Livspussel

Snart fredag och dags för invägning, måste erkänna att jag inte har någon direkt känsla över hur det kommer att gå. Jag har ätit god mat och endast hållit mig till de måltider jag beskrivit och har tränat alla dagar utom en, men ändå har jag ingen riktig känsla av viktnedgång i kroppen, och oftast brukar jag känna åt vilket håll det bär.
 
Då kommer känslor in såsom -"men jag har ätit för mycket god mat", som om det skulle vara felet. Inpräntat tror man att man inte får äta gott och gå ner i vikt. Men så är inte fallet, med LCHF kan man äta gott och ändå gå ner i vikt.
 
Min frukost i går onsdag blev rester från veckan, två skivor kallrökt lax, lite romsås med räkor, 1 ägg, 1 tjock ostskiva och en liten extra klick majonnäs, vilken lyxfrukost! Självklart kaffe när jag kom till jobbet kl. 06.30. 
 
 
Energin som jag har nu mot för tre år sedan går inte att beskriva! Hur mycket mer jag hinner och hur mycket mer jag orkar göra i dag. Jag hade ett möte i stan efter jobbet och blev bjuden på lunch. Vi åt ute på en Indisk restaurang, jättegott. Jag kände att det var socker i såserna så jag undvek dem det bästa jag kunde, men supergott var det i övrigt.
 
 
Jag hämtade minsta på fritids kl. 15 och sedan åkte vi in till Östersund för att lämna henne hos min man som skulle hälsa på hos mina föräldrar så jag och min äldsta dotter kunde träna med Power Works en timme. Det eviga pusslandet för att få allt att fungera och tillgodose allas behov; en liten inblick i min vardag.
 
Den här veckan har det varit jobbigt med träning. Jag är inne i en period där viljan är låg, men är stolt över mig själv för jag har tvingat i väg mig ändå och efteråt är känslan så bra tills det är dags att träna nästa dag. Men det är så det har fungerat för mig: ibland går allt på räls och ibland måste jag tvinga i väg mig för att inse vad jag mår bra av. Jag åt två babybelostar en timme innan träning.
 
Till middag hade min man stekt frukostkorv med hög kötthalt och isterband som jag åt lite mindre av, två stekta ägg, broccoli och en majonnäsklick fick det också bli. Enkelt men gott mitt i vardagen. 
 
 
Min träning sedan starten i fredags ser ut så här än så länge;
 
Fredag; Power Works ute 60 minuter
 
Lördag; Promenad 60 minuter med intervaller
 
Söndag; Vila
 
Måndag; Power Works ute 60 minuter
 
Tisdag; Motionscykel 20 minuter och bålövningar
 
Onsdag; Power Works 60 minuter
 
 
#1 - - Ann-Kristin Andersson:

Hej Lindha! Det kommer att gå fint ska du se. Och mycket kan hända sista dygnet! Nu till en fråga. Jag ska ha fest på lördag och vill bjuda på mingelmat. Har du några förslag på bra mingelmat? Tänkte bjuda på västerbottenpaj utan pajskal samt matig sallad. Men har du fler förslag?

Svar: Hej! Vad kul med mingelmat :) Först tänkte jag räkor men det blir bara kladdigt som mingelmat. Några goda dessertostar, tandpetare med ostbitar och oliv, vattenmelon, jordgubbar, jag hade bakat frökex att ha till ostarna. Västerbottenost chips och en skål med skagenröra som kan lägga på själv. Goda ölkorvar, små minipajer som du kan baka i aluminiumformar. Grillad kycklingfilé som du server kallt i fina bitar, falsk potatissallad. Ha en trevlig fest :)
halvalindha

#2 - - Evelina:

Vad duktig du är som ändå kör på med träning trots att det känns motigt!! Själv så älskar jag att träna. Tycker det är riktigt kul. Det kanske är så att du inte hittat någon träning som passar dig ännu? Testa lite olika aktiviteter osv så kanske du hittar "din grej" och så blir det kul att träna :D

Svar: Jag tycker också om att träna, men i bland känns det motigt bara. Tack snälla för tipsen <3
halvalindha

#3 - - Bea:

Jag äter inte LCHF och har aldrig varit överviktigt. Men jag läser din blogg ändå för att jag beundrar din självdisciplin och beslutsamhet. Du är grym!

Svar: Tack Bea! Vad glad jag blir att du vill läsa min blogg. Ha en härlig helg <3
halvalindha

#4 - - Johanna:

Hej och tack för din blogg!
Så skönt att höra att man inte är ensam om problemet att gå upp. Jag har dock inte bara överätit LCHF-mat utan allt annat också :( Men nu ska jag ta tag i det här. Väger in mig morgon!! Och kommer att använda din blogg som motivation. Du är en kämpe som gjort ett storjobb och som dessutom sporrar så många andra.

Nu till en fråga: Jag gillar LCHF-mat men min man vill gärna ha kolhydrater i form av potatis, pasta etc. Hur blir det då om man tittar på hans måltid? Man använder ju ganska feta produkter i LCHF och tillsammans med kolhydrater är det ju ingen bra kombo. Vill ju inte att han ska gå upp i vikt ;) Något bra förslag på hur jag löser min fråga?

Tack än en gång! Kram Johanna
Ps. Lycka till med caféjobbet (läste på Birgittas facebook).

Svar: Hej! När jag började med LCHF så ville inte min man heller äta det utan fortsatte med mat som innehåller kolhydrater. Beroende på vilken mat jag åt så separerade vi vissa livsmedel. Åt vi köttfärssås med spagettie, så tog jag crème fraiche till vid sidan om och kokade tex broccoli till mig. Stekte vi en köttbit så tar man själv de tillbehör man vill. I bland lagade vi faktiskt olika maträtter. Man kan ju tillsätta mer fett själv i sin egen portion. Hoppas du blev lite hjälpt av svaret. Kram <3
halvalindha

#5 - - Cecilia:

Jag ater inte LCHF, men har forsokt att komma i bukt med ett socker behov, och ha ett nyttigare forhallande med mat. Jag borjade sommaren jattestarkt och har gatt ner 6kg hittills, med 2-4kg kvar. Jag kanner mig sa mycket battre, mer energisk, klarare hud osv. Men sa helt plötsligt de senaste 2-3 veckorna ar det som att allt faller ihop, jag har haft sådana otroliga sug och hetsater allt onyttigt jag kan hitta. Jag blir sa arg pa mig sjalv, och sa trott! Just nar jag tror att jag kommit over det, bums sa ar det tillbaka. Hur som helst ville jag saga att du och din blogg inspirerar! Jag hakar pa for jag vill inte slinka tillbaka pa de 6kg jag tappat!

Svar: Tack för att du delar med dig, det är så viktigt och skönt för oss alla att ta del av hur det går, hur man själv känner, så känner man igen sig själv. Tack för att du vill läsa min blogg och nu ska dina 6 kg bort eller hur kram <3
halvalindha