Chèvre-gratäng

Häromdagen lagade jag en fantastiskt god gratäng som jag måste dela med mig av. I bland känner man att man blir så trött på sina egna recept och vill prova nya smaker.
 
Den här Chèvre-gratängen är ett recept från Marie Norder Aspholm som har bloggen Gävle kost och livsstil.
 
Rekommenderar att ni gör dubbel sats, då den kommer att gå åt. 
 
Recept 4 portioner. Ugn 200 C
 
300 g kassler
1 stor gul eller röd paprika
250 g broccoli
1-2 chilifrukter (jag hade ingen hemma utan använde 2 krm. sambal oelek för hetta)
2 vitlöksklyftor
250 ml kokosmjölk (jag använde kokosgrädde och vanlig vispgrädde)
4 ägg
100 g Chèvre
Salt/peppar
Persilja
Smör till stekning

Skär paprikan och broccolin i bitar och hacka chilin.

Bryn grönsakerna i smör eller kokosolja. Skär skinkan i bitar och blanda med grönsakerna (jag fräste även på kasslern lite lätt i stekpannan.

Tillsätt chili, pressad vitlök och persilja på slutet och ta av från värmen.

Kör kokosmjölk, ägg, ost, salt och peppar i matberedaren så att det blir en slät smet.

Häll skink- och grönsaksblandningen i en smord form och bred över äggblandningen. Grädda i 25-30 min. 

Gratängen blir verkligen vacker och låter man den svalna lite innan servering så blir bitarna väldigt fina att servera.
 
Jag köpte extra tillbehör som mer Chèvre-ost att dekorera med, och tillbehör såsom surkål och en tunn skiva rödbeta i kombination med Chevré förhöjer smaken ytterligare, allt från Marie Norder Aspholm.
 
 Vill man vara försiktig med kolhydrater rekommenderar jag att utesluta rödbetan.  
 
 
Vill ni ta del av fler recept från Marie så gå gärna in på hennes fina blogg där det finns mängder av goda recept.
#1 - - paula:

Hej Lindha ! Gratängen ser verkligen god ut och har skrivit nu receptet, och tänkte att detta passar väldigt bra att variera med olika grönsaker ,vad man har hemma. Och, ätas med en stor sallad till också ! : ) Kram/Paula

#2 - - Marie Norder Aspholm:

Tack gulliga du! <3
Roligt att du gillade gratängen.

/Marie

#3 - - Nette:

Testar receptet i detta nu. Ska bli spännande. Det doftade lovande när jag fräste och blandade 😊😋.
Perfekt med ingredienser som man (läs jag) ofta har hemma.
Kram!

#4 - - Marie:

Den var jättegod, som många av dina recept. Jag ser fram emot lunchen idag ;)