Börja om

Två veckor kvar av min semester som hittills mest bestått av städning, men nu reser jag bort några dagar utomlands till min bror i Tyskland. Packar resväskan men känner mig lite vemodig då min vikt inte minskat som jag velat, men jag har heller inte gått upp mer i vikt, så jag får väl se det som positivt i stället. Sommar och semester verkar ställa till det för många när jag läser inlägg och andras bloggar.
 
Att vilja må bra räcker inte för att lyckas med det man vill, det krävs bra rutiner och kontroll över vardagen också. Jag kan lugnt erkänna att jag i månader nu medvetet har legat i min bekvämlighets-zon och inte gjort mycket för att göra en förändring, och då får man inga resultat heller. Så frågan jag ställer till mig själv nu och som kanske kan ge er motivation är; Hur bra vill jag må?
 
Vad ska jag börja med för att komma dit? Och det viktigaste av allt är att det man planerar blir av, viljan att börja göra en förändring är = att lyckas!
Vilja + göra = lyckas. Inget kommer hända om vi sitter och bara funderar.
 
 
Se varje morgon som en ny dag att börja göra det du vill, och förändringen kan ske etappvis. Gör inte allt på en gång, se varje litet steg som en framgång i rätt inriktning. Precis så tänker jag nu för att hjälpa mig själv att nå mina mål.
 
Mitt bästa tips för de kommande första dagarna som kan vara/bli en jobbig omställning igen med ett sug; om man ska starta upp igen efter sin semester, om man inte hållit sig helt till LCHF utan gått utanför ramarna, är att hellre äta flera mellanmål för att hålla suget borta. Tex frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag, kvällsfika.
 
Mellanmålen för mig består av ett kokt ägg som mättar bra, med majonnäs till eller en skiva kallrökt lax med majonnäs.
 
Den här bilden nedan som jag lånat/såg på Paolo Robertos INSTA gram tycker jag visar precis hur jag gjorde under min viktnedgång och som fungerar för mig även nu.
 
 Men kom ihåg att vara snäll mot dig själv och ha tid för återhämtning också.
 
 
 
Här på bild: jag och min bror när han var hemma i Sverige nu i sommar <3 
 
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Lindha,du är en sån inspiration! Tack för att du delar med dig av ALLT. Det är vad som gör dig så genuin och äkta, för det ÄR du. Jag har själv ätit enligt lchf i flera månader nu (omstart efter en dikeskörning). Trots detta syns inget på vikten. Inget minus, men däremot stoppade jag viktuppgången och får vara nöjd med det nu, för NU är trota allt det viktigaste att jag börjar må bättre (utmattningssyndrom samt hjärndimma). Så prio ett nu är utredningen hos psykiatrin och att fullt ut använda de redskap jag får av min kurator för att få den basala balansen i livet. Men tids nog ska även jag lyckas gå ned i vikt 😊 Återigen TACK och kram till dig 💕

#2 - - Anonym:

Jag antar att du fortfarande är i en sorgbearbetning. Det kan nog göra att viktminskningen tar längre tid. Du har gjort en fantastisk resa tidigare. De få kilon du vill ta bort nu fixar du framöver. 💪💪💪👏👏👏💝💝💝

#3 - - Hanna Karlsson:

Heja dig! Du fixar det.

#4 - - Anna1:

Vill också tacka dig för att du delar med dig av detta. Det känns att du är en ärlig och sann människa....

#5 - - Nisse Hult:

Hej Lindha

" Vilja + göra = lyckas. Inget kommer hända om vi sitter och bara funderar."
Tyvärr verkar det vara lite för mycket funderande, lite för mycket snuttefiltande, lite för mycket titta på gamla diplom, lite för mycket alla möjliga bortförklaringar hos en stor massa just nu som unnat sig alldeles för mycket under för lång tid och resultaten blir därefter. En tung och jobbig höst väntar många i mina ögon.
Vill man verkligen eller vill man bara tomsnacka?

#6 - - Hanna:

Tack Linda för att du delar med av både med- och motgångar! Är i liknande sits som du med "omstart" efter en jobbig tid med viktuppgång som följd och får mycket stöd och inspiration av dina inlägg. Heja på, vi fixar det här!

#7 - - monica:

Jag tycker du är fantastisk, ärlig, mänsklig! Ingen kan veta hur det är att gå i andras kläder!! Någon har delat Nisse Simonssons tankar på Fb. Jag tror att personlig lycka är det viktigaste och så får man försöka kämpa med resten.

#8 - - Melvin:

Hej, snygga bilder. hejar på dig! :D