Höst kom i gång del ett

Känns deprimerande att skriva en rubrik med höst, man vill ju ha mer sommar eller hur? Men precis som med allt annat får man försöka se det positiva i allt, vända det negativa till något positivt och tänka på något som man ser fram emot. Hösten är ju egentligen väldigt fin med alla sina färger, och jag och min familj brukar alltid åka till fjällen och fjällvandra i september.
 
Bildresultat för hösten
Foto; Skansen.se
 
Jag tänkte skriva ner mina funderingar och tänket över hur jag ska göra för att komma i gång nu efter sommaren. Jag vet att många är så sugen på att ta tag i hälsan igen, och jag läste ett roligt citat på Facebook (kommer inte i håg varifrån), men det stod något typ: -att i sommar ska jag gå ner 10 kg och nu har jag bara 15 kg kvar!!! Blev lite full i skratt för visst känner man igen sig, man skulle lyckas gå ner i vikt under sommaren och ledigheten, men med goda grillkvällar, umgänge och vin så är det lätt att gå upp i vikt i stället. Men ha inte dåligt samvete för det, för nu kan det ju bara bli bättre eller hur?
 
Jag tänker tillbaka på när jag satt i soffan 140 kilo tung och älskade att titta på Biggest Loser och drömde själv om att lyckas gå ner i vikt, men mer än drömmar blev det inte. Vet inte hur många gånger jag då tänkte att; nu ska jag börja! Men mer än en tanke blev det inte.
 
Hur gärna jag än ville gå ner i vikt så hände det ingenting på många år, utan jag blev bara större och större, det är ju gärna som så att man vill gärna gå ner i vikt. men helst att någon annan ska göra jobbet åt en. Jag tänker på alla olika kurser i viktminskning jag desperat börjat i hopp om att nu ska jag lyckas, men alltid med samma resultat: jag lyckades inte. Med min erfarenhet jag har i dag har jag kommit till insikt att jag var då inte villig att göra jobbet, hur gärna jag än ville få bort mina kilon. Och med hjälp av allehanda bra verktyg så fungerar det inte så länge man inte är beredd att göra jobbet. 
 
Min situation i dag påminner mig lite om hur trögt det faktiskt är att komma i gång, och det gäller att förbereda sig/planera för vad som komma skall. För mig har kosten fungerat i sommar förutom att jag har ätit för stora portioner, och det i kombination med noll motion är ingen bra kombination. Men nu har jag stått stilla i vikt i sommar vilket jag ser som positivt, även om jag hade en önskan att gå ner i vikt. Men att önska sig saker gör ingen förändring, lite mer än så få man nog jobba.
 
Så nu börjar jag om igen och gör rätt, och häng med ni också om ni vill och fortsätta följa min höst, i morgon kommer min planering för er som vill läsa .....
 
Mitt mål är att komma tillbaka till starka Lindha ! Vad är ditt mål?
 
 Foto från 2014
#1 - - Vivi:

ser fram till att följa dig, du inspirerer mig, tack

#2 - - monica:

Min fromma önska är att gå ner från 82 till 75 kg. Låter enkelt. Men jag tycker det är tråkigt att dra ner på ätandet. Ätit hallon i augusti. Nu mognar äpplen, plommon i stora mängder. Det vill jag bara inte avstå och då får jag förstås ha min vikt.

#3 - - monica:

Inlägget gick iväg för tidigt. Det är uppmuntrande att följa dig. Går man ner i vikt, så kan man röra sig lättare, kläderna sitter snyggare. Får önska dig en trevlig sensommar!

#4 - - Sussi:

Hur länge har du haft dina extrakilon Linda? 6 mån eller längre? Det verkar stämma lite det många säger, lchf funkar bäst när man har mycket övervikt men inte så bra när det gäller "trivsel" viktskilon, eller vad tror ni som har erfarenhet?

#5 - - Letar deltagare till TV:

Hej Lindha och alla Lindhas läsare!
(Du får ta bort den här kommentaren om du inte tycker att det är okej att jag frågar här Lindha! Hoppas på att det är nån av dina läsare som tycker detta kan vara intressant.)

Jag letar efter Skypegäster till teveprogrammet Dr Mikael och Tilde som ska handla om vikt.
Som Skypegäst är man med på videosamtal via Skype eller FaceTime hemifrån (eller från jobbet). Det viktiga är att man kan sitta ostört under tiden samtalet varar.

