Det är helt sjukt hur mycket socker man äter utan att tänka på det.. och speciellt barn! :S Blir mörkrädd när jag tänker på det.
Ska göra denna glass idag UTAN socker. Det blir med ekologiska hallon. Fryser ner i en muffinsbricka tror jag...
Kanske är smart om man vill ha en liten bit.
Kram fr sö Dalsland.
Härligt med hemmagjord glass! Låter både fräscht och gott!
Jag gör en liknande glass i glassmaskin. Underbart gott och konsistensen blir som mjukglass. Enda smaken som krävt sötning har varit kakaoglass, det blev bra med tillsats av en mosad banan (till glass på en halvliter grädde). Vill man frysa in glassen sen, blir den inte riktigt lika hård, som om man bara fryser smeten direkt. Vispa inte grädden alltför hårt bara, eftersom den fortsätter att röras om i glassmaskinen medan den fryser.
Ett annat tips är att sådan här glass går bra att frysa in i glasspinneformar (även utan glassmaskin).
Ska absolut prova denna glass idag. Har ju Åländska jorgubbar hemma i kylen så det lär bli gott! Tack för all din inspiration och dina recept! Kram Åsa
Har också tänkt prova. Antar man kan utesluta vaniljpulvret, som är dyrt. Eller ta vanligt vanillinsocker och mindre mängd strösocker. Jag har gjort bärfromage efter gamla recept. Uteslutit socker helt. Då hårdvispas äggvitan också och blandas i med smält gelatin.