Den grå sanna vardagen

Kände när jag började skriva detta inlägg nu på morgonen att jag inte visste om jag kunde publicera det, då jag skriver så nära rakt ur hjärtat, men just nu är det så mycket virvlande tankar i mitt huvud och jag känner mig lite vilsen. Livet är inte roligt varje dag och det är så lätt som bloggare att bara lyfta fram allt bra, men så fungerar inte livet i verkligheten och i dag är en skitdag.
 
Jag känner att jag inte räcker till någonstans, och försöker få mitt liv att fungera samtidigt som jag ska finnas till för andra, jag får inte till vardagen helt enkelt just nu. Det är inte vikten som är problemet för jag vägde mig i morse och har gått upp endast 0,2 kg i sommar vilket är oviktigt, jag sköter maten men har inte haft ork eller kraft att göra mer.

Jag är arg på livet som kom och förstörde allt, jag känner mig ledsen som har möjlighet att få vila i min mans famn när andra inte kan det, känns som om livet är orättvist och ändå inte, och jag kan inte sortera rätt just nu för dett känns som jag håller på att slitas itu med alla måsten runt mig.
 
Bröllop och fester är självklart roliga och trevliga tillställningar, men inuti mig är det lite att fly från verkliga livet just nu och det kommer inte hålla i längden. Det känns som att allt hänger på mig, att jag ska orka vara stark för alla. Det är inte på något vis synd om mig, men det känns skönt skriva ner lite tankar och känslor, för jag tror ingen är på topp jämnt eller hur?
 
Men nu ska jag börja dagen med en kopp kaffe och planera veckans mat och motion. Planering, delmål och belöning är tre viktiga verktyg för att få ordning på tillvaron. Sedan ska jag försöka sluta med att ha dåligt samvete för att jag inte kan räcka till överallt. Det är ju så att det är bara jag själv som ställer dessa krav på mig och jag måste lära mig att man måste säga nej ibland även om det känns jobbigt. Försvinner min energi så har jag inget att ge till slut.
 
Så mål nummer ett är att ta hand om sig själv så man får mer kraft att hjälpa andra, och jag har så mycket positivt att se fram emot, men i bland behöver man ventilera sina tankar och känslor.
 
Önskar er alla en fortsatt fin söndag och hoppas att jag inte drar ner er egen energi denna dag <3
 
 
#1 - - Elisabet:

Försök att säga nej,oftare än ja,ett tag, så du inte smäller in i den berömda 'väggen' Låter lite oroväckande......

#2 - - fenixthegreen.blogg.se:

Bästa Lindha!
Upp och ner oavsett hcur det ser ut utifrån. Fest o firande beror ju på hur du mår. När vi kräver viss stämning av oss (positivt tänkande) kan det gräva ur våra inre sanningar. Att låna ut din verklighet kan kanske slita på sitt särskilda sätt. Din inte kompass behöver få vara med när du prioriterar din tid o kraft.
Kram t bästa Lindha!
Från Birgitta

#3 - - Carro:

Att tänka på sig själv är ofta den bästa hjälp man mer sina nära och kära för om man inte gör det gröps man ur och hjälper ingen alls.
Livet är ett ständigt pusselbyggandet där någon jäkel hela tiden ändrar bilden man ska lägga och bitarna man får använda. Så har vi alla det och du ska veta att det är tacksamt att läsa att ens förebilder är precis lika mycket människor som man själv är.

Å du, efter regn kommer alltid solsken ❤️

#4 - - Anki:

Hej Lindha!
Rörigt har vi alla, det måste även du får ha! Mitt liv tar en helomvändning denna höst. Förra hösten var jag nyseparerad, denna höst flyttar även minstingen ut för att börja studera på gymnasiet på annan ort. Helt plötsligt är jag ensam i mitt hus! Hjälp! Men jag ska vara tacksam över allt jag har i mitt liv. Barnen, hemmet, hundar, vänner, syskon, föräldrar, goda kollegor, fantastiskt roligt jbb. Jag kan träna, ta hand om mig själv. Ta tid att nära mig själv. Hitta nya vänner, relationer, aktiviteter etc. Så dags för planering som du skriver. En söndag med planering av veckans mat och motion. Planering av dotterns flytt den kommande veckan. Planering, delmål och belöning för att få ordning på tillvaron som du skriver! Du ger oss näring Lindha! Glöm aldrig det!

#5 - - Nisse Hult:

Hej Lindha
Mitt råd: Fokusera på din hälsa, din fysik, din träning (sätt upp mål) din familj, ditt eget må bra.
Drar ner ordentligt på att vara till för allt och alla inkl. media hit & dit.
Du kommer ej att klara av att få rätsida på alla sunkiga människor i din närhet eller som skriver på din blogg.
Alternativ du säljer dig själv med en rea skylt runt halsen och kan få jobba onödigt för att komma på fötter igen.

#6 - - monica:

Man får ha gråtardagar ibland. Räkna ut vad som ger glädje och energi och dra ner på "onödiga måsten". Om man haft en stressig period , så kanske det kan bli tomt och deprimerande. Det man tycker är roligt i vanliga fall, blir betungande. Man orkar inte vara till för alla och ständigt visa ett leende ansikte. Man får ta en dag i taget och tro det blir bättre imorgon.

#7 - - Tussilago:

Hyckel märks! Finns ingen som orkar vara på topp jämt. Att låtsas vara glad när man inte är det är en dålig idé. Man måste inte finnas till för alla, ibland måste man få vara bara ifred- eller hämta kraft i det man själv tycker om. Säg nej tack, eller en vit liten lögn, om du inte känner för en sak alls. Ingen har rätt att bestämma över ens liv. Man måste inte vara på topp jämt!!

#8 - - Kina:

Glöm inte att du är underbar som du är :-) Vila lite och ge dig självtid ibland. Man orkar inte bara finnas för alla hela tiden utan att ge näring till sin egen själ. Kram till dig.

#9 - - Rolf Löfgren:

Lindha, du skriver så klokt. Att känna att man måste räcka till, det är en svår nöt att ta sig ur. Var och en bör ta hand om sig själv och sina närmaste, i första hand.

När jag känner det svåra, så tänker jag ibland på en filosof vid namn Eckhart Tolle. Han betonar konsten att vara här och nu. Medveten närvaro. "Att lyssna på den inre tystnaden".
I höstas läste jag hans bok "En ny Jord". Det är en bok som man läser långsamt, men som ger mycket.

Livet är Ljust, trots allt. Styrke kram.

#10 - - Kärlek:

Fin du är.
Vill du läsa om olycklig kärlek och hjärtskärande krönikor? Läs då min blogg, kommentera gärna vad du tycker om mina texter.
Mvh
http://publishme.se/trashfeelings.blogg.se/

#11 - - Paula:

Tack Lindha att du vågar visa även denna sida av dig, för livet är ju lite berg-och dalbana även känslomässigt. Inte en enda människa har bara roligt hela tiden, utan detta är mänskligt. Du behöver inte ursäkta detta att du känner dig otillräcklig att räcka till allt och alla, för om du inte tar tid till dig själv blir det med tiden svårare och svårare att orka. Gå ut till naturen, skriv, läs böcker eller prata med en god vän, ta tid att vara bara med dina nära och kära. Dessa råd kan låta vanliga men dessa har hjälpt mig när känslobotten har närmat sig. Kramisar / Paula <3