Viktprojektet Vecka 25

"Målet är ingenting, vägen är allt." 
Ett citat från Robert Broberg och visst är det så kloka ord från denna man som tyvärr nyligen gått bort. För visst är det så att under vägens gång, det är då som vi lär oss. Vägen dit är det som kommer avgöra om du kommer att lyckas. Oavsett vilka mål vi har så måste vägen dit vara noga planerad i det mått som fungerar, för det kommer alltid finnas avkrokar; att man hamnar fel eller i en återvändsgränd, men det är då det gäller att hitta vägen tillbaka ut.
 
 Foto; Christian Louboutin  
 
Ann-sofie har hunnit jobba en vecka igen efter semestern, spännande att komma tillbaka och höra arbetskompisarnas kommentarer om att hon gått ner i vikt under sommaren.
 
Att komma tillbaka och jobba natt igen efter flera veckors ledighet med enklare mat och rutiner, då gäller det att planera. Ann-sofie och jag pratade om det och hon kände sig stressad, men vi bestämde att hon måste planera veckans matsedel och sedan inhandla efter den och planera in sin träning, men det viktigaste är att kosten fungerar.
 
Annsofie har verkligen skött sig exemplariskt under hela sin semester och varför skulle man inte göra det? Jag tycker hon hela tiden visar ny energi och att hon vågar mer.
 
Vi pratade om att hon har det så stressigt med alla djuren, barnen, nattjobbet och att hinna med hemmet. Ann-Sofie tycker det är lite jobbigt med maten och att behöva planera, och jag sa; -det finns ju inga andra alternativ man måste planera och förbereda för att inte falla dit. Och det är inte på något sätt som så att Ann-Sofie väljer den enkla vägen utan hon uttrycker bara sin frustration. Men med tiden lär man sig laga enkel mat som går snabbt med LCHF.
 
Jag förstår känslan att inte hinna med familjen och samtidigt laga mat. Visst går det snabbt att laga snabbmakaroner eller steka potatisbullar (mina ord och tankar) men Ann-Sofie gör verkligen sitt bästa och är ärlig i sina känslor. Det är det som är så bra att vi kan skriva om dessa saker som är jobbiga; att få i hop allt mitt i livspusslet. Ann-Sofie visar verkligen att även om det är tungt så ger hon inte upp och det är skillnaden på vem som kommer lyckas. 
 
Egentligen har jag ingen lust att lägga upp den här bilden, missförstå mig rätt, men jag blir så full av beundran för Ann-Sofie att hon redan klarar detta, då jag själv är skiträdd för att göra det.
 
  
A-S;Jag är grymt nöjd Ansikte med glädjetåraren gång i tiden var jag gymnast men det är längesedan Leende ansikte med öppen mun och leende ögon Jag testade ju en gång i  vintras då du sa att Frida övade. Jag rasade ihop men nu fick jag ett ryck och det gick vägen Tummen upp Leende ansikte med öppen mun och leende ögon Skickat från min iPhone 
 
Ann- Sofie berättade för mig att när hon nu kommit tillbaka till jobbet med mer energi. Hon småäter inga sötsaker som de andra på natten, så då blir de andra provocerade. Visst är det märkligt att när det börjar gå för bra för någon, då är det slut på applåder, då kommer avundsjukan och missunnsamheten fram.
 
A-S;  Förresten, kan du fatta att en av mina arbetskamrater sa som han gjorde...  -egentligen borde jag kasta ner en godis i din matlåda! Och jag svarade -nog kan du göra det om du vill få smör på karamellen!Leende ansikte med horn men du får äta upp den själv sen. Trevlig fredag kväll till er. Kram Två hjärtan
Skickat från min iPhone
 
Så bra svarat av henne och Ann-Sofie säger själv att förut hade hon inte vågat ge svar på tal på det viset, men hon känner sig starkare i självkänslan i och med sin livsstilsförändring.
 
 A-S; Tack! Ja jag är verkligen förändrad i rätt riktning. Jag är inte lika ängslig längre för att umgås och våga utmaningar. Det värmer att du säger det Två hjärtan
Skickat från min iPhone
 
 
A-S; God morgon! Jag vet inte vad som är fel men det är då inget kul att väga mig.  Vi hörs i eftermiddag. . Ha en bra dag Glad person som höjer ena handen
Skickat från min iPhone 
 
