Alla äger sitt val

Det finns en person som är allra viktigast att ta hand om som du ska stå ut med hela livet och det är du själv, så ta väl hand om dig och gör rätt val så att du mår bra och trivs.
 
Att vilja gå ner i vikt men att ändå inte lyckas att ta tag i sin situation tror jag att många känner igen sig i. Det är många som skriver till mig och ber mig om hjälp att motivera dem att komma i gång, men hur gärna man än vill förbättra sin hälsa så kommer man inte i gång! Man läser om andras framgångshistorier som kan vara både inspirerande och stressande, varför lyckas de?
 
Mår man dessutom dåligt av olika anledningar eller känner sig stressad så kan det vara en orsak till att det är uppförsbacke att orka börja, att orka ta sig över kanten. I bland kan tröskeln vara oerhört hög fast den egentligen är låg, men vår tröskel är olika hög för alla fast den i verkligheten är lika stor för alla, hänger ni med? Allt beror på hur du mår och vilket bagage du har.
 
Det är svårt att motivera andra, missförstå mig rätt men din motivation måste du hitta själv, vad som gör att du känner och hittar något som är mer värt än allt det fel du stoppar i dig. Hur vill du må och hur vill du känna??? Jag och många andra som har "lyckats" kan inspirera dig till att hitta din motivation, för alla har vi olika utgångslägen och olika saker som motiverar en, eller hur?
 
Min resa som började mars 2012 med minus 70 kg på 18 månader är oförskämt bra viktminskning det håller jag med om och att jag har lyckats behålla vikten i flera år fram till nu, när livet ställde till det, oväntade saker som händer i livet som vi inte kan påverka; skilsmässor, dödsfall, arbetslöshet, otrohet. Ja, listan kan göras lång beroende på vad som händer och påverkar dig. Självklart kan jag inte skylla min viktuppgång på stress enbart och det var det dilemmat jag tänkte blogga om i dag. Men det är viktigt att se tillbaka på det man presterat, jag menar det är ju inte som så att jag gått upp 70 kg!!!
 

Jag tror det kan vara en tröst, skönt att höra att stress och livet kan ställa till det, men att det inte betyder att ge upp, utan att ha tålamod och låta sorgen och stressen få ro. För det hjälper inte att ta genvägar och den som förstår det är den som lyckas, så orka våga rida ut stormen och acceptera att situationen är så här just nu och att göra det bästa av situationen.
 
För mig har det här året sedan min pappa hastigt och oväntat gick bort påverkat mig mycket mer än jag ville medge, jag har presterat och försökt jobbat på för att vara en "duktig flicka", vilket resulterat i att jag till slut inte orkade mer. Jag fick ingen kraft/energi till att göra mer än det som var nödvändigt, och i bland orkade jag inte ens sådana enkla saker som att motivera mig till att gå upp på morgonen, att borsta tänderna, att orka vattna blommorna var jobbigt.
 
Så i bland fick jag kraft till att ta mig ut på promenad att springa, och jag kände där och då att detta är medicinen. Men sedan dagen efter var det lika jobbigt igen att ta sig upp. Jag har inte varit sjukskriven från mitt jobb mer än strödagar, och jag vet inte hur många tårar det finns, så skör som jag varit på mitt jobb och kämpat på för att inte svika andra, men till slut brister det, eller hur? 
 
Mår man dåligt och känner sig stressad fungerar inte kroppen som den ska, den är inställd på fara och vill absolut inte på något vis gå ner i vikt eller förbränna fett. Kroppen kämpar för att lagra allt du har för du kommer kanske behöva det. Kroppen/hjärnan är spännande saker. Ju mer orolig och stressad du är ju mer kortisol producerar du, och det påverkar vikten negativt. Så vad ska man göra för att komma i gång igen då?
 
Dels måste vi leta reda på grundorsaken till vad stressen beror på, och när vi kartlagt det så är det viktigt att ta sig tid att stressa av och planera in minst en gång per dag en andningsminut där vi kan få lite återhämtning i vardagen. Vad gäller maten så är det viktigt att sitta ner i lugn och ro och inte kasta i oss maten, där måste jag verkligen skärpa mig. Då det gäller kosten så rekommenderar jag LCHF och att äta kolhydrater från grönsaker så man får i sig alla näringsämnen.
 
