Höst kom i gång del två

Här kommer fortsättningen på gårdagens inlägg.
 
Precis som jag tänkte när jag började min stora viktminskning år 2012 så försöker jag tänka likadant nu för att komma i gång och få en bra start. Vikten kommer inte att försvinna på en vecka även om jag vet att det vill vi alla. Och att gå in för det till 200% vet jag att även det heller inte fungerar, vi måste ta en dag i taget - ett litet steg i rätt riktning för att det ska vara hållbart. Så det blir inte till att springa en mil om dagen eller att börja äta strikt LCHF på en gång, utan här gäller sunt förnuft och att trappa ner lite i taget. Det vet jag av mina egna erfarenheter, sedan respekterar jag att alla är olika.
 
Promenader blir alldeles lagom för mig första veckan, 30-45 minuter 5 dagar i veckan. Men kom i håg att börja där du är. Vad är lagom för dig att börja motionera första veckan? När jag vägde 140 kg så började jag promenera efter två veckor, då det var tillräckligt för mig att koncentrera mig på kosten i början. Sedan började jag med promenader efter mina förutsättningar, och precis så ska ni också tänka.
 
Sätt upp rimliga mål som ni klarar då det skapas en härlig känsla inombords när man klarat sina mål, och allt annat är extra bonus. Här på bilden nedan hade jag kommit en bit på min resa med promenader, jag började mars 2012 och här är våren 2013.
 
  
Planera din matvecka och se till att middagarna du tillagar även räcker till lunch dagen efter. Men allt är inte enkelt det vet jag, även om man får äta sig mätt så kommer gärna det där lilla extra suget som så gärna vill äta bara för att det är så gott. Och i stället för att falla dit stort så var förberedd och tillåt dig att ta ett extra mellanmål, t.ex. ett kokt ägg med majonnäs. Jag har alltid kokta ägg hemma, eller se till att ha mandlar eller babybell ostar i väskan som lindrar värsta suget. 
 
Mina fem bästa knep för att lyckas är följande;
 • Planering
 • Delmål
 • Belöning
 • Sysselsättning
 • Motion
För att göra motionen lite roligare har jag belönat mig själv i förväg med nya träningskläder vilket påverkar en så mycket positivt, att få känna sig fin även under resan till en bättre hälsa är jätteviktigt. 
 
Mitt första delmål är att byxorna jag har nu ska sitta bra runt midjan, just nu vill det gärna välla över och jag har ingen lust att köpa en större storlek. Så jag kommer prova dem en gång i veckan. Belöningen blir ju i detta fall en underbar känsla när de sitter perfekt igen.
 
För mig har soffan förut varit förknippat med att se på tv och äta något; chips, lösgodis, läsk och smörgåsar. För mig har det varit viktigt att komma i från det beteendet och hitta på nya sysselsättningar framför tv:n, ett sätt att skingra tankarna då det i början är så lätt att sakna allt det onyttiga. Så jag brukar måla naglarna, läsa eller planera kommande vecka i soffan.
 
Det var någon som skrev en kommentar om hur länge jag haft mina extra kilon, och för att inte ljuga så handlar det nog om ett år. Och som jag tidigare skrivit så har jag ju inte riktigt lagt manken till, så att LCHF inte skulle fungera längre när man inte har så stor övervikt att ta av, tror jag inte på. Så det är väl upp till bevis för mig nu då :)
 
Planering av mat i veckan är viktigt och att laga middagar så det blir lunchlåda dagen efter. Jag skriver inte veckodagar utan 7 middagar och lagar det jag är sugen på den dagen från listan. All mat är hemmagjord och inget fabrikat.
 
Så här ser min matvecka ut middag/lunch; 
 • Korvstroganoff med blomkålsris/kokt broccoli (grädde och kokosgrädde)
 • Köttfärsbiffar med ädelostsås och broccoli/tomat
 • Carbonara med strimlad zucchini
 • Lax i ugn med citron/dill, crème fraiche/grädde och färsk sparris/broccoli
 • Köttfärssås/grönsallad och riven parmesan till
 • Heta korvar med hög kötthalt och äggröra till
 • Smörgåstårta ala LCHF då min äldsta dotter fyller 18 år <3
Mellanmål om det kniper;
 • Ett kokt ägg med majonnäs
 • Babybel ost 1-2
 • Saltade mandlar 1/2 dl 
 
" En bit i taget och vi kommer långt"
 
#1 - - Paula:

Hej! matlista till veckan har jag gjort alltid för är ett måste när jag bor på landet och vill inte köra var och varannan dag att handla, utan handlar till hela veckan på fredagar. Det som gör det lite svårare för mig är att min man vill ha potatis, ris makaroner och det ska vara vanliga såna. Jag måste alltid göra något extra till mig eller om det riktigt kniper så omelett är bra för dit kan man blanda vad man nu vill och har hemma. Kramisar/Paula

#2 - - Paula:

Hej! matlista till veckan har jag gjort alltid för är ett måste när jag bor på landet och vill inte köra var och varannan dag att handla, utan handlar till hela veckan på fredagar. Det som gör det lite svårare för mig är att min man vill ha potatis, ris makaroner och det ska vara vanliga såna. Jag måste alltid göra något extra till mig eller om det riktigt kniper så omelett är bra för dit kan man blanda vad man nu vill och har hemma. Kramisar/Paula

#3 - - Paula:

Tyvärr kom min kommentar två gånger på grund av datafel ! för jag fick information att det inte gick att skicka den och att jag skulle försöka på nytt, så då gjorde jag det. : ( Tråkigt ! Hoppas det inte stör alltför mycket. Kram/Paula

#4 - - Camilla H:

Du är inte mer än människa, ibland orkar man ibland inte. Ups and downs det viktiga är att du väljer att ta tag i det nu. 💪🏾

#5 - - Farmor c:

jättebra med matlista för en nybörjare

#6 - - Farmor c:

vad äter du till frukost