Startvikt 14/2 - 2015; 99,8 kg
 
Målvikt; 70 kg
 Antal kilon att gå ner; 29,8 kg 
Längd; 174 cm
 
Vecka 1 14/2; 99,8 kg 
Vecka 2 20/2 ; 98,0 kg
Vecka 3 27/2 ; 98,5 kg
Vecka 4 5/3;  96,9 kg
Vecka 5 13/3 ; 96,2 kg
Vecka 6 19/3; 95,4 kg
Vecka 7 28/3; 94,3 kg
Vecka 8 3/4; 93,9 kg
Vecka 9 10/4; 90,7 kg
Vecka 10 17/4; 90,8 kg
Vecka 11 26/4; 91,5 kg
Vecka 12 2/5; 91,4 kg
Vecka 13 9/5; 89,4 kg
Vecka 14 16/5; 89,3 kg  
Vecka 15 21/5; 89,1 kg
Vecka 16 28/5; 88,9 kg
Vecka 17 5/6; 87,9 kg
Vecka 18 18/6; 86,8 kg
Vecka 19 22/6; 87,3 kg
Vecka 20 29/6; 86,4 kg
Vecka 21 6/7; 86,5 kg
Vecka 22 13/7; 86,1 kg
Vecka 23 20/7; 87,1 kg
Vecka 24 27/7; 85,6 kg
Vecka 25 3/8; 85,8 kg
 
Plus 0,2 kg denna vecka    
 
Ann-Sofie vill gå ner till 70 kg, så nu är det 15,8 kg kvar
 
Ann-Sofie och jag har pratat om hennes viktminskning som är bra, men med tanke på att hon tränar väldigt mycket och hennes cykelpass är helt otroligt långa så har jag börjat fundera på om hon får i sig för lite protein och fett.
 
Ann-Sofie har bestämt sig för att sluta med fettkaffe och äta mat i stället. Två hektos viktuppgång är inget att må dåligt över, det är inget nederlag då det kan vara vätska eller att hon byggt muskler som ju faktiskt väger mer än fett. Men man får dribbla och fundera under sin viktresa och förändra kosten allt eftersom, det är så det fungerar allt eftersom kroppen formas om. Men nu en ny vecka och nya tag. 
 
Här kommer Ann-Sofies matvecka ;
(hennes text) 
  
Måndag den 27 juli

Frukost; 1 fettkaffe med 1 litet ägg ihopmixat.    

1.5 timme häst aktiviteter.

Lunch : 1 köttbit med vitlökssmör och stekta wokgrönsaker.  Kaffe med grädde.

2 km promenad rakt uppför slalombacken och jogging 2 km ner och hem.      

18.00 Lchf pannkaka med stekt bacon.

23.30 1 ägg.
Skickat från min iPhone
 
 
Tisdag den 28 juli

2.00 lchf pannkaka med stekt bacon.

8.00 galet hungrig. 0.5 dl turkisk yoghurt med grädde i. 1 litet ägg, 1 skinkskiva och 2 ostskivor. 1 finncrisp med rikligt med smör.

16.00 1 fettkaffe

18.00 1 grillad kycklingfile med 1 bit halloumi och rejält med kryddsmör.

1 timme boxning,  jobbigt men sååååå kul :-)

Några jordgubbar med vispad grädde "som barnen plockat ikväll"    

23.00 1  kabanosskorv utan allt.
Skickat från min iPhone
 
 
Onsdag den 29 juli

2.30 1 kycklingfile med rejält med kryddsmör och grönsaker.

8.00 1/2 dl turkisk yoghurt med en skvätt grädde. 1 kokt ägg med smör och 2 ostskivor.   

15.00 1 ägg, 2 skinkskivor och en rejäl klick majonnäs.

Cyklade : 1.4 mil, trött nattkropp

Bortbjudna ; Grillat kött, 1 bit halloumi, bearnaisesås, aioli, grönsaker och några jordgubbar till efterrätt. 3 glas

1 osthamburgare med bearnaisesås.
Skickat från min iPhone
 
A-S; God morgon! notera att jag skötte mig exemplariskt då vi var på grillfest igår. De hade dukat upp med chips, ostkrokar, hjärtan, en Godis skål som var större än allt Förfärat ansikte glass till jordgubbarna och ingen grädde till. Visserligen åt jag rätt mycket igår kväll när jag kom hem men jag var så hungrig efter en kväll nästan utan fett Flörtande ansikte Skickat från min iPhone
 
Torsdag den 30 juli

11.00 1/2 minisalami, kaffe med grädde.      

13.30 2 kokta ägg ihopmosat med smör.

1 timme styrketräning hemma i källaren, övningar från Olga Rönnbergs bok "Träning för nyblivna mammor" (steg 2)

18.00 Lchf köttfärsgratäng..

21.30 lite minisalami och några ostskivor.
Skickat från min iPhone
 
 
Fredag den 31 juli

2.30 köttfärsgratäng

7.30 keso med rejält med grädde och 1 finncrisp med smör och 1 ägg.

