Ta kontroll över dig själv

Har haft en fantastiskt skön helg på svärfars sommarställe. Min svägerska och barn åkte från Stockholm och har umgåtts med oss. Har haft så mycket tid över och inte låtit mig stressas över saker, utan bestämde mig för att bara vara i nuet. Jag och barnen plockade stenar vid vattenbrynet som vi sedan målade med vattenfärg, och vi bestämde oss för att använda stenarna till bordsdukningen så vi målade stenarna med gästernas namn.
 
 
 
Fuskade ju med surströmming, potatis och tunnbröd i fredags. Till efterrätt hade vi vispad grädde, jordgubbar och vaniljglass och jag tog ca 1/2 dl glass. Jag som inte ätit glass på 3 år; det var så gott. Detta var inte planerat, men jag kände att det var under kontroll, så jag föll inte dit. Visst var det så gott att jag hade kunnat tagit mer, men jag har kommit så långt i tänket nu att jag skulle aldrig låta mig tappa kontrollen på det viset.
 
I går lördag hade vi också gäster då åt vi hemmagjord och potatissallad, men det hoppade jag. Till efterrätt gjorde jag hemmagjord dajmglass. Självklart kunde jag inte äta den, full med socker och sirap men jag vet att den är vansinnigt god. Jag tog vattenmelon till kaffet.
 
 
Den här helgen har ju varit fylld med kolhydrater och jag måste erkänna att jag känner mig väldigt svullen om magen av detta och har varit otroligt mer sugen på kolhydrater. Även om intagen varit under kontroll så kom ändå sådana känslor tillbaka som; -att om jag ändå fuskar i dag kan jag ju passa på att fuska ännu mera när jag ändå håller på.
Men det finns inget mer vansinnigare än att göra det, för det är så lätt att tänka att man fortsätter fuska i morgon igen, och så är rullningen i gång.
 
Ta kontroll över ditt liv, det är du som bestämmer reglerna! 
 
 

 

#1 - - Tina:

Stut är ju så himla gott! Men håller med, man blir svullen direkt!

Svar: Svullen men väl värt det inplanerat <3
halvalindha

#2 - - Anonym:

Ja det är just det tänket som gör att jag hetsäter! Att har jag väl "fuskat" lite, så är ju denna dag förstörd, då kan jag lika gärna "passa på" att äta allt som jag har suktat efter. Och aldrig lär jag mig av mina misstag. Det är väl därför jag aldrig har nått normalvikt heller. Jag är totalt ätstörd och sockerberoende.

Svar: Det är jobbigt att vara i det tänket och förstöra för sig själv hela tiden, så fortsätter man fuska dagen efter pga av misslyckande känslan dagen innan. Försök planera matintag och vill du fuska med något planera in vad och hur mycket, så det känns kontrollerat. Skulle kunna skriva hur mycket som helst om detta , planering är viktigt . Kram <3
halvalindha

#3 - - Nette:

Halloj!
Jag bestämde mig för att äta chips till melodifestivalen. Känner som du att det går att gå lite utanför ramarna utan att jag börjar hetsäta ur skåpen.Men visst får jag passa mig. Suget efter mer chips satt i hela söndagen och jag fick hålla mig sysselsatt för att komma förbi suget. Lite extra kokosolja i teet hjälpte också till. Men visst känner man sig svullen! Jag sprang ändå en mil på söndag kväll. Inte för att jag åt chips, haha, utan för att jag ska springa 10 km på Blodomloppet nästa måndag. Sista formkollen. Nu blir det nån kortare runda under veckan och styrketräning fram till loppet.
Idag är det jag som står för fika på jobbet och jag har med rabarberpaj. Två "vanliga" och två lchf. Till mig har jag också med lite vispad grädde med vaniljpulver. "Back on track" ;)
Kram/ Nette

Svar: I stället för chips kan du göra egna goda västerbottenost chips. Bra gjort av dig att springa en mil heja dig. Hör av dig så jag får veta hur Blodomloppet gick :) Jobbigt att behöva baka olika pajer, men du gör det bra. Kram <3
halvalindha

#4 - - Paula:

Vilken plats ! Härliga naturbilder ! Har också ätit lite extra saker "lakritsnötter" , kanske inte så farligt men jag älskar lakrits/salmiak smaker, "MEN" jag kan äta alldeles för många, när man väl börjar. Jag var lite låg i humöret på fredag, för det var min mammas födelsedag, om hon levat, hon dog 2012 och jag saknade henne . Så börja, jag så klart det gamla vanliga att äta något gott och jag åt säkert det mesta av nötterna. Sen har jag försökt bättra mig, med två timmars promenad igår och idag cyklat och trädgården väntar rensning . Jag ska inte ge upp. Livet går framåt. Ha en bra dag. Kram/Paula

Svar: Vad lätt det är att ta till mat för att döva känslor, är själv likadan. Tänk om du kunde vända det och tänka i dag tar jag en promenad i stället för min skull och för att hedra min mamma. Klart du inte ska ge upp, det gäller att hitta något att göra och byta ut det gamla ätmönstret till att sysselsätta sig med något annat. Ha en fortsatt fin helg Paula, kram <3
halvalindha

#5 - - Ika:

Duktig du är!

Jag har inte problem med vikten, men det är svårt att inte få en lite skev bild av mat och matintag här i Texas. Portionerna är enorma, allt är friterat, och en "liten" läsk här motsvarar en stor hemma. Galet.

Svar: Åh förstår det, hade en släkting som åkte över de sa en portion räckte för två.
halvalindha

#6 - - MY FASHION SAFARI:

Bra skrivet!

Svar: Tack <3
halvalindha