Viktprojektet Vecka 23

Frida brukar alltid ringa mig och sms:a mycket skicka bilder, jag har varit bortskämd med att hon hör av sig, men det är så det ska vara, att hon hör av sig när hon behöver. Men nu förstod jag att något var fel.
 
Frida vill inte riktigt bli kvitt alla förkylningar som kommer och går hela tiden. Nu har hon haft så ont i halsen att det varit svårt att svälja, så hon har inte kunnit äta så bra den här veckan. Fettkaffe har det blivit mest och det kan jag förstå med tanke på halsont, men i vanliga fall tycker inte jag att det är ok att ersätta många måltider med fettkaffe.
Foto; Christian Louboutin 
 
Pratade med Frida i går efter att hon vägt sig, och hon säger att hon känner sig lätt deprimerad, likgiltig. Därför har hon inte varit på hugget som vi är vana vi när det gäller Frida. Hon känner sig trött i kroppen och har ingen ork. (Har sagt till henne GÅ TILL DOKTORN). Frida vill att jag skriver om detta då hon känner att hon vill visa den ärliga sidan med att det är tufft att gå ner i vikt. Det är inte bara ett lyckorus.
 
Frida känner också att hon har svårt att känna glädje över att gå ner i vikt, hon köpte en jättefin ny jacka här i veckan på en butik där hon aldrig kunnat komma i deras kläder, och nu kom hon i en storlek 38! Visst blev hon glad men sedan försvann glädjen. Frida tycker det är svårt att förstå att hon kommer i dessa kläder och att hon börjar nå målet, och det är klart att allt det nya sätter i gång mycket tankar om att känna igen sig själv.
 
  
Jag och Frida pratade om detta i telefon, och hon sa det är ingen risk att hon kommer falla dit, utan det är det mentala som är jobbigt. En av Fridas rädslor som vi kom fram till är att hon känner: vad händer när jag gått ner allt??? Då kommer jag inte vara på bloggen längre, det kanske bara är några veckor kvar, säger hon. Frida känner att det känns jobbigt att hon närmar sig målet, även om hon absolut vill nå målet, Men jag förstår vad hon menar. 
Det är viktigt att ha mål hela tiden märker ni det, det är det som håller gnistan uppe. 
Så mitt upp i all text kastar jag in Fridas vikt nu.
 
Frida har alltså gått ner 1,1 kg, hon är makalös duktig!
Men sedan försvann hennes glädje, Frida behöver lite ny energi <3
 
Här kommer Fridas resa;
  
Startvikt 21/9; 94,8 kg
Målvikt; 70 kg
 Antal kilon att gå ner; 24,8 kg 
Längd; 166 cm
 
Vecka 1; 93,3 kg
Vecka 2; 92,9 kg
Vecka 3; 91,8 kg
Vecka 4 19/10; 90,9 kg
Vecka 5 26/10; 89,7 kg
Vecka 6 2711; 89,4 kg
Vecka 7 9/11; 88,5 kg
Vecka 8 16/11; 87,8 kg
Vecka 9 23/11; 86,3 kg
Vecka 10 30/11; 85,3 kg 
Vecka 11 6/12; 86,1 kg
Vecka 12 14/12: 83,9 kg
Vecka 13 21/12; 84,4 kg
Vecka 14 28/12; 83,3 kg
Vecka 15; 84,4 kg
Vecka 16 4/1; 82,5 kg
Vecka 17 12/1; 82,1 kg
Vecka 18 19/1; 81,5 kg
Vecka 19 25/1; 80,8 kg
Vecka 20 9/2; 80,2 kg
Vecka 21 15/2; 79,5kg
Vecka 22 23/2; 79,8 kg
Vecka 23 2/3; 78,7 kg
 
Minus 1,1 kg denna vecka, sammanlagt hela 16,1 kg ned !!! 
 
Frida vill gå ner till 70 kg, så nu är det 8,7 kg kvar.  
 
