Att ta beslut

Första steget är tyngst, att ta beslutet och att orka ta sig igenom första dagen. Bara för att man vet att man bestämt sig så på något vis lurar hjärnan en, och helt plötsligt är man sugen på allt bara för att man vet att det får inte jag äta. Då ser man bara det förbjudna som man inte får äta, allt dras till sin spets för det är så trist att börja en ny diet och sluta leva. Så här kunde jag känna under många av mina otaliga jojo-bantningar under åren.
 
Redan här har du skapat en negativ inställning och jag vet inte hur många gånger jag börjat en ny bantningskur på morgonen som ska göra mig smal, som oftast slutar på eftermiddagen med sötsaker. I bland har jag härdat ut i dagar och i bland till och med lyckats bra, men ändå inte förändrat tänket i att få det till en livsstil, det har varit en ny diet som ska göra mig smal för alltid, "denna gång ska jag lyckas", och sedan återgår man ändå till gamla vanor när man gått ner i vikt.
 
Men nu har jag för första gången i mitt fyrtioåriga liv lyckats gå ner i vikt och hållit den vikten i snart två år, vilket känns så skönt. Att äntligen ha hittat en balans och att jag känner en trygghet nu med att jag inte kommer falla dit. En ny och mäktig känsla.
 
  
Jag kommer att ha två nya föreläsningar nu i april och i maj där jag berättar om min livsstilsförändring, hur jag kom till skott igen och vad som gjorde skillnad denna gång så att det blev hållbart. Det har varit tufft att få i hop allt som förälder med två barn, hela livspusslet som ska fungera med läxor, skjutsa på träningar, jobba och ändå hinna med dig själv. Det gäller att planera och strukturera upp din tid och prioritera DIG i stället för att se din favoritserie på tv så får du offra den för att nå dit du vill.
 
Som det gamla talesättet säger; man kan inte både äta kakan och tro man får behålla den. Det är så, det kommer kosta i tid svett och ledsamhet, men du vet att du kommer närmare målet för varje dag eller hur? Och i slutändan är det värt allt. Nu säger inte jag att man blir en lyckligare människa för att man blir smal, alla har vi olika värderingar i livet, men jag beskriver bara mina tankar hur jag kände.
 
Ni är jättevälkomna på mina kommande föreläsningar som är i  Åre kommun/Järpen och Östersund.
Vi kommer att ha en fikapaus där vi bjuder på LCHF-provsmakningar bl.a från Huså Bröd och vi kommer ha möjlighet till diskussion.
 
Vill du komma till Åre/Järpen Torsdag 16/4 kl. 19.00 - 20.30 anmäl dig HÄR.
 
Vill du komma till Östersund Måndag 11/5 kl. 18.30 - 20.00 anmäl dig HÄR.
 
Varmt Välkomna 
 
Fotograf; Kristian pohl
 
Stort TACK till Studieförbundet Vuxenskolan i Jämtland och Malin Sundqvist som sköter allt det praktiska åt mig.
 
Vill du boka en föreläsning kontakta; Malin Sundqvist 0645-10270 alt. Mail: malin.ms.sundqvist@sv.se
 
#1 - - monica:

Lycka till! Väntar så på att få se och höra dig i Säffle!

Svar: Vad trevligt att du kommer, då måste du komma fram och hälsa :)
halvalindha

#2 - - Tackan:

Du inspirerar verkligen :-) och positiva förebilder behövs verkligen när det är motigt . Det går jag vet ju det :-)

Svar: <3
halvalindha

#3 - - Madde:

Vilken förändring :-) Allt går bara man vill..

Svar: Visst är det så, viljan styr <3
halvalindha

#4 - - Ann:

Jag läste om dig i Matkärlek, och gick in på din blogg för att läsa lite mer om dig. Tack vare det, och dig :), fick jag samma jävlaranamma-känsla som jag hade för tre år sen, då jag första gången hittade LCHF, så jag vill säga TACK Lindha, du gav mig skjutsen jag behövde för att komma igång igen!

Svar: Åh vad kul att höra att du blev motiverad, heja dig och lycka till <3
halvalindha

#5 - - hjjonsson.blogg.se:

Åh kul! Lycka till med föreläsningar!

Svar: Tusen tack <3
halvalindha

#6 - - Nattiiz:

Grymt jobbat!!

Svar: Tack :)
halvalindha

#7 - - malin:

Grymt!

Svar: :)
halvalindha