Vardagsfällor

Det är många som undrar över hur det går för mig på mitt nya jobb på Ecocafeet. Som ni vet drog ju jag på mig några kilon i somras, orsaken var inte kolhydrater utan helt enkelt för mycket LCHF-mat; grill buffé osv på sommaren där man plockar mat. Och man kan inte, som många tror, äta hur mycket som helst fast det är LCHF.
 
Så jag bestämde mig ju för att ta tag i de där tråkiga kilona, och i samband med slutet på sommaren så började jag på Ecocaféet. Och det kan jag säga, att det gäller att sätta nya rutiner för jag har inte lyckats gå ner ett enda kilo sedan jag började där, orsaken vet jag nu om.
 
Problem ett: man kan inte provsmaka alla röror man gör, det är lätt att lura sig själv att den här lilla teskeden gör varken till eller från. Men flera sådana provsmakningar under en dag blir mycket, och på en vecka ännu mera, plus att jag kände mig konstant mätt.
 
Problem nummer två: KAFFE, att ha en kaffemaskin i närheten med gott kaffe är farligt. En 6-8 koppar om dagen kunde det bli för mig och sedan en kopp kaffe hemma på kvällen, det är inte sunt. Här kan ni läsa ett inlägg som Kostdoktorn skrivit om intag av kaffe.   
Känslorna som blir när man känner frustration och att jag inte får till nya vardagen har varit jobbig, tills jag bestämde mig IGEN; nu är det nog.
Vad är problemet?
Vad kan jag/du förändra?
Vad fungerar?
 
Jag behöver inte längre provsmaka det jag tillagar, recepten finns och måste jag provsmaka så spottar jag ut det i stället för att svälja. Som en vinprovning!
 
Jag ber andra att provsmaka i stället om det behövs, och på så sätt blir det inget småätande under dagen vilket gör att jag redan mår bättre.
 
Sedan har jag återgått till mina rutiner vad gäller träning och viker inte en tum med att hoppa över den inplanerade motionen.
 
 
Är nu inne på min andra vecka med att ha tagit tag i detta, och har första veckan gått ner 1,8 kg vilket gett mig en rejäl kick i rätt riktning. Så nu blir det vägning på fredag igen.
 
Sedan känner jag mig sjukt nöjd då min chef Börje tog ett blodprov på mig i dag med en speciell mätare där man kan se om man är i Ketos, gissa om jag blev nöjd då provet visade på att jag är i det.
 
Det här var lite lätt om min vardag just nu och jag ser många intressanta frågor på bloggen som jag kommer lyfta tag i. Dessutom är Ann-Sofie (viktprojektet) tillbaka nästa vecka <3.
 
Min motionsvecka fredag till fredag hittills;
Fredag motionscykel; 15 min. plus bålövningar/arnhävningar
Lördag styrketräning på gym; 60 min.
Söndag längdskidor; 1 mil
Måndag styrketräning gym; 45 min.
Tisdag längdskidor; 5 km.
 
Kvällens middag köttfärssås, ostsås, broccoli, zucchini, avokado, fetaost och tomat.
 
 
 Klicka här så kommer du till Ecocafeet 2inspire <3
 
 
#1 - - Ingela:

Tack för att du delar med dig i din fina blogg.
Känner så väl igen det där med provsmakning..hmmm, jobbar som kock och ja, nu sen jag började med lchf så spottar jag också :-) Man måste ju absolut!
Lycka till Lindha

Svar: Tack och ha en fin helg <3
halvalindha

#2 - - Hanna Karlsson:

Heja dig! Vill också gå ner mina kilon men tränar för ett löptest och det är inte riktigt kompatibelt.

