Sommartider

En vecka har jag kvar att jobba innan jag får semester, men redan nu har jag börjat trappa ned mentalt. Min bror har kommit hem från Tyskland nu i helgen, så då hade vi middag hemma hos mig. Hela familjen samlad, ja nästan i varje fall, det blir ju lite nytt nu efter allt som hänt. Det gäller att umgås och våga låta sig ha trevligt fast saknaden är stor.
 
Jag älskar mitt uterum på sommaren där vi får plats med alla i vår matmöbel som min man har byggt, alla får plats.
 
 
Har alltid älskat att duka och göra fint och jag passade på att bryta kvistar från vår jasminbuske som vi har på tomten, de blir fina att använda till bordsdekorationen.  
 
 
Sedan kom min dotter Julia på att vi kunde skära citronskivor och lägga i vasen för lite häftig effekt.
Cocos tror alltid när man är ute och pysslar i trädgården att man leker med henne och hon försöker ta blomkvistarna i från en.
 
 
Till förrätt fick det bli svensk sommar för min brors skull; matjessill, löksill, gräddfil, finhackad gräslök och givetvis goda ägghalvor med räkor. Svensk färskpotatis till de som ville. Även här dekorerade jag bordet med blommor från trädgården. 
 
  
 
Till varmrätt blev det Kreolska grytan, vi är rätt många så i stället gör att grilla så var detta smidigt. Dessutom har man ju hunnit grilla en hel del redan, så alla tyckte det var gott med att bryta av all sommargrillning.
 
Som gryta är ju denna perfekt för oss som äter LCHF då den innehåller fläskfilé, heta korvar med hög kötthalt, oliver, vitlök, grädde, paprika och syltlök (men dem petar jag bort). Till grytan blev det en stor grönsallad. 
 
 
 
När jag hade stekt all fläskfilé och korvar så ska ju grytan gärna puttra i hop sig ett tag och då passade jag på att låta grytan få göra det i min Wonderbag. Koka upp grytan och låt den sedan få puttra i den klimatsmarta Wonderbagen. Vill du läsa mer om Wonderbagen och hur den fungerar så klicka gärna här så kommer ni till min vän Birgitta Höglunds blogg där hon beskriver och visar många recept. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - monica:

Så roligt att du skriver. Så mysigt ni har det! Tror din far skulle önskat dig all lycka och glädje! Hoppas du/ni får en fin ledighet med lagom sol. Min dotter svarta lab är likadan som er Kokos. Hon tror att allt är lek och att alla människor är till för att älska och klappa henne.

#2 - - Margaretha:

Vad fint det var och vilka fina tips. Det första året är värst ja det låter som en klyscha men jag vet man ska gå igenom alla minnen man har från alla sammankomster men det går över. Kram och tack för att du skriver saknar när det inte kommer nytt men förstår .

#3 - - Carro:

Vilket underbart uterum ni har!
Första året utan den man mist är svårast, sen blir det lite lättare. Precis som med allt så är första gången svårast.

Måste bara fråga, var har ni köpt ert bord? Letar med ljus och lyckta efter ett långbord till vår altan nämligen :)

#4 - - Hanna Karlsson:

Vilken mysig middag. Dukningen är ju så fin!