Vem är chef över dig

Jag tappade fotfästet i mitt liv som gjorde att jag gick upp så mycket i vikt att jag landade på 140 kg, men januari 2012 tog jag tag i mitt liv igen! Jag har nämnt det så många gånger förr, men har hela tiden behövt bearbeta denna resa, och hur den kunde börja igen och att jag lyckades till slut efter så många misslyckade bantningar/ dieter som jag aldrig i slutändan kunde hålla, och få det till en livsstil där jag nu klarar att hålla vikten, det känns fortfarande emellanåt overkligt.
 
Att komma till en punkt i livet är olika för oss alla, oavsett vad den handlar om, som gör att man får den där kraften att orka/vilja ta ansvar för vem du vill vara. För det är det det handlar om, det finns inga ursäkter utan det är du själv som har makten att bestämma, vad vill du? Vad är möjligt att göra? Vad kan jag göra? Vad är viktigt för dig? Hur ska du få din vardag att fungera?
 
Dessa frågor är viktiga att fundera över.
Jag kom till en punkt där jag kände att jag måste/ville byta ut mitt liv som jag hade med ytliga saker som skulle visa hur jag mådde. Ju finare jag hade hemma ju bättre mådde jag och min familj och jag slapp känna att jag var oduglig; jag hade ju ett fint hem, även om jag innerst inne mådde dåligt för att jag inte orkade ta tag i min övervikt.
 
Ett fint välstadat hem betyder inte att lyckan är fullkomlig, ett ostädat hem betyder inte att man är oduglig. Ingen vet hur man känner och ingen kan avgöra hur man mår efter hur ens hem ser ur ut, allt är ytligt. För mig var ett fint hem ett sätt att ha kontroll när jag inte hade kontroll över min hälsa, ett sätt att skydda mig ifrån frågor, ett fint hem lika med allt är bra.
 
Konstigt nog påverkar vikten oss mer än vi tror och jag är ingen utbildad kostrådgivare eller ingenjör eller annan utbildad läkare, utan har bara min egen livserfarenhet av jojobantnigar sedan 14 års ålder. Tänk om jag visste då att jag skulle ha nytta av detta nu.
 
I vilket fall jag kan bara dela med mig av min livserfarenhet och min viktminskning på 70 kg, något annat har jag inte. Håller på och lägger upp föreläsningar inför hösten så ni får gärna kommentera om ni vill jag ska komma till er ort.  
 
Min syster skickade mig den här bilden från juni 2012 då hon rensade sin mobil från bilder, min brors son tog studenten och jag hade ju börjat med LCHF januari 2012. Minns att jag var så stolt då tunikan jag hade var bara 3XXL och hade gått ner ca 10 kg. Är tacksam att jag inte slängt några plagg från förr då det är bra att visa före efter bilder i samma kläder när man hittar gamla foton, på så sätt blir min viktresa mer tydlig.
 
Förutom dubbelhaka och hur stora bysten var förut och hur jag fyller upp hela bilden mot nu, får ju en att tänka efter. Men man ska inte glömma, jag minns den här studenten och mådde bra över att jag hade lyckats gå ner i vikt, och jag minns att jag kände mig fin och tanken att jag visste att jag var på väg åt rätt håll gjorde mig stark.
Min sista föreläsning innan sommar är nu på måndag 1/6 kl. 18.30 i Svenstavik, och det finns några platser kvar så ni är hjärtligt välkomna. Anmälan kan göras HÄR!
 
#1 - - Carro:

jsg hade jätte gärna sett dig föreläsa i Laholm :)

#2 - - Ronja:

wow så duktig du är :)

Svar: <3
halvalindha

#3 - - Jasmine:

Din resa är inspirerande och din prestation beundransvärd. Du är fantastisk!
Kram

Svar: Tack snälla du <3
halvalindha

#4 - - Mariann:

Du får gärna komma till Umeå med omnejd. Jag skulle "hänga på låset" om du kom åt det här hållet.

#5 - - Åsa:

Vilken suverän blogg du har Lindha! Jag är glad att jag hittade den, för Du ger så mycket av dig själv och inspirerar mig till att fortsätta min egen resa som går långsamt neråt :) Tack!

Svar: Tusen tack snälla du <3 Oavsett om din resa går långsamt så går du ändå åt rätt håll. Viljan är den viktigaste muskeln att träna, det är den som bestämmer eller hur, kram <3
halvalindha

#6 - - Ann i småland:

Även vi i Småland typ Växjö/Kalmar skulle se fram emot ett besök ,Jättetrevlig hemsida :) håller själv kolhydraterna i schack men är inte helt hundra LCHFare .Det går långsammare nedåt men har fått yrkessjukdomen att alltid kolla antal kolhydrater på allt och värderar maten om det är värt det eller inte //Ann

#7 - - Elin:

Kom till Norrland och Umeå!! Vi behöver dig! Du är en stor inspirationskälla!!☺

#8 - - Elin:

Kom till Norrland och Umeå!! Vi behöver dig! Du är en stor inspirationskälla!!☺

#9 - - Elin:

Kom till Norrland och Umeå!! Vi behöver dig! Du är en stor inspirationskälla!!☺

#10 - - Elin:

Kom till Norrland och Umeå!! Vi behöver dig! Du är en stor inspirationskälla!!☺

#11 - - Lotta Nylén:

Hej du kämpe och inspiratör!
Kom till vackra Sollefteå och dela med dig av din fantastiska resa!

#12 - - Anonym:

Västerås skulle uppskatta ett besök

#13 - - Wibecke:

Det du skriver är så sant!! Jag skulle gärna se dig föreläsa, gärna i Skaraborg eller i närheten av Göteborg.
Hoppas du får en härlig helg!!

#14 - - monica:

Är så glad att få se och höra dig på Lchf eventet i Säffle 26-27juni.9 mil söderut för mig, 20 mil norrut från Göteborg. Din Lchfresa är fantastisk. Du har landat så fint och kan fortsätta hjälpa andra. Välstadat hem har jag aldrig haft men ren hemlagad mat mat på rena

Svar: Tack Monica, ser fram emot att få hälsa på dig <3
halvalindha

#15 - - monica:

min mobil avbryter skrivandet!: Ren mat på rena fat skulle det stå. Med barn, heltidsjobb prioriterades inte perfekt hem. Min sambo fick ta ett ryck ibland också.

#16 - - Camilla:

Kom till Göteborg!! :)

#17 - - Anonym:

Att ha LCHF som en diet när man går ner i vikt är fine. Men att ha det som en livsstil hela livet är inte försvarbart, varken ekonomiskt eller för miljön! Att sluta äta kött, mjölk och andra djurprodukter under 1 års tid bidrar till MINDRE dåligt utsläpp i naturen än att sluta köra bil under 1 år! TÄNK PÅ DET ALLA OMÄTTLIGA KÖTTÄTANDE LCHF'are!