F;  Alltså.. Jag orkade inte träna idag, jg vill bara äta.. Vad är de för fel?Fundersamt ansikte
Skickat från min iPhone
 
L; Skickat från min iPhoneDu har ätit för lite hela veckan, men jag vet att det beror på halsont. Tycker du kan ta dig ett mellamål som är mättande? Känner du dig hungrig nu?
 
F; Nej inte hungrig.. Jag vill äta godis, jag vill ha en påse från hemmakväll och bara ligga och svulla..
Skickat från min iPhone
 
 
L; Jag vet att du inte kommer falla dit, men det känns som om du måste sätta upp ett mål en belöning som du har att se fram emot. Sen tycker jag du ska gå till doktornTvå hjärtan
Skickat från min iPhone
 
F; Nej jag vet.. Jag gör inte de heller, men jag mår jättedåligt i kroppen.
Skickat från min iPhone
 
F; Mm.. Vet inte vad de ska vara för mål bara, ska ju springa vårruset i maj men de är ju ett tag dit. Jag ska lägga mig vid 22 tänkte ja. Inte alls pigg
Skickat från min iPhone
 
Matlista vecka 23
( Fridas text)
 
 Tisdag
Frukost- fettkaffe
Lunch- fettkaffe
Middag- tacogratäng

Onsdag
Frukost- fettkaffe
Lunch- tacogratäng
Middag- hamburgare, halloumi och bea

Torsdag
Frukost- fettkaffe
Lunch- tacogratäng
Middag- inget

Fredag
Frukost- fettkaffe
Lunch-hamburgare, halloumi och bea
Middag- 2 ostplättar med Bregott

Lördag
Frukost- turkisk yoghurt med grädde, hallon och vaniljstevia
Lunch- grillkorv med broccoli och bea
Middag- kyckling, tzatziki och sallad
Grädde och hallon

Söndag
Frukost- samma som lördag
Lunch- rester av kycklingen, till det gjorde jag äggröra och hade bea till
Middag- tacos
1,5 timme gym

Måndag
Frukost- samma igen
Lunch- korvstroganoff och smörstekt vitkål
Middag- samma som lunchen
50 minuters promenad
Skickat från min iPhone
 
 
Nästa vecka är det dags för nya bilder och mått, spännande! Och jag och Frida har mycket kontakt för att ge henne stöd. Dessutom hjälper Fridas sambo henne mycket. Frida berättade att deras son lärde sig att gå nyss, vilken känsla! Och det kände Frida sådan glädje över <3. Det mesta handlar om hur hon ser på sig själv som gör att hon mår sämre i bland.
 
Lycka till alla.
#1 - - Jenny:

Heja Frida! Du är så otroligt duktig och har kämpat så otroligt bra. Jag känner igen mig i dessa blandade känslor, har själv varit där.
När det gäller tröttheten så undrar jag om du äter några tillskott som tex Magnesium. Jag misstänkte att jag hade brist på det då jag fick mjölksyra av att gå upp för en trappa bara och trots att jag tränade så blev jag inget starkare. Det kanske skulle vara värt att börja ta det för många som äter lchf får brist på det.
Sen tror jag att det är väldigt viktigt att sätta upp framtida mål. När ditt vikprojekt är klart, vad ska du göra då? Anmäla dig till ett lopp eller börja bygga muskler?
Eller börja med nån annan fritidsaktivitet som du länge känt för, tex körsång, knyppling eller vad som helst.

Själv tillhör jag kategorin av människor som aldrig nåt mitt mål då jag alltid satt målet för lågt, vilket gjort att jag kommit nästan fram men stupat på mållinjen.
Det kommer inte du göra med den takten du håller idag!

Och jag vill att Linda fortsätter publicera hur det går för dig även när du är klar, eller om du startar en egen blogg!

Lycka till!

