Hur ser du på kolhydrater på lång sikt? kommer du successivt trappa upp intaget till kanske 30-40-50g om dan?
Snygga träningskläder! :) Försöker hitta motivationen att gå till gymmet, men tycker att det är så svårt!
Har fått några läsarfrågor som jag väljer att besvara här på bloggen. Många frågor handlar om motivation, hur man lägger krokben för sig själv, hur ska man lyckas utan att tappa motivationen.
För att lyckas med sin viktminskning måste man tänka efter; varför vill jag göra det här, är det för min skull? Vad vill jag uppnå? Hur ska jag kunna uppnå det?
Man får inte göra det för jobbigt för sig själv, och att planera sin vecka med matinköp är jätteviktigt samt att hålla sig till planen. Försök att i möjligaste mån som vanligt äta den mat ni brukar; tacos fungerar utmärkt, uteslut tacobrödet och köp stora salladsblad i stället, köttfärssås med spagetti: köp sjögräsnudlar till istället.
Korvstroganoff blir utmärkt gott med blomkålsris, Falukorv med hög kötthalt och blomkålsmos eller broccolimos till.
Det är lätt att ge upp, och därför är det så viktigt att ha ett mål samt delmål under tiden. Idag är det så lätt att känna efter för mycket; det blåser ute så jag kan inte gå till gymmet, lite ont i halsen har jag nog. Man måste intala sig själv och ta sig över den där bekvämlighets-tröskeln, som min Pt
Jonas Brandt brukar säga.
Att bryta en vana är jobbigt, när jag började min viktminskning så var jag van att stoppa i mig något i munnen hela tiden utan att man tänkte på det. Kommer ihåg när jag var på mataffären och ni vet att de ibland kan ha skålar med provsmakning, och den här gången var det godis. Av ren vana stoppade jag i mig en karamell fastän jag börjat med LCHF. Jag kom på mig själv efter en stund och spottade ut den kvickt som tusan, jag gjorde det av ren vana/rutin utan att tänka. Det är viktigt att känna efter är jag hungrig eller bara sugen, det är stor skillnad.
Angående mitt kolhydratintag så har ju jag aldrig räknat hur många kolhydrater jag äter under en dag, den enda fingervisning jag haft har varit att hålla mig till livsmedel som innehåller 5g kolhydrater/100g. För mig har det varit viktigt att göra det så lätt som möjligt och att komma ifrån att väga/räkna som man gjorde mycket i Viktväktarna åtminstone förut(idag har jag ingen aning hur det fungerar med viktv.).
Jag vill kunna äta mat på ett avslappnat sätt och slippa stressen man höll på med förut. Eftersom jag inte går ner i vikt nu så är det som om min kropp har hittat en bra vikt, för jag äter som jag alltid gjort under min viktminskning, men kan pendla något kilo upp och ner om jag slarvar med träningen.
Det är många som mejlar mig om coaching vilket är jättekul! Jag svarar så fort jag hinner och de som inte fått svar ännu kommer att få det.
Skulle du rekommendera att man börjar med lchf om man vet att man bara har 3 veckor på sig tills man ska åka på semester och inte kommer kunna hålla sig till den kosthållningen under semestern? Tänker att det kan skada mer än att göra nytta att äta mkt fett nu och redan efter kort period avbryta och äta kolhydrater?