Matkärlek och tävling

Som jag skrivit förut så älskar jag verkligen att laga mat, dels hitta på nya recept och sedan gärna prova andras inspirerande recept. Jag gillar att laga mat och lägga upp så att det även ser aptitligt ut för ögat, det blir som mer njutning av maten då.
 
I går så bestämde jag mig för att prova två recept från Anne Aobadias nya kokbok, Mera Matkärlek. Det var svårt att bestämma sig för vad vi skulle tillaga, det var så många goda recept att välja bland. Men jag som älskar räkor, och speciellt skagenröra, fastnade för Annes recept på skaldjursröra för det var helt annorlunda mot det tradionella som de flesta gör. Sedan bestämde min man att vi skulle göra en av hennes fiskrätter till varmrätt. 
Receptet heter Snabba tisdagsfisken och ingredienserna är dessa;
 
4 portioner
175 grader i ugn i 20 minuter.
 
1 msk smör till formen
600 g torsk i portionsbitar eller annan vit fisk
100 g feta ost
6 soltorkade tomater, inlagda i olja
2 msk ajvar relish
2-3 dl vispgrädde
1 tsk salt
100 g kräftstjärtar eller räkor i lag
1 krm peppar, nymald
1/2 dl dill, finhackad 
 
Jag valde att vara lite snål och sparade de färska räkorna för att använda dem till förätten (skaldjursröran) och det kan jag säga, att varmrätten smakade helt fantastiskt gott utan räkor. Vi kokade färsk ekologisk broccoli till, mer än så behövdes inte.
Under tiden som varmrätten var i ugnen så förberedde jag förrätten, skalade räkorna och finhackade äggen. Det som är så spännande med den här skaldjursröran är att det är Sambal Oelek i, och det brukar jag bara använda när jag tillagar köttgrytor. Men röran var fantastiskt god och hettan av sambal oeleken var så god, smaken av den kom efteråt.
 
Recept Skaldjursröra på endivblad
4 portioner
 
1 burk räkor/kräftstjärtar i lag (jag valde färska räkor)
2 kokta ägg
1-2 dl majonnäs ( rekommenderar att göra hemmagjord majonnäs, smaken blir så mycket mjukare)
1 krm svartpeppar
1 tsk sambal oelek
finhackad dill eller gräslök
1 endiv ( jag använde ekologisk romansallad)
ev 1/2 citron, i klyftor 
Jag har fått möjligheten att lotta ut Annes nya kokbok; Mera Matkärlek, till er och för att vinna boken måste ni svara rätt på två frågor. Har flera svarat samma sak så vinner den som var snabbast att svara.
 
Fråga ett: Förutom att Anne Aobadia skriver kokböcker så är hon även chefredaktör för en ny månadstidning som på kort tid har blivit en av de populäraste, vad heter tidningen?
 
Fråga två: Anne har varit med i Sveriges mästerkock på TV 4, vilken placering fick hon?
 
Skriv ditt svar i kommentarsfältet senast den 25/1 kl 24:00 för då avslutas tävlingen. 
 
Vill man köpa Annes kokbok kan ni göra det om ni klickar här:
 
 
 
 

 
#1 - - Anonym:

Fråga 1:Matkärlek heter tidningen
Fråga 2: Anne åkte ut i kvalomgången i Gävle 2015
Mvh Kristin

#2 - - Anonym:

Matkärlek heter tidningen och hon blev 3a. Tror jag. Mvh Ulrika Dahlberg

#3 - - Kia:

hej Lindha,
tidningen heter Matkärlek och de var 12 som gick vidare till finalen och Anne var inte med där, så kanske är det nr 13 du söker :)

Svar: Hej! Grattis det blev du som vann kokboken :) Mejla mig din adress. lindha.vikstrom@jamtland.st
halvalindha

#4 - - Jeanette :

1. Matkärlek
2. Och eftersom 13 redan är taget så ta jag nr 14

#5 - - Kerstin engström:

Matkärlek åkte ut i kvalomgången (tyvärr )

#6 - - Mikaela:

1. Matkärlek
2. Hon åkte ut i kvalomgången och blev inte en av finalisterna så antagligen nr 13

#7 - - Anonym:

Hej Linda!
Tidningen heter Matkärlek (är väldigt bra!). Anne kom inte till finalen så jag tror hon kom på 13:e plats.
Mvh Karin Thulin

#8 - - Jessies Vardag - träning, stil, mammaliv -:

ÅH! Såg väääääldigt gott ut det där. Kanske får bli lite räkor till lördagsmiddag :)
---
Mitt lilla krypin som 25:årig mamma till Oliver, tio månader. Om barnmode, inredning och lite träning. Om vardagspuls, barnmat och mammaliv <3

#9 - - Pia:

Tidningen heter Matkärlek och Anne åkte ut i kvalomgången, så delad 13 plats. Tack för en trevlig blogg!

