Inför julen

Sex dagar kvar till julafton och jag jobbar bara två dagar till, sedan får jag lite julledigt!
 
Förra julen var hela min stora familj hemma hos mig, men i år blir det tillbaka till våra gamla traditioner, så alla firar jul hemma hos mitt föräldrahem, men i år utan pappa som vi har i hjärtat i stället.
 
Jag som alltid älskat julen har pyntat mitt julrum precis som jag gjorde förra året, för även om jag inte har julafton så kommer det bli julmiddagar hos mig under julhelgen.
 
Bilden här är från julen 2015. 
 
 
I år har jag gjort en ny dukning, det är alltid lika roligt att göra fint!
 
 
Jag dukade med vita hyacinter och hoppas att de hinner slå ut lagom till julhelgen <3
 
 
Förändringar i livet är alltid jobbigt och det är skönt och tryggt när allt är som vanligt, det ger en känsla av kontroll när allt är som det brukar vara. Men tyvärr är livet inte så oavsett vad det gäller, och att göra en livsstilsförändring är inte enkelt på något vis, speciellt inte nu när årets mathelg vankas. För att inte säga att hela december är en månad där mat och sötsaker är i fokus hela tiden; det är glöggmingel, julfester på jobbet, middagar med släktingar och alla dessa julbord som hägrar.
 
Och även om julbord är perfekt då man kan välja det som passar då det finns mycket att välja som inte innehåller kolhydrater, så är det lätt att äta för mycket och att trilla dit med alla frestelser runt om. Och man tänker; det är ju bara jul en gång per år, så lite kan jag unna mig. Men kom i håg att sedan kommer nyår, så det är lätt att lura sig själv. Man måste faktiskt, om man vill lyckas, göra hela förändringen för det går tyvärr inte äta halva kanelbullen och tro att man är på rätt väg.  
 
Visst är det trist att vänja sig vid nya vanor, för det är ju trots allt gott och mysigt att sitta i soffan med en chokladask, och det kommer att ta lite tid innan man får till en ny vana: att man kan ha mysigt utan att äta. Jag säger inte att det är enkelt, men vi/jag med en matstörning måste lära oss att inte leva för att äta, ha den tanken hos dig och jag vet att den är jobbig, men det gäller att hitta en ny sysselsättning. Något annat som gör dig glad, för låt inte maten vara din glädje i livet.
 
Önskar er en bra vecka med väldigt lite stress och kom i håg att ta hand om dig själv var snäll mot dig själv, precis som du skulle vara mot din vän <3   
 
 
 
#1 - - Paula:

*Hej Lindha* ! Jag önskar dig och din familj en riktig *God Jul* och *Gott Nytt År* *2017* <3 : ) * Ha det så bra * *Kramisar/Paula *

#2 - - monica:

Så fint du gör det! Vi ska ha knyt på jul hos mig. Jag har skinka , ägghalvors m räkor, sillsallad. Brunkål och rödkål har jag ätit i flera veckor. Det värsta med ätandet är , att mycket vill ha mer. .! Jag har knaprat äpplen och nötter i höst. Det går ju inte alls att hålla sig till lagom mängd. Jag är rent schizofren beträffande vikt. Å ena sidan kan gamla tanter få lägga på sig, bra att vara vadderat, när man ramlar.Huvvesaken är att man är frisk.. Hm. Å andra sidan har jag kläder i skåpen, där det fattas en 20 cm för att få igen. Såg en gammal video från en fest från slutet av -80 talet. Barna var med och rätt små. Och nu frågade sonen : har du varit så smal, mamma!?. Ev kan det ha varit efter en lyckad viktväktarbantning, alltså väldigt tillfälligt. Vi får sträva på efter jul och tänka , att det finns värre öden än några kilo för mycket.! Ha en god jul med familjen!