Fem dagar till Julafton

Nu är det julafton om några dagar och det innebär att det blir min fjärde jul sedan min viktnedgång. Jag började ju min livsstilsförändring i mars 2012, och när jag tittar i min vikt app  (gratis att ladda ner, heter Viktkoll) som jag alltid använde och skrev in mina resultat på vågen, så ser jag att jag vägde 99,8 kg 23/12 2012 och hade gått ner 40 kg från mars 2012 till december 2012. Som ni ser på bilden så klarade jag min första jul, och jag som äter LCHF får ju verkligen äta av det mesta på julbordet. Men det man måste se upp med är att inte överäta av det man får äta, för man kan inte äta hur mycket som helst bara för att det är tillåtet. 
 
 
Som ni ser på bilden så går inte en viktminskning på räls, även om jag visste att jag gjort allt rätt så kan man inte styra över vissa saker. I bland står man still, i bland går man upp i vikt, allt det kan bero på att kroppen behöver anpassa sig, hormoner, du kan tillfälligt ha samlat på dig vätska (såvida du inte vet med dig att du har ätit kolhydrater).
 
Men vägen är inte rak, även jag har fått stöta på detta och det är då det gäller att vara stark och inte ge upp. Jag menar, på vilket vis hjälper det dig att ge upp och tycka så synd om dig själv och så tröstäter man i stället?
 
Hade jag gett upp eller tröstätit varje gång vågen inte pekade neråt hade jag inte varit där jag är i dag, och jag ångrar inte en sekund av allt slit, gråt och svett! Allt har varit värt det för jag visste och såg mig själv gå i mål, så bit i hop och ta dig igenom det jobbiga, för du blir stark av att känna att du lyckades och det är den styrkan som kommer ta dig vidare till ditt mål, bit efter bit. 
" Styrka är en fråga om att bestämma sig"
 
Ser fram emot att fira julen som kommer nu, och i år har vi ändrat traditionen så att alla kommer att fira julen hos min familj. Jag som alltid älskat julen ser så fram emot detta, att få duka fint julbord med ljus överallt och att jag får sätta touch på årets julbord. Även om vi kommer att ha lite knytkalas så är det jag som kommer att se till att många alternativ är LCHF.
 
Vi blir 16 personer hemma hos mig, från 6 års ålder till strax över 70 år, så det kommer bli så trevligt och i morgon ska jag ta mig an och inreda vårt 32 kvm stora uterum till ett härligt julrum.  
 
#1 - - Serola:

Åh ert uterum kommer bli kanonfint!

#2 - - Carro:

Det låter helt fantastiskt :)

#3 - - monica:

God jul! Bra med knytkalas! Den här julen har jag med frid i själen inte kokat knäck , kola. Ingen torkad frukt, inga nötter eller mandlar/mjöl av någon sort. Inga utnyttjade rabattkuponger på ckoklad, sötade drycker. Längtade efter saffran och bakade lussekatter, gav bort de flesta. Längtar efter söt senap till skinkan, min favoritsort innehåller 49 g socker på 100 g senap. Startar sug. Även hemgjord enbärsdricka längtar jag efter, också mycket socker.

#4 - - Alexandra:

Hej! Är en 19 årig tjej som har haft problem med min vikt i flera år, hela min barndom och nu. Jag börjar må psykiskt dåligt över det och vill gå ner det överflödiga som jag bär. Finns det något sätt att få kontakt med dig om du vill hjälpa mig på vägen? :)

#5 - - Paula:

Hej Lindha ! Nu önskar jag till dig och din familj : ) GOD JUL och GOTT NYTT ÅR 2016 <3 Tack för detta år, för all inspiration och svar till många frågor. Hoppas att du får skön vilotid nu i Julen och mycket ork till det nya året ! KRAM/Paula : )

Svar: Tack Paula, en riktigt God Jul och Gott Nytt År önskar jag dig med. Kram <3
halvalindha

#6 - - Majsan:

Vad har hänt?? Jag (och garanterat många med mig) följer dej dagligen med stort intresse. Du ger oss så mycket inspiration. Men nu har du varit tyst sedan 22 dec! Det känns inte bra. Hoppas du mår bra och att vi snart får dela dina tankar igen. Kram Lindha 💕❤️❤️💕

#7 - - britt johansson:

Tänk att kunna bli sååååå snygg.Själv är jag en gammal tant som nu försöker med LCHF mest för diabetesen men så klart går jag ner så är det bra.Lycka till även i fortsättningen

#8 - - Anonym:

Grattis