Fyllda Lövbiffsrullader med palsternackspommes

Åh vilken god middag jag fick till igår, köpte lövbiff som jag fyllde med Crème bonjour vitlök, rullade ihop och satte fast med tandstickor. Bryn rulladerna i stekpannan med smör, salta/peppra och lägg över dem i en kastrull och låt puttra under lock ca 50 min så det blir riktigt möra tillsammans med en köttbuljongtärning och skyn från stekpannan samt 2 dl vatten. 
 
Sedan gjorde vi såsen på fonden från grytan, resten av burken med Crème bonjouren, 2 dl Crème fraiche, 1 dl grädde, 1 msk tomatpuré, 1 msk senap. Koka ihop.
Vi gjorde palsternacks-pommes som tillbehör, skalade palsternackan och skar i stavar. Lade stavarna i en ugnssäkerform och ringlade olivolja och lite soja över. Hackade även över färsk vitlök, salt/peppar. In i mitten av ugnen 225 g ca 45 minuter.
 
 
 
 
Serverades med en fetaostsallad och avokado.
 
 
Recept 4-5 personer;
800 g lövbiff
1 ask crème bonjour vitlök
1 köttbuljong tärning
ca 2 dl vatten
1 burk Crème fraiche
1 dl grädde
1 msk tomatpuré
1 msk senap 
Stek i smör
#1 - - Britten:

Ser ju jätte gott ut, måste prova någon dag!

Svar: Prova gärna :)
halvalindha

#2 - - Nicole:

Ser fantastiskt gott ut, och inte svårt. Måste prova :)

Svar: Lätt som en plätt :)
halvalindha

#3 - - Nette:

Och jag som av en händelse har lövbiff i frysen :). Perfekt!
Ska dessutom så egen palsternacka ikväll. Ja, den lär väl inte bli ätklar samtidigt som lövbiffen, men sen så, i höst ;) Är ju så gott!

Kram!


Svar: Åh vad gott med egen palsternacka måste smaka himmelskt<3
halvalindha

#4 - - Ellinor:

Ser smaskigt ut!
Jag har en fundering som jag hoppas du har tid att svara på. Jag äter LCHF och har som riktlinje att inte äta nåt som har fler än 5g kolhydrater/100 gram. Jag har förstått att det är en riktlinje som du också kör efter? Nu till dilemmat. Till brunch idag åt jag en burk Felix gulaschsoppa med creme fraiche till. Soppan innehåller bara 4,5 g kolhydrater/100 g, så ska alltså vara ok i LCHF-sammanhang. Men sen när jag räknade efter, och det faktum att jag var hungrig så jag åt upp hela burken, så kom jag fram till att jag bara genom den lunchen redan ätit 25,2 g kolhydrater. Har läst nånstans att man inte ska äta fler än 20 g kolhydrater per dag.

Känner mig helt snurrig. Vilken riktlinje ska man gå efter? Dessutom tillkommer ju frukost och middag, och säkert lite kolhydrater från creme fraiche-klicken jag hade i. Blir ju säkert jättemånga fler gram kolhydrater den här dagen.

Hur tänker du? Räknar du nånsin dagsintag kolhydrater, eller går du ENBART efter 5g-regeln?

Hoppas på svar! Gärna från andra LCHF-are också, hur ska man tänka?!
//E

Svar: Hej! Som du skriver har jag haft som riktmärke att aldrig äta något livsmedel som innehåller över 5g/100g!!
Jag har aldrig räknat kolhydrater, och de tillfällen som jag köpt färdig mat har jag hållit mig till ovanstående som jag skrev.
Oftast har jag lagat hemlagat, men självklart hinner man inte och måste i bland köpa färdigt, speciellt såser köper jag ofta färdiga. Jag har aldrig tänkt som du att nu har jag fått i mig för mkt. kolhydrater med den här soppan, men däremot ska jag vara ärlig och säga att jag har aldrig ätit en hel burk utan delat den alltid, och sedan haft crème fraiche eller aioli till, sedan när jag ätit den soppan har jag petat bort potatisen och inte ätit den,smaken är så god ändå, små knep för att minska kolhydraterna ytterligare.
Normal lchf = 25 g kolhydrater /dag, liberal = 50 g kolhydrater /dag , Strikt = 10 g kolhydrater /dag. Sedan måste du känna efter vad du behöver. Hör gärna av dig igen om jag missat något du funderade över.
halvalindha

#5 - - Anonym:

Tack för ditt svar! Nä ska bara äta halva soppan nästa gång och kanske lchf-knäcke med ost och mayo till, så det blir lite mer fett. Men känns skönt att höra att du inte räknat dagsintag utan gått efter 5g-gränsen. Då kommer jag göra likadant!

Svar: Lycka till <3
halvalindha

#6 - - Anneli:

Provade på att göra dina palsternackspommes idag. De var verkligen jättegoda.

Tyvärr triggade de mitt sockerbegär då palsternacka är ganska söt i smaken. Som till er som är väldigt känsliga för söta smaker, var försiktiga.

Svar: Kul att du gillade dem, men som du skriver är de lite söta och kan trigga. Bra du nämnde det, tack<3
halvalindha