Gävligt trevlig föreläsning i Gävle

Vilken härlig vecka jag har haft, har knappt hunnit med allt jag ska. Ibland är allt som vanligt men så helt plötsligt händer allt på samma dag.
 
Föreläste i Gävle förra veckan tillsammans med min vän Marie Norder Aspholm som är leg. Sjuksköterska och Lic. kostrådgivare inom Paleo och lågkolhydratskost. Sedan på tåget hem ringde de från Sveriges Radio och ville att jag skulle vara med i Karlavagnen och prata på kvällen, och sedan fick jag veta att jag är en av 2016 års föreläsare på LCHF kryssningen, otroligt hedrande <3
 
Marie och jag träffades för första gången på LCHF kryssningen 2015 och sedan på LCHF eventet i Säffle i somras. Marie och jag fann varandra direkt och vi började prata lite lätt om att det skulle vara kul att föreläsa tillsammans, jag med min livsstilsförändring och Marie som bra komplement till den med lite djupare insikt om hur det fungerar i kroppen och varför det fungerar.
 
 
Så vi gjorde vår första gemensamma föreläsning i Gävle för några dagar sedan och det gick riktigt bra, och det var trevligt att vara två föreläsare tillsammans även om vi körde efter varandra.
 
Då den här sittningen blev lite längre så bjöd vi på en god Tomatsoppa i pausen, soppa som är så gott att äta och få lite värme i sig kalla höstkvällar. Soppan blev verkligen en succé och många ville ha receptet som ni finner här.  Till soppan hade vi kokboksförfattaren Birgitta Höglunds goda frökex till som vi blev sponsrade med, Birgitta Höglund har tillsammans med Huså Bröd  tagit fram det här frökexet för att kunna erbjuda kunder att köpa ett glutenfritt frökex med lite kolhydrater. Här  kan ni läsa mer om deras samarbete.  
 
Självklart bjöd jag in Frida, mitt första viktprojekt, till att komma på föreläsningen i Gävle då hon bor i närheten. Vi  har ju regelbunden kontakt med varandra fortfarande men har inte setts sedan i somras, så det var verkligen roligt att träffa henne igen. Frida har haft en tuff period senaste tiden med många prövningar som ledde till en viktuppgång på några kilon, det är ju så lätt att känsloäta. Men vi/hon lyckades stoppa det i tid så det inte blev för många kilon och som ni ser på bilderna så ser Frida strålande ut <3
 
Vet att ni är många som undrat hur det gått för Frida och hon ska få skriva lite själv här på bloggen när hon känner sig redo. Frida har med min hjälp lyckats att gå ner hela 25 kg och jag är full av beundran över hennes resa och att hon klarar hålla vikten, för det är det som är det svåra.
Så nu ser jag fram emot min föreläsningen i Stockholm i november, jag kommer att föreläsa två dagar på raken. Den ena är slutsåld och den andra börjar bli full så passa på att anmäla er då det är begränsat antal platser.
 
Jag kommer att föreläsa på
Freys hotel i Stockholm datum; 24/11 kl. 18:30- 20:15 pris 300 kr per person.
 
Vi kommer att ha paus där ni kommer att få provsmaka fantastiskt goda jämtländska produkter från våra lokala matproducenter i Jämtland där jag är uppväxt.
 
För anmälan till min föreläsning den 24/11, mejla till; lindha.vikstrom@jamtland.st
 
Välkomna!
 
Stort tack till Studieförbundet Vuxenskolan i Gävle och en extra stjärna till Annkathrine Thorell för all hjälp!  
#1 - - monica:

Frida ser fin ut. Duktigt att hålla vikten. Intressant för alla som kan få ta del av dina föreläsningar! Och fler minuter än på LCHF eventet i Säffle, där alla fick sluta efter 45 minuter. Hoppas få höra dig i Säffle igen!!

Svar: Frida är så fin, känns bra att vi fortfarande håller kontakten. Ha en fin söndag <3
halvalindha

#2 - - Monika:

Det var så roligt och inspirerande att höra om din viktresa. Jag har följt din blogg länge och nu fick jag möjlighet att träffa dig. Marie gav också en förklaring till hur allt fungerar i kroppen. Skönt att höra att ingen av er är "talibaner" utan att allt handlar om att man ska njuta av mat och inte späka sig. Särskilt minns jag hur du beskrev hur du planerar dina "avsteg". När jag nästa gång vill äta surströmming med tillbehör så kommer jag att skippa fettet den dagen och i stället ta tunnbröd, mandelpotatis och messmör... Jag är jätteimponerad av din viktresa och önskar dig allt gott framöver.