Men i bland kan man behöva hjälp på traven i form av tillskott för att få i sig alla näringsämnen, eller för att må bra. För mig som just nu försöker få en balans i livet så äter jag tillskott i form av magnesium som hjälper mig dels mot sendrag i fingrar och fötter, och jag tar alltid magnesium när jag ska lägga mig för det har en lugnande effekt som gör att jag sover bättre.
 
 
Sedan äter jag D-vitamin då jag känner mig piggare och mindre deprimerad vilket hjälper mig att nu ta mig ut och röra på mig. För mig har motion alltid påverkat mitt psykiska välbefinnande och gjort att jag behållit rätt serotoninnivåer i hjärnan så att jag mått bra av att träna, men när man inte ens orkar röra på sig fast man vet att det är det bästa så är det bra att kunna ta hjälp av bra kosttillskott så man känner sig piggare och hamnar över ytan igen, att man orkar ta sig över tröskeln.
 
 
För mig är det viktigt att produkter som jag stoppar i mig är det bästa då det i dag finns så mycket dåliga produkter och utbudet är stort, så det är inte lätt att veta vilka som är bra i denna djungel. Jag själv köper mina tillskott från Helhetshälsa  som är en av de bästa på marknaden, och det jag gillar skarpt med dem är att de tillverkar dem i Sverige och har koll på sin egen tillverkning. Helhetshälsa står för rena produkter utan onödiga tillsatser och dessutom är de vegetabiliska och är bra för miljön. 
 
Jag skriver bara om produkter jag vet står för kvalitet och sådant som jag själv använder, för då vet jag att de fungerar. Därför är jag glad för att Helhetshälsa vill sponsra mig och låta mig lotta ut ett paket med magnesium och D-vitamin till en av mina läsare som känner att det är något som hen vill använda som kan hjälpa just dig.
Skriv en kommentar om varför du vill vinna tillskotten, tävlingen avslutas fredagen den 11/11 kl. 24:00
 
 
För er som vill läsa mer om Helhetshälsas olika produkter och om företaget kan ta del av det här!
  
Det går även att beställa deras produkter i E-butiker här! 
  Bildresultat för helhetshälsa
 
 
#1 - - Serola:

Jag skulle helt klart behöva dessa piller, särskilt D-vitamin, för att inte vilja gå i ide totalt! 2016 sög om man säger så. ;-)

#2 - - Anna-Karin Bohlin:

Hej Lindha :-)
Jag känner så väl igen mig i det du skriver om .
Jag har också alltid vara den där som ska vara så duktig men det håller inte i längden.
Och när jag började inse det så började jag må bättre och jag kunde ta tag i mig och min pågående viktminskning.
Tyvärr känner jag fortfarande en inre stress och hjärnan går på högvarv i stort sett dygnet runt.
Har svårt att somna och har en längre period vaknat vid 4-tiden och har svårt att somna om så jag skulle gärna vilja ta chansen att vinna lite kosttillskott som kanske kan hjälpa mig ännu mer i mitt välmående.
Tack för en bra och inspirerande blogg och ha det gott :-)
Vintriga hälsningar från Anna-Karin i Sveg

#3 - - Ulrika:

Hej!
Vintern är en jobbig tid, jag älskar ljuset och att vara ute. jag blir deprimerad varje höst när mörkret tränger sig på, det som håller mig uppe är nedräkningen tills när det vänder och går mot ljusare tider. Denna trötthet är hemskt, kanske kan det hjälpa med vitaminer?
mvh Ulrika

#4 - - Birgit:

Känner så väl igen mig i det du skriver. Att må dåligt, den såå höga tröskeln, att ta sämre genvägar, den ständigt ökande vikten..... När man vet hur man SKA göra, men har så svårt att komma igång. Gillar dig 💞

#5 - - Lena :

Tack för att du delar med dig <3
<3 Sorg behöver tas om hand oavsett vilken sort det är <3
Det här va precis de ämnen som jag behövde bli påmind om i dag. Min mamma fick i höst flytta in på demensboende!
Jag är nykter sockermissbrukare, utredd i år! Har även olika värkdiagnoser & kroniskt utmattningssyndrom efter att ha kämpat i drygt 20 år i skolan, för ett av mina barn som har handikapp. En ständig dygnet runt stress & oro!
Du var en av de första inspirationskällorna för mig mot LCHF & att kunna äta mig smal. Vände vid 114kg. Har nu lyckats lätta 17kg.
För självklart tröståt jag mig sämre & sämre för att som quickfix bli "piggare" för stunden :/
Nu har jag även kommit till insikten att det handlar om att äta mig frisk! Så värkfri & i så biokemisk balans som möjligt!
Är en bit på väg, men det kostar att "äta sig frisk" men väl värt varenda krona i slutändan.