Svar: Självklart kommer jag att skriva om Frida om hon vill, eller om hon tar steget att starta blogg, Frida är spännande att följa då hon är så ärlig med detta. Kram till dig <3
halvalindha

#2 - - Anonym:

HejaHeja dig, du är så otroligt duktig och jag är så imponerad av dig. Ge inte upp.
Kramar i massor😉

#3 - - LottaJ:

Heja Dig Frida!
Det är nog snart (inte än) dags att ställa om mentalt, när viktnedgången är nådd, då är målet att må bra med LCHF. Det kan vara svårare att sätta upp mål och delmål då om det behövs, men du hittar säkert något.

Sedan, äter du D-vitamin? Alltså ta rejält med D-vitamin, och ladda på med ingefära, du behöver bli frisk!

Kramen!

#4 - - Anonym 2:

Så duktig Frida är! Samtidigt känner jag själv jättestor press på mig själv för jag går inte alls ner så mycket som alla andra och tvekar ibland på att fortsätta.Fem kg skiljer det mellan Frida och mig och även om jag är glad för andra kan jag inte vara nöjd med mina egna resultat:( Alla går ner så mycket så snabbt.Är svåra de härkänslorna man handskas med under resan men jag kämpar på.

Svar: Tack för pepp till Frida! Man får inte jämföra sig med andra, men jag vet att det är svårt att låta bli. Självklart ska du vara nöjd med dina egna resultat, de är de viktigaste, det är ju din resa. Fokusera på dig och dina mål, kram <3
halvalindha

#5 - - Hans:

Hej!

Bra gjort Frida att ändå har gått ner under dessa omständigheter. Hoppas att du snart blir dig själv igen och då är det också ännu lättare att minska på vikten. Jag håller på dig och tycker du är duktig som har lyckats så här långt. Fram till sommaren tror jag att du har nått din målvikt. Kämpa på. Jag stöttar dig till 100 %. Ha det bra. Kram

#6 - - Anonym:

Heja Frida!!

#7 - - tommy:

min våg har gått sönder

kämpa på

#8 - - Eva:

Heja Frida!
Jag skulle gärna fortsätta följa dig under något år eller så för att följa din resa som viktstabil! För det kan vara nog så svårt. Och egentligen kanske det är det som är det svåraste? Kram och pepp till dig!

#9 - - Tina:

Frida, jag är jätteavis på dig! Här har det stått still i flera månader :(

Och har du testat D-vitamintillskott och Omega3?

#10 - - Helene D:

Heja Frida! Bra kämpat! Jag blev medlem i Kostdoktorn.se förra veckan. Jag tittade då på en film/kurs, där han säger att man kan få brist på salt när man äter LCHF. Jag häller ca en halv tsk salt i ett glas vatten varje morgon o dricker. Jag tycker att det har hjälpt mot tröttheten. Lycka till med resten! :)

Svar: Tack för tipset 😊
halvalindha

#11 - - monica:

Grattis Frida! Stackars Frida! Tråkigt att må så dåligt med halsont. Om du blir deppig av att du är sjuk . Maten du äter verkar ensidig. Själv gillar jag inte mat och är lat med att laga till

#12 - - Nisse:

Hej Frida.
Ett litet styrketräningspass VARJE morgon ger dig mera energi och boost i din vardag. Behöver max ta 10min men ger mångfaldigt tillbaka. Två hantlar räcker långt med rätt antal kilo & rätt övning. Bra kämpat annars och du visar för många att det går bara man vill och låter bli fusket.

#13 - - monica:

Hm. Skickades ofrivilligt... Jag är lat med att laga till bra mat ,så jag faller dit på att börja tugga på vad som helst! Hoppas du Lindha kan fortsätta följa och rapportera om Frida. Det är en tomhet att ha bantat färdigt. Läseri en blogg: Kom ut ur dig själv och se omkring dig vad du har, borra inte in dig i dig själv och ge upp".

Svar: Självklart kommer jag rapportera om Frida om hon vill, hon gör detta så bra :)
halvalindha

#14 - - Hanna :

Heja dig Frida. Jag tycker du är grym. Kram