Min andra gäst; Marie Norder Aspholm

Min andra och sista gäst som gästbloggar hos mig är Marie Norder Aspholm, vi har bara känt varandra några månader men det känns som om vi känt varandra mycket längre. Vi spinner redan på mängder av planer tillsammans. Marie har en mycket inspirerande blogg som har en helt annan inriktning än min och som  kompletterar min blogg på ett bra sätt. Men nu lämnar jag över till Marie.     
Hej alla Lindhas läsare!  

Jag heter Marie Norder Aspholm och är sjuksköterska och kostrådgivare inom lågkolhydratkost och Paleo. Jag blev jätteglad när Lindha frågade om jag ville skriva på hennes blogg när hon tar några dagars ledigt.

 

Lindha och jag träffades första gången på LCHF-kryssningen i april och vi fann varandra direkt. Jag undrar ibland vad det är som gör att kemin stämmer så bra med en människa. Vi har båda passerat 40 även om jag är mer  40+ :) båda har vi två barn dock är mina snart vuxna. Eftersom vi bor 40 mil från varandra, Lindha i Östersund och jag i Gävle, så har vi inte möjlighet att träffas så ofta som vi skulle vilja. Det är tur att det finns telefon. Ett kort samtal till varandra slutar ofta med en timme i telefon. Vi har verkligen inga problem att prata bort tiden.

 

Lindha och jag träffades senast på LCHF- eventet i Säffle i juni där Lindha höll en fantastisk föreläsning om sin otroliga resa genom att minska halva sin vikt. Hon är verkligen imponerande. Jag är så glad att Lindha och jag träffades.

 

Både Lindha och jag bloggar och det är alltid intressant att läsa vad hon skriver om sitt liv. Vi pratar mycket om att skriva. Jag arbetar som ingenjör och projektledare till vardags och sitter mycket vid en dator och skriver. Våra bloggar har olika inriktningar. Lindha är mer personlig och skriver om sitt liv, hur hon klarar av att hålla vikten och hur hon tränar. Jag är mer faktabaserad och skriver ofta om olika intressanta ämnen.

Lindha och jag började prata om vi inte skulle kunna göra något tillsammans. Hon med sina erfarenheter från att ha gått ner så mycket i vikt med LCHF och jag som kostrådgivare och sjuksköterska. Vi kompletterar varandra och vi insåg att vi skulle bli ett bra team. Vi håller båda föreläsningar och idén om en gemensam föreläsning började växa fram. Lindha pratar om hur hon genomförde sin viktresa, vad som var lätt, vad som var svårt, sin träning och hur hon hållit motivationen uppe. Jag berättar om varför det fungerar, vad som händer i kroppen och varför det faktiskt ibland inte fungerar och vad man kan göra då.  Vi kompletterar varandra väldigt bra och vi tror att vår gemensamma föreläsning kommer att bli riktigt intressant.

 

Den preliminära planeringen är att hålla en föreläsning i oktober i Gävle. Håll utkik efter inbjudan!

 

Jag föreläser och bloggar om kost, hälsa, träning och livsstilsrelaterade ämnen. Om naturlig, sockerfri och spannmålsfri kost, hur kosten håller oss friska eller gör oss sjuka.

 

Jag älskar att laga god mat med naturliga råvaror. Jag brukar säga ”mat utan innehållsförteckning”. Jag äter en blandning av LCHF och Paleo som kan beskrivas som normalstrikt LCHF men med ett minimum av mejeriprodukter. Det är en kost som jag kommit fram till att jag mår bra av. LCHF och Paleo har för mig många likheter. Båda bygger på ren, naturlig och oprocessad mat som är spannmål- och sockerfri. Både LCHF och Paleo är mycket bra kostinriktningar. Vad som passar bäst för just dig beror på livsstil, sjukdomar och besvär eller övervikt. Här kan du läsa en intressant jämförelse mellan LCHF och Paleo som jag skrivit.

 

Här hittar du ett blogginlägg där jag skrivit om orsakerna till varför vi väljer att äta LCHF. Lågkolhydratkost, livsstil, hälsa eller viktminskning?

 

På min blogg hittar du många goda recept. Alla är socker- och spannmålsfria och många även mjölkfria.

 

Här bjuder jag på två recept, ett på ”High score Pizza” , en pizza med fullpoäng hos min familj, och riktigt smarriga mjölkfria frallor med mandelmjöl. För dig som hellre vill baka med kokosmjöl så hittar du även en variant för det på min blogg.

Jag älskar att träna. Träning är en viktig del av mitt liv. Men träning ska vara rolig och lustfylld. Mitt bästa tips är att hitta någon träningsform som passar just dig! Hitta gärna en träningskompis. Variera dig. Gör olika saker under året. Gå på jympa, promenera, spring, träna styrka hemma, i grupp eller på gym, cykla, simma eller åk skidor.

Oslagbart är för mig att vara i skogen. Skogen har en fantastisk inverkan på både kropp och sinne.

 

  
Välkommen att följa mig på min hemsida och blogg Gävle Kost & Livsstil.
 

Jag gästbloggar även på Swedish Paleo och Matkärlek.

Ha en riktigt skön sommar och njut av god mat som vi mår bra av!

Hoppas vi ses på Lindhas och min föreläsning i oktober. 

/Marie

 

#1 - - Birgitta Höglunds mat:

Vad roligt att läsa ditt gästinlägg, Marie :)
Hoppas få möjlighet att komma och lyssna på dig och Lindha, vilken bra kombination. Kram <3

Svar: Du får bli vår hedersgäst Birgitta <3
halvalindha

#2 - - Marie Norder Aspholm:

Tack Birgitta!

Det känns jättespännande och roligt att planera vår första gemensamma föreläsning tillsammans.

Kram! <3

/Marie

Svar: Det ska bli jättespännande <3
halvalindha

#3 - - Daniels mamma:

Alltid kul att hitta till nya bra bloggar :)

Svar: Tack <3
halvalindha