Vi spelar in den 2 september, inspelningen tar ca två, men själva samtalet tar ju inte mer än ett par minuter, däremot måste man som frågeställare kunna vara tillgänglig att bli uppringd under den här tiden.

Till avsnittet om vikt söker vi:
Någon som lagt om sin kost och börjat träna, men inte längre går ner i vikt och undrar varför?
Någon som undrar över skillnader mellan olika dieter och hur man vet vad som passar en själv?
Kvinna som undrar hur mycket man kan äta i förhållande till sin kroppsstorlek?
Någon som undrar hur man vet vilken mat som är bäst?
Man med hård kulmage som undrar om det egentligen är så farligt med övervikt på magen?

Om någon vecka kommer vi även söka personer till program om Sömn/Stress samt Missbruk.

Är det här du eller någon du känner? Mejla mig med ditt telefonnummer på sophia.lindholm@nyhetsbolaget.se så ringer jag upp och berättar mer! Hör av dig så snart som möjligt, dock senast 29 augusti.

Vänligen,
Sophia
Redaktionen Dr Mikael

#6 - - Paula:

Hejsan Lindha : ) Jag kommer också hänga här i din blogg och vara med och se hur det går och önskar fortfarande höra av Ann-sofies vikt mm...! Hon lämnades ju kvar i sin vikt lite över 80 kg, så det skulle vara roligt att höra hur det gick sedan ? Har hon kommit redan dit hon ville eller vad har hänt sedan dess. Jag kämpar också fortfarande med övervikten, men nu är jag väldigt motiverad för har sedan länge haft högt blodtryck och vill inte få av det något värre exp. Stroke : ( Kram/Paula <3

#7 - - Benni:

Häftig resa. Härliga insikter som du gjort. Har precis börjat blogga och skrev nyss om antal måltider. Det brukar hjälpa om man vill gå ner i vikt men som du skriver så måste man vara villig att göra jobbet.

#8 - - Hanna:

Jag hänger på dig Lindha! Mitt första mål är att hålla fast vid att styrketräna minst tre gånger i veckan - det underlättar ju så himla mycket (främst mentalt..) om man klarar att hålla igång motionen. Och fokus ska ligga på välmåendet och inte viktnedgången. Hoppas såklart att den kan börja röra sig nedåt så småningom.. Allt hänger ihop! Vi får försöka låta det ta sin tid :-) Tack för din inspiration och ärlighet!

#9 - - Anonym:

Hejsan!Men det är väl jättebra att inte ha gått uppbokad något över sommaren, grattis! Själv har jag lyckats att fluffa till mej så mycket att jag tillslut inte gick i sommershortsen som jag köpte förra året. Men jag har inte tagit några avsteg från LCHF och nu är jag lite mer försiktig med vad jag äter. Framför allt dricker ... mitt mål att att till jul väga samma som förra året och året innan i december. Det skulle vara en stor seger för mej ,då är jag viktstabil i 3 år. Har gått ner ca 30 kg så det känns verkligen som en storvinst ! Jag skulle även vilja hitta tillbaka lusten till träningen. Jag tränar 30 minuter varje dag men på sista tiden mest som plikttrogen... Hoppas mina mål blir uppfyllda och detsamma önskar jag er alla andra ! ❤

#10 - - Anonym:

Hejsan!Men det är väl jättebra att inte ha gått uppbokad något över sommaren, grattis! Själv har jag lyckats att fluffa till mej så mycket att jag tillslut inte gick i sommershortsen som jag köpte förra året. Men jag har inte tagit några avsteg från LCHF och nu är jag lite mer försiktig med vad jag äter. Framför allt dricker ... mitt mål att att till jul väga samma som förra året och året innan i december. Det skulle vara en stor seger för mej ,då är jag viktstabil i 3 år. Har gått ner ca 30 kg så det känns verkligen som en storvinst ! Jag skulle även vilja hitta tillbaka lusten till träningen. Jag tränar 30 minuter varje dag men på sista tiden mest som plikttrogen... Hoppas mina mål blir uppfyllda och detsamma önskar jag er alla andra ! ❤

#11 - - Emma Mellgren:

Heja dig. Peppande och bra text!