bevara våra käras minnen, och att gråten att blotta sig själv med tårar är okej.
 
Jag är inte rädd för att visa känslor/tårar och visst är det skönt när min Wilma tycker det är lite trist i kyrkan samtidigt som hon undrar; när ska de läsa upp morfars namn och att hon så gärna vill och kan inte vänta för att få gå fram och tända ett ljus för morfar, och sedan säger jag  att hon ska tända ett ljus för farmor också <3 
Under tiden vi lyssnade på gudstjänsten så gjorde Wilma psalmboken fin <3 
 
 
Jag läste en sådant stark vers från bibeln för väldigt länge sedan, något som har etsat sig fast hos mig som jag tänkte delge er och som jag känner är så fint. Jag har sammanfattat den lite kortare till min version.
 
" Herre du lovade mig om jag följde dig skulle du alltid gå vid min sida när jag mådde dåligt, sörjde eller var ledsen, men jag ser att det bara finns ett par fotspår i sanden vid mina svåraste stunder?
Herren svarade de gånger du bara ser ett par fotspår, då bar jag dig"   
 
 
 
#1 - - Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg:

så rackarns vackert med snön som fallit. Blir så glad av att vara ute just nu <3

#2 - - Liliane:

Tänk, den berättelsen har fastnat hos mig också. Jag visste inte att den kom från Bibeln. Det var Jan Malmsjö som läste den i teve någon gång för många år sedan.

#3 - - monica:

En vacker vers! Sett den på flera språk. En arbetskamrat hade den på sin begravning. Hon fick en snabbt utvecklad obotbar cancer. Styrde upp hela begravningsceremonin som den starka människa hon var, som en sista hälsning från henne. En annan vers är något som : sörj mig inte att jag är död, var glad att jag har levat. 20 nov är det 3 år sedan min sambo dog av Alzheimer. En lättnad för honom och oss alla. Jag sörjer hans friska jag , när jag sitter i soffan framför Tv och klappar hunden om kvällarna. Hoppas du kan gå vidare i din sorg och glädjas åt alla fina år som varit. Och att din far slapp vara sjuk utan dog hastigt. Det är en skön död för den avlidne men en chock för de anhöriga. Ha det bra i vintermörkret.Väntar fortfarande på snö. Snart får vi tända upp med alla ljus inför julen!

#4 - - Maj-britt:

Hej!
Versen är väldigt fin, men kommer inte från Bibeln. Det är snarare en reflektion från en kristen människa, som har blivit buren av Jesus genom svårigheter. Den versen har varit min tröst många gånger.Svar: Sökte på versen på Svenska kyrkan nu och ser att författaren är okänd. Så fint skrivet <3
halvalindha

#5 - - Maj-britt:

Hej!
Versen är väldigt fin, men kommer inte från Bibeln. Det är snarare en reflektion från en kristen människa, som har blivit buren av Jesus genom svårigheter. Den versen har varit min tröst många gånger.Svar: Sökte på versen i Svenska kyrkan nu och det stod att författaren okänd, jag trodde den var från bibeln, så fint skrivet <3
halvalindha

#6 - - Tussilago:

verkar vara nån som haft bråttom genom psalmboken, ett dragspel blev det. allhelgona är en vilsam helg, fint med tända ljus, reflektion och lite frost i träden.

#7 - - Hanna Karlsson:

Den versen är så fin!

#8 - - Carina Deldén:

Hej Linda
Jag känner verkligen med dig, det är jobbigt att mista sina kära. För drygt en vecka sedan begravdes min lillasyster, som gick bort i cancer. Det är ändå en tröst att få tända ljus och återuppliva de goda minnena. Kram

#9 - - Tussilago:

Men ändå kan jag tycka att sen det gått ett tag så känns det fint på nått sätt. Man kanske plötsligt kommer ihåg nått som den person gillade, en doft som hjälper en minnas, man kan prata med personen inom sig. Man har den bortgångna i sina tankar. Jag brukar se det som en resa, den som hann före är i himmelriket och har det fantastiskt bra ..snart kommer jag efter.. och då möts vi igen. Sen!!!