Mitt 25% iga kvarvarande arbetsminne tackar även för påminnelsen om Magnesium & D-Vitamin för det är det nästa som ska handla. För Glutamin, Omega 3, kokosfett & ekologisk närproducerad mat prioriterades först :)

Skriver en påminnelse shoppinglista samtidigt som jag nu väntar nga dgr till såklart & hoppas på en peppande vinst :)

Tack igen för att du är du & så modig & stark att du delar med dig <3
Jag gör det bara lite i smyg till mina fb-vänner :)Svar: Hej Lena! Det blev du som vann den här gången grattis :) Tack för att du delade med dig av detta kram <3
Mejla mig hela ditt namn och adress så kan vi skicka dig produkterna. Min mejl; lindha.vikstrom@jamtland.st
halvalindha

#6 - - jeanette sandelin:

Hej!
Ligger i bihålsinflammation OCH depression. Behöver god sömn och "piggmedicin".
Kram fr sö Dalsland

#7 - - monica:

När jag läser om din trötthet, dåliga ork, du får tvinga dig upp och på promenader. Alla du ställt upp för och hjälpt med livsstil-viktminskning, föredrag, resor till Skåne, stark sorg efter din far, din plikttrogenhet, omsorg om andra . Du har skrivit mindre på bloggen, inte gjort lika roliga saker som förra året. Jag hoppas att du inte går in i väggen! När man läser Kostdoktorns sidor, alla framgångspersoner inklusive du själv, så låter det så enkelt och självklart, rena frälsning stämningen. Men sen har man sig själv att kämpa med och emot, inget ger sig själv, nån gång kan det bli för mycket. Att gråta tar på orken det också. Min dotter gick in i väggen för 3 år sedan. Hon läste till gymnasielärare utan att ta lån på de 5 åren., jobbade som lärarvikarie, städerska, taxichaufför osv, Livet lekte, allt var kul . Så fick hon jobbiga klasser med helt omotiverade ungdomar som klättrade på väggarna och inte ville något. Släpade hem skrivningar och rättade, dödstrött. Försökte vara alla till lags. Sen kom panikattackerna. Hon är inte bra än. Hoppas att du tar hand om dig själv, gör det du orkar och som ger energi och glädje. Det här var funderingar och förmaningar!

#8 - - Anonym:

Hej och tack för att du delar med dig så generöst av dina erfarenheter.
Har själv gjort en lchf-resa och vet att magnecium behövs. Det jag inte riktigt har förstått är varför D-vitamin kan behövas. Hade ingen aning att det kan påverka sömnen

#9 - - Anonym:

Jag skulle vilja vinna kosttillskotten då jag försöker göra allt som står i min makt för att mp liiite bättre sjukskriven för utmattning som jag är och har varit i drygt 1 år. När jag provade healing härom veckan rekommenderade healern just magnesium och d-vitamin så det vore bönhört om just jag vann <3

#10 - - Tussilago:

Jag skulle helt klart behöva magnesium för jag får sendrag i vaderna när jag nu tar mig iväg på långa promenader. Det är inge kul!

#11 - - Tussilago:

Hm! vad anser ni om linfrö?

#12 - - Helén:

Vore toppen med tillskott. Jag behöver något för min sömn. Vet att magnesium ska fungera men har aldrig provat. D- vitamin äter jag, men burken håller på att ta slut.
Hälsningar
Helén

#13 - - Eva:

Skulle verkligen behöva lite hjälp mot trötthet! Har länge funderat på tillskott men inte kommit mig för att prova för jag tycker det verkar så knepigt att veta vilka som är bra och inte. Skulle verkligen bli jätteglad om jag fick chansen att prova!
Ta hand om dig och koncentrera dig på att göra sånt som får dig att må bra och försök lägga alla måsten åt sidan så länge

#14 - - Anonym:

Hej. Jag är utförsäkrad från Försäkringskassan. Lider av nack och ryggvärk. Ständig oro över dement mor och sjuk bror. Brottas med sockerberoende och har förstått hur viktig kosten är för kropp och själ. Att få vinna och boosta kroppen med Magnesium och D-vitamin skulle vara högsta vinsten för mig.