Avslutning LCHF Event 2015

Lördagens föreläsningar började med Anders Tengblad som är läkare och diabetesforskare med kostbehandling i fokus. Denna föreläsning var väldigt intressant och handlade om hur viktig kosten är för att slippa diabetes. Är det bara att byta ut pastan till fullkornspasta eller byta till ett fiberrikt bröd? Båda alternativen är lika illa enligt Anders; bröd, pasta, potatis och ris byts lämpligen ut till blomkål eller broccoli grovt sagt. 
 
 
Ann Fernholms föreläsning var jag väldigt nyfiken på, det var första gången som jag lyssnade till henne.
Man får sig verkligen en tankeställare när hon berättar om hur fetman bland våra barn ökar på grund av sockret och att det ger barnet höga insulindoser som gör att barnet kan komma in i en tidigare pubertet.
 
Ann pratade också om hur svårt det är att ta striden mot dagis, skola och fritids där det serveras glass, fikabröd och kolhydratrik mat. Man får göra sitt bästa hemma med sina barn, annars går man lätt in i väggen.

Ann har även startat upp Kostfonden och en viktig del i deras arbete är att driva fram stora och högkvalitativa studier som kan ligga till grund för nya behandlingsrekommendationer. 

 
Sedan blev det paus och då kunde man köpa Ann Fernholms böcker "Det sötaste vi har" och "Ett sötare blod".
Nu i november kommer hennes tredje bok ut. 
 
 
 
Nästa på tur var Mats Humble, överläkare som djupinformerar om D-vitaminet och dess viktiga betydelse. Att brist på D-vitaminet kan leda till depressioner, demens, autism och andra neuropsykiatriska sjukdomar.
 
Han rekommenderar alla att äta D-vitamin tillskott och att inte vara rädda för solen i lagom dos. I dag smörjer vi in våra barn med så mycket solkräm att kroppen inte kan tillgodogöra sig de nyttiga solstrålarna. 
 
 Fotograf; Åse Nyström
 
Sist ut var Fredrik Söderlund "majoren", som jobbar inom Försvarsmakten och som nu stöttar många till ett friskare liv. Fredrik är även moderator på Kostdoktorn.
 
Fredrik berättade om sin dåliga hälsa med psoriasis, ständiga återkommande förkylningar, övervikt och ofta hål i tänderna. Så stötte han på Annika Dahlqvist och läste hennes bok vilket gav honom hälsan tillbaka.
I dag hjälper han andra till ett friskare liv och har många gripande berättelser om hur han har lyckats hjälpa andra att bli av med sin diabetes och bli friska.
 
Fredrik berättar även om att det går att träna hårt utan kolhydrater, vilket är väldigt intressant att lyssna på. Måste säga att Fredriks föreläsning verkligen innehåller många intressanta ämnen, synd att vi bara fick lyssna i 45 minuter.  
 
 Fotograf; Åse Nyström
 
LCHF Magasinet delade ut alla deras nummer under åren gratis, så det var bara att ta de tidningar man ville läsa. Otroligt generöst och kö med trängsel blev det givetvis. 
 
  
 Fotograf; Åse Nyström
 
Som avslutning på LCHF Eventet 2015 kom Säffletidning och gjorde ett reportage om eventet, här blir Kostdoktorn Andreas Eenfeldt intervjuad.
 
  
 
 
För att bli lämna bidrag eller bli månadsgivare i Kostfonden klicka HÄR.
För att bli prenumerant LCHF Magasinet klicka HÄR.
#1 - - monica:

Så bra du sammanfattar LCHF eventet! Jag tyckte det ena fantastiska föredraget trängde ut det föregående och räknar med att se om allt på Kostdoktorns video. Har skickat efter Fernholms bok, den tog slut medan jag gick till bankomat. Min son ska spara Säffletidningen åt mig.

Svar: Kul att du gillar mina korta sammanfattningar. Har själv beställt hem tidn. från Säffle ringde dem. Tycker också det blir spännande med alla videos, ha det gott kram.
halvalindha

#2 - - Åse:

jättebra sammanfattning! Så himla bra föreläsningar!
Vi verkar ha tagit flera kort EXAKT samtidigt ;-P

Svar: Hej Åse!Jag skrev till dig på Fb meddelande och frågade om jag kunde använda några av dina foton. Hoppas det var <3
halvalindha

#3 - - Margaretha:

En sak som slagit mig på bilden med grillning majs hoppas ingen tror att det är okey det är ett sädesslag det var inte bara du som lagt ut den bilden.

Svar: Jag äter inte majs som på bilden, det kan ju varit barn som ätit eller några som har tänkt börja med LCHF men inte riktigt vet än hur kosten fungerar. Men bra du påpekade det.
halvalindha

#4 - - Margaretha:

Du är för go att orka svara på mitt dumma inlägg var egentligen ingen kritik tack för att du finns. Du peppar mig jätte mycket.

Svar: Det finns inga dumma frågor, kram <3
halvalindha

#5 - - Åse:

Jag fick tyvärr inget meddelande :-(
Kul att du ville använda mina bilder, fast jag blev lite paff!

#6 - - Åse:

Nu fick jag fram ditt meddelande! Har problem med Messenger och borde göra en fabriksomstart men törs inte.
Kanske dags nu då ;-)

Svar: Vad bra att du fick meddelandet , allt ordnar sig till slut <3
halvalindha

#7 - - Jeanette:

Wow, vilken helg ni haft. Är ledsen att jag inte kunde delta för det verkade vara så bra med alla föreläsningar. Får hålla utkik efter någon annan LCHF träff och ta mig dit:)) kram<3

Svar: Ja, detta event laddade batterierna för lång tid framöver <3
halvalindha