Viktprojektet 3

Äntligen kommer det information om hur det går för Sofie, hon har de senaste veckorna haft det jobbigt med motivationen. Även om hon håller sig på banan så känner hon att det går så sakta med vikten.
 
Jag och Sofie har ju kontakt varje vecka så jag ser hennes resultat och det är viktnedgång varje vecka i form av hekton, och alla de små viktnedgångarna blir ju mycket i längden. Sofie har ju nu gått ner sammanlagt 5,4 kg sedan vi startade viktprojektet här på bloggen den 12/10, så jag tycker att det är jättebra jobbat av henne även om jag förstår hennes vilja att allt ska gå fort. Och den totala viktnedgången som hon haft sedan hon började med LCHF oktober 2015 är fantastiska 28,4 kg!!!
 
 
 Foto: Christian Louboutin
 
Jag och Sofie har pratat lite om julen och det blir hennes andra år som hon firar den med LCHF. Sofie känner sig stärkt av att hon klarade förra julen, och med det kvar i minnet så känner hon sig rätt lugn och trygg och har i förväg bestämt sig för vad hon vill fuska med och i vilka mängder. En skinkstut med tunnbröd, leverpastej och lite mimosa sallad.
Att planera i förväg vad man ska fuska med tycker jag blir ett bra och kontrollerat sätt. Att man redan i förväg bestämt detta så får man inte dåligt samvete i efterhand, om man nu är en person som känner att man klarar att göra avsteg utan att det slutar med okonrollerat överätande. Det är en viktig avvägning och man måste fråga sig själv i förväg.
 
Här nedan kommer lite veckomenyer hur Sofie ätit och med hennes egna bilder. Jag försöker påverka Sofie vad viktigt det är att äta så man får i sig alla näringsämnen och med en stor variation av gärna gröna grönsaker som kroppen behöver för att må bra. Dessutom är det viktigt att få i sig Omega 3 för att få en balans med omega 6 som vi får i oss för mycket av. Så gärna mycket fisk och skaldjur, flera gånger i veckan är bra.
 
Att äta tre gånger om dagen, speciellt om man motionerar, är också viktigt. Dels för att tarmarna lättare kan ta upp näringsämnena i maten men även för att kroppen får en jämnare förbränning. Det är mina råd och sedan bestämmer man självklart själv hur man vill äta.
 
Sofies veckomeny; 

Onsdag L- falukorv med broccolimos

M- 2 kycklingklubbor med bea, gurka och tomat Träning- Pt pass + promenad till jobbet 3,5km

Torsdag L- falukorv med broccolimos

M- samma som till lunch
Träning- promenad till och från jobb 7km

Fredag L- hamburgare ca 110g med 1 ägg, ost, vitlökssås samt tomat och gurka

M- kyckling med bea, gurka och tomat Träning- promenad från jobb 3,5km

Lördag L- kotletter i sambalsås med tomat och gurka 

M- kamben med bea, gurka och tomat Träning- löpintervaller

Söndag L- 3 stekta ägg med ost och 1 liten avokado 

M- älggryta med broccoli Träning- 5km lågintensiv promenad

Måndag L- 3 stekta ägg med ost, gurka och tomat

M- kyckling med lite ost, creme fraise, tomat och gurka

Tisdag L- kyckling, 1 liten avokado, creme fraise och tomat

M- samma som till lunch

Sofie tar gärna emot tips på mat, olika rätter med varma grönsaker och då gärna med broccoli, blomkål, vitkål osv, då hon känner att hon har svårt äta sådant som bara är kokt då det blir så tråkigt. Här har ni ett recept från mig på broccoligratäng med bacon

Hur har det gått med vikten de senaste veckorna då? Den sista invägningen den 9/11vägde Sofie; 90,7 kg  

Viktbild 16/11
Minus 1,6 kg :)
 
 
Sofie;  ett delmål avklarat  komma under 90 :) det känns bra då jag haft en ganska jobbig
vecka, känner mig fortfarande väldigt omotiverad när det kommer till träning å
ja mat oxå för den delen. Men jag vet inte, jag får försöka hitta nån ny
motivation eller nått att se fram emot
Skickat från min iPhone
 
  Viktbild 23/11
Minus 0,5 kg
 
Sofie; Jag var stensäker på att jag skulle gå upp i vikt den här veckan, har känt mig så vattnig och uppblåst! Men jag har iaf lyckats gå ner 0,5kg vilket jag är väldigt glad över :) jag har varit livrädd att jag skulle gå upp i vikt å väga över 90 igen, men nu är det inte långt kvar till 85 :)
 
 

Sofie; Jag blev sjuk i lördagskväll och är fortfarande förkyld, så jag jar tyvärr inte kunnat träna som jag har velat. Men förkylningar är en del av livet och dom kommer och går. Men sen jag började äta lchf så har jag knappt varit förkyld eller sjuk förns nu, så jag får vara tacksam över att det inte händer lika ofta längre. Men det är ändå drygt!

