Inspiration LCHF Event i Säffle

Då tänkte jag redogöra för vad alla dessa inspirerande föreläsare pratade om. Känner att jag fått liksom en vitamin injektion de Lux av att ha fått möjlighet att lyssna på alla. Nio personer sammanlagt var vi som föreläste om alla våra olika erfarenheter inom LCHF.
 
Här på bildcollage är alla nio föreläsare; Kostdoktorn Andreas Eenfeldt, Lena Winroth, Johan Falk, Margareta Lundström och jag Lindha Vikström " halva lindha ", Anders Tengblad, Ann Fernholm, Mats Humble och Fredrik Söderlund " majoren "
Först ut på fredagen var Andreas Eenfeldt Kostdoktorn som jag lyssnade på för tredje gången nu. Alltid lika intressant och skrämmande att ta del av hur man i dag bl.a. gör gastric bypass på barn i stället för att ändra på kosten. Fetträdslan är stor men det börjar hända saker i Sverige och i världen som får mer och mer insikt om att för mycket kolhydrater inte är vägen framåt.
 
Fotograf; Åse Nyström 
Lena Winroth som är Legitimerad massör föreläste om hormonernas inverkan på oss. Hon berättade om hur man kan ha ständiga återkommande förkylningar, hur noga man än äter kosten så går man inte ner i vikt, hur man kan ha problem med inflammationer i kroppen eller annan värk, hur sötsuget är oemotståndligt. Troligtvis har du då med stor sannolikhet hormonella obalanser i kroppen som är svåra att få ordning på utan rätt stöd av framförallt kost. Mycket intressant föreläsning. 
 
Fotograf; Åse Nyström 
Jag var väldigt nyfiken på Johan Falk som skulle föreläsa om sin viktminskning på minus 50 kilo. Var nyfiken på hur han tänkte och hur hans resa varit, med tanke på att vi gått ner mycket både han och jag. Johan pratade mycket om VILJA, VERKTYG och MOTIVATION och jag kan bara hålla med om det, det är verkligen tre grundpelare som jag också anser vara viktiga. Alla vet vi ju om verktyget hur vi ska göra, det svåra är att ha viljan att göra det och att hålla motivationen i gång och inte nedslås av hinder på vägen. En mycket inspirerande föreläsning.
 
 
Margareta Lundström som har bloggen Vägen mot 65 berättade om hur hon lever med LCHF och hur hon känner vad stress och att må dåligt kan påverka vikten. Hon berättar hur hon hanterar sin vardag för att må bra och att alla måste se till sig själv vad ens egna vikthinder är. Margareta för diagram över vad hon får i sig för att på detta sätt känna kontroll.
 
 
Sedan var det dags för min föreläsning och jag har valt att låta Marie Norder Aspholm, Gävle Kost&Livsstil som bloggar på tidningen Matkärlek och Swedish Paleo att få skriva om den:
 

"Dagen avslutades med en fantastisk föreläsning om Lindha’s viktresa. Lindha har krympt 70 kg, halva sin vikt. Hon pratade mycket om sina känslor som överviktig, om allt hon tidigare inte kunde göra med barnen. Hon pratade om sin bantarkarriär där hon provat allt. Om hur man måste hamna på botten för att bli motiverad till en förändring. Om hur en förnedrande flygresa blev den avgörande orsaken till att hon slutligen bestämde sig för ett sista försök. Hon upptäckte LCHF som var en ny värld för henne. Att få äta sig mätt på feta såser som älskade! Hon började gå ner i vikt. Från 140 kg till första delmålet 99 kg, vidare till 85 kg och slutligen till det, från början ouppnåliga målet, 70 kg.

Hon berättade om hur träningen hjälpt henne, om delmål och mål, belöningar och planerade avvikelser. Att det inte är farligt att vara hungrig. Hennes verktyg för att behålla vikten var planering, motivation, träning och LCHF- kost. Och det viktigaste. Ge aldrig upp!"

Vilken fin recension va? ;=)

 
Fredagen avlutades med trevlig grillning som vanligt och jag måste säga att det är så trevligt att så många som läser min blogg kom fram och hälsade och ville prata <3
 
 Fotograf; Åse Nyström
 
Fortsättning del tre Säffle kommer.....