Svar: Spännande med löptest, nu blev jag nyfiken <3
halvalindha

#3 - - Gunilla:

Ojojoj...starkt av Dig 💖
Hoppas bara att de andra provsmakarna tål det bättre 💖 Fniss...💖

Svar: Haha ja eller hur :) Det får säga nej de också <3
halvalindha

#4 - - Paula:

BRAAAA !!! Heja , heja, vad duktig du är, och nu tar vi tag i detta. Dessa förargelseväckande kilon ska bort till sommaren (det mesta övervikten i alla fall, för jag har så mycket ännu kvar). Små "ovanor" betyder mycket mer än man tror. Tack för att du påminde detta. Ha det så bra. Kram/ Paula ; )

Svar: Heja dig Paula, nu kör vi <3
halvalindha

#5 - - sanna hyvärinen:

Oj, första gången jag är inne på din blogg. Vart väldigt imponerad av din header, förstår att du gjort en tuff resa. Så duktig du är! Och super fin!!!

Svar: Tusen tack och välkommen till min blogg <3
halvalindha

#6 - - Nette:

Hej. Det var länge sedan jag kommenterade, även om jag läser regelbundet. Det har varit lite kul att följa dina små tillbakablickar och man blir peppad på nytt. Jag, liksom du, lade på mig ett par kilon vid semestern och under hela hösten har de envist suttit kvar. Jag har vägt på hektot samma från augusti till december, bra iofs om det var min målvikt, men det är det ju inte. Men nu efter jul, städade jag undan lite olater som jag har lagt mig till med och ett semesterkilo har äntligen gett med sig. Pepp, pepp!
Men vad spännande med caféet! Det får mig att börja fundera på att kontakta ett café i min närhet och sälja in både mig och low carb-idén. Ja, vi får se. Tills vidare följer jag er resa med förväntan. Ha en bra dag och kram!

#7 - - Jennifer Qvist:

Underbar och inspirerande blogg! ☺️

Svar: Tack och ha en fin helg <3
halvalindha

#8 - - monica:

Du är verkligen envis och fokuserad. Jag skulle inte kunna jobba med mat . Huvet blir som i ett skruvstäd, klarar inte av att tänka klart, vill bara springa runt och dunka huvet i väggarna. Min lycka är och har varit att jag inser det, är väldigt kräsen, redan bestämt på affären vad jag tål av frestelser. Hur går det med andra grupper som du skulle hålla i!?

Svar: Tack Monica <3 Vilka grupper funderar du på? Min cirkel med tjejerna jag coachar?
halvalindha

#9 - - Hans:

Nu har jag gått ner 3,1 kilo sedan 11 januari. Simmade 850 meter i går och i morgon är tennisträning en timme. Ha en bra helg och må gott.

Svar: Men det är ju jättebra viktnedgång, heja dig :) Bra med motion också, som jag nog skrivit förut till dig så föredrar jag badminton, är lite rädd för hårda bollar. Ha en fin helg Hans kram.
halvalindha

#10 - - Olsson:

Tack för att du är så inspirerande, konstruktiv och saklig, jag läser både nya och gamla inlägg här lite till och från! Jag har också lite vardagsovanor jag behöver ta itu med och försöker samla kraft till ett nytt avstamp liksom. Det är förrädiskt när det just är mer småsaker det handlar om, det blir lätt att jag på något sätt kompenserar och jämnar ut, och jag lurar mig gärna att tro att "äsch, det spelar ingen roll den här gången/idag/nu när jag har så mycket jobb". Men det är ju just det det gör ;-) Det är lite svårt att hitta rätt balans, tycker jag! I vilket fall som helst så känner jag att jag får lite ny kraft varje gång jag tittar in här. Önskar dig en fin helg!

Svar: Härligt att du får motivation att läsa mina gamla inlägg också, önskar dig med en fin helg <3
halvalindha

#11 - - Tobbe:

"Problem ett: man kan inte provsmaka alla röror man gör [...] plus att jag kände mig konstant mätt."

Är det inte det som är poängen med LCHF, att man ska kunna vara mätt och gå ner i vikt ändå?