Viktbild 29/11

Minus 0,6 kg

 Viktbild 6/12
Minus 0,6 kg
 
 
Så visst har Sofie gjort det bra vecka efter vecka.
  
Har ätit LCHF sedan oktober 2015.
Startvikt 115,8 kg (Sofie har på egen hand gått ner 11,5 kg)
Började min cirkel 7 mars 2016 med startvikt 103,5 kg
Idag 12/10-16 väger Sofie 92,8 kg 
 
Startvikt viktprojektet:
12/10 - 16: 92,8 kg
161 cm lång
Målvikt: 65 kg // kilon kvar att gå ner 27,8 kg
12/10; 92,8 kg
18/10; 91,9 kg
26/10; 91,4 kg
2/11: 91,0 kg
9/11; 90,7 kg
16/11; 89,1 kg
23/11; 88,6 kg
29/11; 88,0 kg
6/12; 87,4 kg
 
Summa minus sedan 12/10 = 5,4 kg!!!! 
Summa minus sedan oktober 2015 = 28,4 kg!!!!
 
Kilon kvar att gå ner 22,4 kg, det minskar på bra. 
 
Sedan vet vi ju alla att man ska inte stirra sig blind på vågen bara, utan att använda ett måttband ger också resultat.
 
Sofies mått:
12/10 - 16
Mitten av låret: 66cm
14/12; 64 cm = minus 2 cm
12/10
Midja: 98cm
14/12; 92 cm = minus 6 cm
12/10
Stuss: 120cm
14/12; 117 cm = minus 3 cm
12/10
Överarm: 35cm
14/12; 33 cm = minus 2 cm
 
 Före bild Sofie 115,8 kg oktober 2015

 

Oktober 2016                                                                      December  2016

 Heja Sofie och nu kör vi vidare :)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Paula:

Heja Sofie !!! : ) Det går ju åt rätt håll !!! Bra gjort !!! Jag har också rejäl förkylning (fjärde veckan nu) och kämpar med svår hosta, men går då och då små promenader, för det kan man göra i alla fall. Min vikt går också sakta ner, eller upp och ner, fram och tillbaks, eller stannar. Jobbigt värre, men har kommit fram, att även om man äter RÄTT mat, så det är lätt att äta lite mer än man behöver. Vissa mat lättare än andra, så jag måste SAKTA NED ätandet så jag HINNER reagera, när jag är lagom mätt "för mycket är alltid för MYCKET", och vikten går inte ner. Detta är min viktig lärande, och ganska svår när man har mycket att göra och har lite bråttom, men jag måsta lära "äta sakta". Hoppas detta kan ge dig hjälp (tankar hur du äter) och är detta relevant till dig som det är till mig. Ha det så bra och önskar dig trevlig Juletid <3 Jätte Kramisar till dig och din familj /Paula

#2 - - monica:

Bra gjort Sofie. Att gå ner är ett hårt jobb, det sker inga under. Som Lindha, 70 kg på ett och ett halvt år. Det gäller att inte stoppa i sig något man inte räknar. Om man inte orkar träna, så kan man ut och promenera och rensa hjärnan i friska luften. Jag har stegräknare i mobilen.Med den i fickan 10000 steg eller mer om dagen. Också varit förkyld, två gånger sedan mitten på oktober. Flera år sen sist. Som Paula skriver, äta sakta och vara närvarande i det man gör.

#3 - - Nette:

Bra jobbat, Sofie! Tänk vad du har åstadkommit såhär långt. Jag är en sådan som sniglar mig ner i vikt. Gick upp fem kilo under vår och semester och jag kämpar fortfarande med dessa. Hälften borta nu.
Mitt tips på grönsaker till maten är rostad blomkål och broccoli. Hela familjen äter detta med nöje (har tre barn i ålder 10-16). Skär grönsakerna i skivor på en plåt. Krydda med ex vitlökssalt och timjan och hyvla sedan över smör i tunna skivor. 15 minuter i ugnen, typ, på ca 200 grader. Funkar i mitt tycke till det mesta, fisk, fågel och kött. Äter detta till kycklinggryta lika gärna som till fläsk med löksås eller en bit lax. Ett tag hade jag blomkålstabbouleh till det mesta (det är ju inte varmt förstås). Använde ett recept från tidningen Matkärlek, men det finns en uppsjö recept på nätet. Tjockkocken har en ljummen sallad med haricot vert och tomater som är väldigt god.
Lycka till!

#4 - - Nisse Hult:

Hej Sofie

Det tar sig eller hur.

Ett tips är periodisk fasta 3dgr i veckan

Ex från Söndag kväll till Måndag kväll inget annat än Kaffe/te och
kokosolja som bränsle.
Testa du kommer förundras över effekten och överlever gör du lätt och ännu lättare när du ser att resultat kommer snabbare.
Gärna i combo med intensiv träning.
Kilon kommer bara rinna iväg.

#5 - - Anonym:

Heja Sofie!!! Wow vilken skillnad alltså. h. Anna G.

#6 - - Faster:

Bra jobbat tjejen❤️❤️