#10 - - monica:

Tidningen heter Matkärlek. Hon kom bland de 40 bästa till Gävle och var klarade en utslagningsomgång men kom inte till Stockholm. Bland de 25 bästa.

#11 - - therese.edquist@gmail.com:

Tidningen heter Matkärlek
Anne Aobadia åkte ut i kvalomgången och kom därför inte vidare till att bli en av finalisterna i Sveriges mästerkock. Däremot gav hon ut tidningen Matkärlek strax efter hon vart med i Sveriges mästerkock 😀

#12 - - therese.edquist@gmail.com:

Tidningen heter Matkärlek
Anne Aobadia åkte ut i kvalomgången och kom därför inte vidare till att bli en av finalisterna i Sveriges mästerkock. Däremot gav hon ut tidningen Matkärlek strax efter hon vart med i Sveriges mästerkock 😀

#13 - - therese.edquist@gmail.com:

Tidningen heter Matkärlek
Anne Aobadia åkte ut i kvalomgången och kom därför inte vidare till att bli en av finalisterna i Sveriges mästerkock. Däremot gav hon ut tidningen Matkärlek strax efter hon vart med i Sveriges mästerkock 😀

#14 - - therese.edquist@gmail.com:

Tidningen heter Matkärlek
Anne Aobadia åkte ut i kvalomgången och kom därför inte vidare till att bli en av finalisterna i Sveriges mästerkock. Däremot gav hon ut tidningen Matkärlek strax efter hon vart med i Sveriges mästerkock 😀

#15 - - therese.edquist@gmail.com:

Tidningen heter Matkärlek
Anne Aobadia åkte ut i kvalomgången och kom därför inte vidare till att bli en av finalisterna i Sveriges mästerkock. Däremot gav hon ut tidningen Matkärlek strax efter hon vart med i Sveriges mästerkock 😀

#16 - - therese.edquist@gmail.com:

Tidningen heter Matkärlek
Anne Aobadia åkte ut i kvalomgången och kom därför inte vidare till att bli en av finalisterna i Sveriges mästerkock. Däremot gav hon ut tidningen Matkärlek strax efter hon vart med i Sveriges mästerkock 😀

#17 - - therese.edquist@gmail.com:

Tidningen heter Matkärlek
Anne Aobadia åkte ut i kvalomgången och kom därför inte vidare till att bli en av finalisterna i Sveriges mästerkock. Däremot gav hon ut tidningen Matkärlek strax efter hon vart med i Sveriges mästerkock 😀

#18 - - therese.edquist@gmail.com:

Tidningen heter Matkärlek
Anne Aobadia åkte ut i kvalomgången och kom därför inte vidare till att bli en av finalisterna i Sveriges mästerkock. Däremot gav hon ut tidningen Matkärlek strax efter hon vart med i Sveriges mästerkock 😀

#19 - - therese.edquist@gmail.com:

Tidningen heter Matkärlek
Anne Aobadia åkte ut i kvalomgången och kom därför inte vidare till att bli en av finalisterna i Sveriges mästerkock. Däremot gav hon ut tidningen Matkärlek strax efter hon vart med i Sveriges mästerkock 😀

#20 - - therese.edquist@gmail.com:

Tidningen heter Matkärlek
Anne Aobadia åkte ut i kvalomgången och kom därför inte vidare till att bli en av finalisterna i Sveriges mästerkock. Däremot gav hon ut tidningen Matkärlek strax efter hon vart med i Sveriges mästerkock 😀

#21 - - therese.edquist@gmail.com:

Tidningen heter Matkärlek
Anne Aobadia åkte ut i kvalomgången och kom därför inte vidare till att bli en av finalisterna i Sveriges mästerkock. Däremot gav hon ut tidningen Matkärlek strax efter hon vart med i Sveriges mästerkock 😀

#22 - - Jessica olausson:

1. Matkärlek
2. 13 eftersom hon åkte ut i kvalet

#23 - - Jessica olausson:

1. Matkärlek
2. 13 eftersom hon åkte ut i kvalet

#24 - - Hans:

Nu har jag gått ner 4 kilo på två veckor. Tyvärr blev det ingen tennis lördags, eftersom min tränare blev sjuk under natten. Vi frostade av frysen hos min mamma och efteråt var jag svettig. Hos min mor i lördags eftermiddag hade vi en gäst. Vi drack kaffe och jag åt endast en smal vetebrödskiva + ett par babygelostar. Min mamma bjöd på flottyrringar, kakor och glass. Jag tog inget av detta. Är stolt som klarade av att motstå detta. Ha en bra vecka och må gott.

#25 - - kajsa:

Hej

Tidningen heter Matkärlek och den är så bra!
Anne kom inte med i kvalet så hon kom på delad 13:e plats.

#26 - - Malin:

Tidningen heter matkärlek
Och tror hon kom på 13 plats

#27 - - Teres:

Hej Linda! Hur går det med/för viktptojektet, så nyfiken :-)

#28 - - Teres:

Hej Linda! Hur går det med/för viktptojektet, så nyfiken :-)