Känn inte efter

Har precis hittat till din blogg, fantastiskt bra :)  jag hade precis börjat med lchf och det kändes fantastiskt bra men något fick mig att ge upp efter en vecka, inte hunger eller sug utan vanan. Hände det dig någon gång? helt förtvivlad över hur jag lägger krokben för mig själv..
 
 
Hur ser du på kolhydrater på lång sikt?  kommer du successivt trappa upp intaget till kanske 30-40-50g om dan?
 
 
 Snygga träningskläder! :) Försöker hitta motivationen att gå till gymmet, men tycker att det är så svårt!
 
 
Har fått några läsarfrågor som jag väljer att besvara här på bloggen. Många frågor handlar om motivation, hur man lägger krokben för sig själv, hur ska man lyckas utan att tappa motivationen.
 
För att lyckas med sin viktminskning måste man tänka efter; varför vill jag göra det här, är det för min skull? Vad vill jag uppnå? Hur ska jag kunna uppnå det?
 
Man får inte göra det för jobbigt för sig själv, och att planera sin vecka med matinköp är jätteviktigt samt att hålla sig till planen. Försök att i möjligaste mån som vanligt äta den mat ni brukar; tacos fungerar utmärkt, uteslut tacobrödet och köp stora salladsblad i stället, köttfärssås med spagetti: köp sjögräsnudlar till istället. Korvstroganoff blir utmärkt gott med blomkålsris, Falukorv med hög kötthalt och blomkålsmos eller broccolimos till.
 

Det är lätt att ge upp, och därför är det så viktigt att ha ett mål samt delmål under tiden. Idag är det så lätt att känna efter för mycket; det blåser ute så jag kan inte gå till gymmet, lite ont i halsen har jag nog. Man måste intala sig själv och ta sig över den där bekvämlighets-tröskeln, som min Pt Jonas Brandt  brukar säga.
 
  
Att bryta en vana är jobbigt, när jag började min viktminskning så var jag van att stoppa i mig något i munnen hela tiden utan att man tänkte på det. Kommer ihåg när jag var på mataffären och ni vet att de ibland kan ha skålar med provsmakning, och den här gången var det godis. Av ren vana stoppade jag i mig en karamell fastän jag börjat med LCHF. Jag kom på mig själv efter en stund och spottade ut den kvickt som tusan, jag gjorde det av ren vana/rutin utan att tänka. Det är viktigt att känna efter är jag hungrig eller bara sugen, det är stor skillnad.
 
Angående mitt kolhydratintag så har ju jag aldrig räknat hur många kolhydrater jag äter under en dag, den enda fingervisning jag haft har varit att hålla mig till livsmedel som innehåller 5g kolhydrater/100g. För mig har det varit viktigt att göra det så lätt som möjligt och att komma ifrån att väga/räkna som man gjorde mycket i Viktväktarna åtminstone förut(idag har jag ingen aning hur det fungerar med viktv.).
 
Jag vill kunna äta mat på ett avslappnat sätt och slippa stressen man höll på med förut. Eftersom jag inte går ner i vikt nu så är det som om min kropp har hittat en bra vikt, för jag äter som jag alltid gjort under min viktminskning, men kan pendla något kilo upp och ner om jag slarvar med träningen.
 
Det är många som mejlar mig om coaching vilket är jättekul! Jag svarar så fort jag hinner och de som inte fått svar ännu kommer att få det.
#1 - - Anonym:

Skulle du rekommendera att man börjar med lchf om man vet att man bara har 3 veckor på sig tills man ska åka på semester och inte kommer kunna hålla sig till den kosthållningen under semestern? Tänker att det kan skada mer än att göra nytta att äta mkt fett nu och redan efter kort period avbryta och äta kolhydrater?

Svar: I mitt gamla liv hade jag svarat du ska börja efter semestern. Men i mitt nya jag finner jag ingen anledning till att du ska vänta ytterligare tre veckor. Det fungerar utmärkt att äta LCHF utomlands, finns så mycket goda grönsaker som de tillagar som tillbehör. Varför skulle du inte kunna hålla dig till LCHF kosthållningen?Fundera och tänk på att LCHF är en livsstil som fungerar utmärkt, finns ingen anledning att vänta. Men jag har full förståelse på hur du tänker (tror jag) om fem veckor börjar helvetet, nu ska jag njuta innan!!! Eller så börjar du nu och kommer i gång direkt. Kram<3
halvalindha

#2 - - Anna J:

Det absolut bästa med din blogg (som jag är beroende av varje dag) är att du får till det så enkelt! Om det blir för krångligt orkar man inte i längden. Det är svårt att få vardag när motivationen går ner om det är för avancerat & för mkt specialgrejer. Du är verkligen en förebild på många sätt, och det där med enkelheten lyckas du verkligen förmedla. Tack!

Svar: Vad kul att höra Anna :) Jag tror på att göra det så enkelt som möjligt för sig och vara snäll med sig själv och ta en dag i taget om man ska lyckas. Har alltför många misslyckade jojobantningar bakom mig. Ha en toppen kväll, stor kram <3
halvalindha

#3 - - monica:

Det bästa med din blogg är att du verkar må bra, har landat i dig själv. Och peppar och coachar andra! Många trevliga händelser i ditt dagliga liv som smal.

Svar: Tack snälla Monica <3 Det känns verkligen bra att jag äntligen hittat balans att hantera maten :)
halvalindha

#4 - - ɑ n n i k ɑ:

Super mumsigt :D

#5 - - C:

Jag var utomlands i två veckor efter nyår, åt LCHF hela tiden. Inga problem!

Svar: Bra gjort :)
halvalindha

#6 - - Nette:

Idag var en sådan där dag då det gällde att inte känna efter utan bara göra. Nu är det gjort, 20 minuter cirkelpass på gymmet med fokus på axlar och ben, och klockan är strax efter åtta och jag sitter vid datorn på jobbet med en kopp te. Hade jag känt efter, hade jag vänt mig om i sängen när klockan ringde. Som en kompis till mig brukar säga"Bara gört! Så är det gjort!"
Håller med Anna J om din blogg. Du får till det så enkelt och det är ju så det ska vara.
Kram!

Svar: Wow vad imponerad jag blir av din vilja!!! Så jäkla bra gjort, heja dig :) Viss känner man sig nöjd efteråt? Vissa dagar vill man inte träna och då är det bara att släpa dit kroppen, medans vissa dagar kan man träna hur mycket som helst. Men det är de tuffa dagarna som räknas att du tar dig dit, det är då din vilja ställs på prov. Stor kram till dig och grymt jobbat <3
halvalindha

#7 - - Anonym:

Har nån som äter LCHF varit i Thailand på semester? Där finns ju enbart sötsursås och ris...eller finns det nån som har tips?
Tack vare dig Lindha har jag nu gått ner de kilona som jag ville....
Kram

Svar: Åh vad glad jag blir, bra jobbat av dig :) Jag kan dessvärre inte ge något tips på mat i Thailand, men kanske några läsare har mer kunskaper om det? Du får ha en riktigt härlig semester och sedan berätta hur det gick.
halvalindha

#8 - - M:

Wow.. Du ser ut att vara dotter till din före-bild, vilken skillnad!
Jag har tappat 20 kg och har 10 kvar, måste säga att jag aldrig klarat av det om det inte varit för din blogg! Du har varit en sån inspiration för mig, och för varje gång jag är beredd att ge upp så går jag in hit och får ny energi. TACK! Du är min förebild och har varit en sån drivkraft i min viktminksning!

Hälsningar M