2 ägg mosat med rejäl klick smält smör.

1 timme styrketräning nivå 2 ur Olga Rönnbergs bok. Kul och kanon bra pass.

Tacomiddag utan bröd

9 km promenad.

3 ostbröd med bregott på. 1 glas rosévin.
Skickat från min iPhone 
 
Lördag den 1 augusti

1 ägg mosat med smält smör och kaffe med grädde.

Bullens pilsnerkorv 2 små. "Blev bjudna"

Middag på Allstars. Åt endast  revbensspjället.           
"Dåligt alternativ, söt glaze,  pommes, tvålsmakande tomat och majskolv, åt inget av det. Nästa gång blir det en köttbit med extra sås! "

15 minuter Yoga

Kaffe med grädde och 3 ostbröd med bregott på.
Skickat från min iPhone
 
A-S; Hej. Uppladdning inför sommarens längsta cykeltur. Jag och min arbetskamrat ska cykla till ett matställe/fik 3.5 mil. 7 mil tur och retur. Jag laddar upp med 3 äggulor stekt i mycket smör. Hamburgerkött och ost ovanpå,  kaffe med grädde. Tycker du att fettet räcker?  Jag är rädd att magen spårar ur om jag öser på något mer? .. Ha en bra dag! Kram Två hjärtan
Skickat från min iPhone
Söndag den 2 augusti

Stekt ägg, skinka och ost med kryddor på. Kaffe med grädde.

7.3 mil cykling

Brieost, skinka, kaffe, jordgubbar och mycket grädde.  

Grillad kyckling, bearnaisesås, vitlökssmör och grönsaker.

Kaffe med grädde.

1 grillkorv utan tillbehör.
 
 
#1 - - Anonym:

Alltid lika roligt att följa dessa inlägg. Du/Ni är så duktiga och inspirerande!

Svar: Kul att höra, Ann-Sofie blir så glad över alla era kommentarer, de betyder mycket för henne <3
halvalindha

#2 - - Anonym:

Äter hon inte alldeles för lite relaterat till all träning och riskerar att svälta istället för att komma i ketos?

#3 - - monica:

Trist att bli mobbad på jobbet och möta missunnsamhet. Ann-Sofie kör ett hårt träningsprogram. Det är svårt att planera mat om man normalt äter oplanerat dvs slänger i sig i förbifarten och glömmer vad man ätit. Håller tummarna för att vikten går ner ned råge nästa vecka! Fin fothållning med ballerinaböj på vristerna. Karin Boye skrev också att det är vägen som är mödan värd.

#4 - - Hans:

Ibland händer det att man går upp lite och nästa gång har man gått ner. Det tror jag Ann-Sofie klarar nästa vecka.

#5 - - Anonym:

Ett kilo fett = ett kilo muskler, väger alltså exakt lika mycket...alla som bantar o börjar träna använder denna ursäkt som alltså inte ens stämmer :)

#6 - - Anonym:

Ett kilo fett = ett kilo muskler, väger alltså exakt lika mycket...alla som bantar o börjar träna använder denna ursäkt som alltså inte ens stämmer :)

#7 - - Anonym:

Ett kilo fett = ett kilo muskler, väger alltså exakt lika mycket...alla som bantar o börjar träna använder denna ursäkt som alltså inte ens stämmer :)

#8 - - Anonym:

Ett kilo fett = ett kilo muskler, väger alltså exakt lika mycket...alla som bantar o börjar träna använder denna ursäkt som alltså inte ens stämmer :)

#9 - - Daniels mamma:

Jag hade nog ökat på fettet. Magen tror jag nog pallar med det nu efter så många månader på LCHF. Extra smör på allt :)
Är impad av hur mkt träning hon hinner med!

#10 - - monica:

Måste förresten berätta om en Fb vän från Nya Zeeland . Hon lägger upp 20-30 händelser per dag, tycks inte ha något annat för sig.Följer henne inte alltid. Idag, när jag gick in och kollade, så hade hon delat dig, Lindha, från kostdoktorns engelska sidor!!

#11 - - Nette:

Heja, heja. Grymt bra jobbat. Det är inte lätt att få ihop allt alla gånger. Nu är det jag som ska försöka hänga på för att orka min slutspurt :)
@Anonym: Det kan vara så att Lindha menade att muskler väger mer än fett i förhållande till volym. Kan bara se till mig själv: ett och ett halvt års styrketräning har gjort att jag har samma storlek på kläderna nu som jag hade när jag vägde nästan 10 kilo mindre.

#12 - - M:

Jag kan varmt rekommendera att slopa alla mejerier, och alla frön och nötter. Suverän länk nedan:

http://martinas.nu/dare-to-keto/