Pasta Tävling LCHF

Till vardags vill man kunna laga mat som går fort och är enkelt att göra, för det är inte alltid tiden finns till hands. Jag brukar göra ostpastan som är helt suveränt god, men det krävs 5-6 timmars framförhållning om man inte varit duktig och fryst in så man har att ta av. 
 
Jag och min man har alltid varit intresserade av att laga mat, enkel god mat och även rätter som tar lite längre tid att tillaga på helgerna. Men för att få till vardagen mitt i veckan med barn och alla aktiviteter som skall göras, så är det viktigt med god mat som är enkelt att tillaga.
 
Jag fick hem provsmakningsprodukter från LCHFklubben Katrin Zytomierska, och jag som aldrig provat deras Ekologiska Fettuccine blev nyfiken på hur den smakade. LCHFklubbens Fettuccine innehåller endast 8 g kolhydrater per portion. När jag kokade hela påsen på 200 g så kan jag säga att för oss så blev det middag för 4 personer och även rester kvar till lunch, så mycket kokt pasta blev det, så jag fick inte i mig 8 g kolhydrater från pastan den middagen. 
När jag enligt anvisningarna sjudit pastan i ca 7 minuter och låtit den rinna av i durkslag, så valde jag att värma den i en kastrull med smör.
 
Jag knaperstekte bacon till med pressad vitlök över, och gjorde en ostsås på;
2 dl crème fraiche
 2 dl grädde och
4 dl valfri smakrik ost.
Salt/peppar.
Värm och rör i hop allt.
 
Enkelt snabbt och gott med lite riven parmesan över och skivad tomat.
 
 
Jag är jätteglad att jag får möjlighet att provsmaka produkter inom LCHF, och jag tjänar inget på det förutom provsmakningarna. Övriga produkter jag får, väljer jag att lotta ut till Er. 
Jag kommer därför lotta ut denna fina vinst till någon av er. 
 
 
Det jag vill att ni ska göra för att ha möjlighet att vinna är att kommentera ert godaste recept på tillbehör till någon av denna produkt, ett recept som är gott och fungerar att sno ihop snabbt till en middag. Så utser jag en vinnare sedan. Vad tror ni om det?
 
Tävlingen får pågå till 2/7 kl 24.00 
 
 
Här kan ni läsa mer om produkterna;
 
#1 - - Nisse Hult:

Hej Lindha.
Måste bara komma med en lite "sur" kommentar för en gångs skull och det gäller trenden med olika LCHF produkter ex Ekologisk Spagetti likt dom i länken ovan där man börjar trixa med siffror för att SÄLJA och rida på LCHF vågen likt " endast 8g per portion" istället för att skriva 17g kolhydrater per 100g. Fortsätter detta är många snart med i samma klubb som "utan tillsatt socker, zero, light" hit & dit. Vilka kommer va förlorarna tror du? Jo exakt dom som har en fot kvar i sockerhinken och vinnarna är dom som lyckas skapa ett beroende för att tjäna pengar än en gång på folks beroende och ohälsa.

#2 - - Ulrika :

Hej!
Mitt snabbaste, godaste recept är:
Koka pasta (använder man spagetti eller liknande så dela sönder dem i lagom stora bitar för att äta.)
Bryn samtidigt färs (brukar variera mellan nöt o vilt) krydda med salt och peppar.
När det är 2-3 min kvar på pastan så lägg i gröna ärtor eller haricot verts. Häll av vattnet när det kokat klart.
blanda pastan och färsen i grytan och smaksätt med lite tomatpure och/eller Sötsur Chilisås (sockerfri så klart) (barnen föredrar utan chilisåsen så vi bruka häll det över vår portion)
God och snabb vardagsmat :-)

Svar: Tack för ditt recept. Ha en trevlig helg <3
halvalindha

#3 - - ɑ n n i k ɑ:

Mumsigt :D

#4 - - Anonym:

Skär upp kassler i lagom stora skivor. Bred på en tesked pesto med lågt kolhydratinnehåll. Lägg på två skivor av ost. In i ugnen på 200 grader i c:a 15-20 minuter. Koka undertiden pastan. Servera med lite tomater! Gott snabbt och nyttigt :)

Svar: Tack för ditt recept, kassler är en av mina favoriter. Kassler i ugn är gott gärna med lite grädde också. Ha en fin helg <3
halvalindha

#5 - - Ann:

Stek bacon i bitar knaprigt, koka broccoli, strimla några soltorkade tomater, skär mozzarella i bitar. Lägg i en skål tillsammans med några marinerade vitlöksklyftor om man gillar det. Koka fettucine och blanda med övriga ingredienser, låt stå ett par minuter så att osten hinner smälta lite. Detta var en favorit när jag fortfarande åt pasta, och funkade lika bra när jag provade med bönpasta :)

Svar: Hej och tack för receptet. Det blev du som vann GRATTIS :) Mejla mig namn och adress, ha en fin helg <3
halvalindha

#6 - - Linda Persson:

Här kommer ett snabbis recept :-)
Klipp ett paket bacon ner i ett stekjärn med en klick smör, ta färdighackad lök från frysen (finns att köpa i vissa butiker), fräs så löken och baconen blir mjuka, krydda med svartpeppar och häll sedan över 2 dl 40% grädde. Låt puttra i 5 min. Häll såsen över pastan. Grymt gott! Kan också lätt varieras med lite champinjoner eller kantareller eller annan smaskig grönsak :-)

Svar: Tack för ditt goda recept en klassiker man aldrig blir trött på. Ha en fin helg <3
halvalindha

#7 - - Kristin:

Ser otroligt gott ut,har skrivit av ditt recept.
Ha en fin sommarkväll.

#8 - - Jeanette:

Klipp lövbiff i lagom strimmor, salt och peppar samt stek med lök och paprika och pressa ner lite vitlök. Häll på en rejäl klick av ädelost eller philadelfiaost med soltorkade tomater (bägge smakerna är jättegoda) och späd med grädde, Låt det sjuda några minuter. Super gott till den pasta fettucine, jag brukar köpa risentas bönpasta på ICA.

#9 - - Linda:

Kommer inte ihåg när jag åt pasta sist. Älskade det innan och skulle gärna testa detta hälsosammare alternativ. Då jag åt pasta hade jag en favoritsås, Gretas räksås som är enkel och lite festlig. Man fräser helt enkelt purjo i lite smör, har i lite tomatpuré och därefter grädde, låt koka ihop och smaksätt med cayennepeppar, salt, peppar och dill. Ha i räkor sist och låt dem bara bli varma. slurp!

#10 - - Läs hela:

Tävlingen får pågå till 2/7 kl 24.00 !

#11 - - Ann:

Vad kul att vinna! Lindha, jag har mailat dig :)

Svar: Toppen :)
halvalindha