Jag väljer livet

Jag har varit ledig hela helgen och bestämde mig för att börja julstäda lite inför första advent nästa helg. Jag har verkligen kommit efter med städningen i mitt hem sedan jag började med min livsstilsförändring för tre år sedan i mars 2012. Jag bestämde mig för att städa två stora skåp i köket där jag har haft som vana att gärna slänga in allt möjligt som jag inte behöver, eller saker som jag inte vill ska synas för tillfället. Har verkligen känt sedan länge att det varit dags att rensa där. Hela köksbordet blev fullt!
 
 
Det jag vill komma till är att när jag började sortera och kasta saker så hittade jag alla mina gamla mediciner kvar längst in i skåpet med utgånget datum. Tänk vad man glömmer fort, herregud vad mycket medicin jag åt förut och i dag äter jag ingen!!! Tänk hur jag blundade för verkligheten och inte förstod att det var min övervikt som gjorde att jag behövde all medicin, eftersom jag i dag äter mat som är medicin för min kropp.
 
  
Här kommer listan på mina gamla mediciner;
 
Attarax för sömnsvårigheter
Zenical för att gå ner i vikt
Diklofenak tablett och supp för ryggvärk
Omeprazol för gallstensbesvär
Voltaren för smärta och inflammation i kroppen
Sertralin för depression
Novalucol mot halsbränna/sur mage
Enalapril för blodtrycket
Dexofen för ryggvärk
Tramadol för ryggvärk
 
Alla dessa mediciner har jag förträngt allt eftersom min livsstilsförändring förbättrat min hälsa, vilken aha- upplevelse det blev för mig i kväll. 
 
Känner mig otroligt lyckligt lottad som tog tag i mitt liv innan det blev för sent, med kanske ännu mera mediciner och värk i kroppen i det långa loppet. 
 
Det går att vända livet och bestämma sig för att gå ner i vikt.
  
 
#1 - - Birgitta Höglunds mat:

Visst är det härligt att inte behöva några mediciner längre, vet precis hur det känns <3
Lycka till i Stockholm, vilket fantastiskt, nytt liv du fått, Lindha :)

#2 - - Hanna Karlsson:

Helt fantastiskt ju att en livsstilsförändring kan göra så att man inte behöver ta mer piller.

#3 - - Tussilago!:

Bästa julklappen måste det vara..... härligt med utrensning både i kropp, själ och skåp...

#4 - - monica:

Så hemskt att mediciner ska vara boten mot allt ont, folk äter och blandar så de blir förgiftade och yra i huvudet. Så får de ännu mer medicin. Läkemedelsbolagen tjänar och doktorerna skriver ut. Så lyckligt att du har fått ordning på ditt liv och mår bra!

#5 - - Nette:

Helt otroligt! Jag blir både glad och förbannad! Glad för din skull, så härligt att slippa allt detta som medicinerna står för, och förbannad över att det finns så många människor som ännu inte fått den hjälp de verkligen behöver utan fortfarande knaprar på.
Kram!

#6 - - Nisse Hult:

Hej Lindha
Tror du beskriver en rätt vanligt problem bland dina "fluffiga" medsystrar ute på fältet som fortsätter tro & hoppas att högvis med piller skall hjälpa dom då dessa i själva verket kommer dra dom än mera ner i gyttjan tyvärr och dom enda som tjänar på detta är pillersäljarna, butikerna som tillhandahåller skräpmat, vården som skriver ut alla piller. Och på detta sätt rullar det på månad ut och månad in. Och vågen visar konstant 10/20/30/40/50 kilo för mycket men inget görs utan mest en massa stönande bland annat här på din blogg. Gäller även bland män för även män tror på pillerlösningar och quickfix. Och nu stundar härliga Dec månad med ännu mera prövningar/lockelser/måsten och som spär på ohälsan ännu mera och sen lite nya löften runt nyår.... på detta.

#7 - - Paula:

Måste vara härlig känsla, att du slipper all pillerknaprande, och kan föra resterade tillbaka dit, du en gång i tiden hämtade dem. Att rensa hemma är läkande, speciellt när du städar bort sånt som inte mer passar till det nya livet som du lever nu. Ha det så bra. Kram/Paula ; ) ( Från en fluffig medsyster) ; )

#8 - - Tussilago!:

Fluffig! ha! ha! ja vi struntar i julen och knaprar på en liten ostbit. Man kan sova över julen och vakna smal och vacker i januari istället.

#9 - - monica:

Idag läser jag på Kostdoktorns sida om en kvinna med samma vikt, ålder och mediciner/problem som du hade. Hon hade diabetes också. Gått ner till samma som du. Är symtomfri. Mary Roberts heter hon.

#10 - - K:

Hej Lindha, är nästan lite chockad över hur många mediciner som du åt. Visst var du stor, men jag har inte reflekterat över de följdkrämpor som följer med övervikt som kan kräva att man äter piller. Själv har jag mest haft 5-15 kg extra vikt att släpa på som gjort mig trött och otymplig men inte "värre än så".
Tack för att du är så öppen och ärlig. Detta var en ögonöppnare för mig även om det kan låta konstigt.

Hur går det för dig nu? Du rapporterar inte på fredagar längre?

#11 - - Jomelhanna:

Strongt jobbat!
Människokroppen är en fantastisk apparat som man kan förändra som man vill, det har dock oftast ett högt pris men med en stor belöning.
Hur har du haft det idag? Ärligt.

#12 - - Ida:

Du är helt fantastisk! Är inne o läser din blogg kontinuerligt...
Önskar jag hade samma beslutsamhet som du har o bara köra på o äta rätt..
Har ätit lchf från och till men trillar alltid tillbaka i gamla mönster. Har så svårt för att vara utan kolhydrater och framförallt bröd på morgonen,choklad och fika! Tycker att frukosten är så svår med lchf. Tröttnar lätt på ägg och fettkaffe. Smörgåsälskare som jag är..
är snart 29 år och har 3 barn o väger strax över 90 kilo till mina 166 cm.. På tok för mycket men har bara såååå svårt att hitta rätt väg o kraften till att fortsätta..Hoppas jag en dag kan ta mig i kragen o falla in på lchf-vägen igen..