LCHF Pizza Bullar

Är i husvagnen i härliga Edsåsdalen och firar påsken med familjen, och det eviga ältandet vad ska vi grilla till lunch. Att grilla korv och kolbulle blir ju lite tråkigt i längden och fantasin är inte alltid på topp. Men så kom jag på att jag hade ett gammalt recept på jättegoda pizzabullar som jag letade upp och gjorde om till LCHF. 
 
Ibland kan jag känna att vad trist det är, missförstå mig rätt, med alla mina goda recept på all mat jag lagat och alla söta bakverk som jag aldrig kommer göra igen, såvida det inte går att göra om dem som i detta fall.
 
Vi brukade förut göra pizzabullar som är jättegoda som utflyktsmat, både kalla som varma. Och detta recept som jag gjorde är så gott att ha med sig, och att sedan lägga pizzabullarna på grillen och värma blir så gott.
 
Receptet på botten tog jag från 56 kilos blogg
200 g riven ost
8 ägg
1,5 dl grädde
4 msk fiberhusk
Lite salt
 
Vispa ägg, grädde och fiberhusk med elvisp, blanda sist ner osten. Låt stå ca 5- 10 minuter.
Fördela degen/smeten på två plåtar. Grädda i ugnen ca 15 minuter i 175 g. 
Lägg på tomatsås och valfri fyllning, jag finhackade skinka och knaperstekte bacon som jag hade på tillsammans med färska finhackade tomater. Rulla sedan i hop "pizzan" som en rulltårta och skär den i bitar som du lägger i bullformar på en plåt. Strö över och toppa varje bulle med riven ost och in i ugnen igen tills osten smält och fått fin färg, höj gradantalet på ugnen till 225 grader. 
Pizzabullarna blir så goda och barnen gillar dem skarpt. Här kommer recept på min hemmagjorda tomatsås.
 
400 g krossade tomater
En finhackad gul lök
Två finhackade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1/2 tärning grönsaksbuljong
Salt/peppar
olivolja/smör
 
Stek löken mjukt i smöret och olivoljan, jag tycker det blir godare smak om man blandar olivolja och smör.
Häll över de krossade tomaterna och övriga ingredienser, låt koka i hop 15 minuter.
Jag brukar ta stavmixer så blir tomatsåsen lite mer slät, smaka av med salt/peppar. 
 Ha en fortsatt härlig påskhelg <3 
 
 
#1 - - Anonym:

Tack för tipset! Det ska jag pröva i morgon. Ha en fortsatt trevlig påsk underbara inspiratör🐣

#2 - - Hanna Karlsson:

Vilket bra tips. Det där vill jag testa!

#3 - - Anonym:

Ser jättegoda ut och måste ju testas. Men vet du om man kan frysa dom?

#4 - - Anonym:

Supergoda! Tack för bra recept 👍😊

#5 - - Anonym:

Jättegoda! Tack för bra recept.