LCHF På Resa

Jag började lördagen med en ljuvlig hotellfrukost, älskar charkprodukter såsom rökt skinka och salami men jag har bestämt mig för att dra ner på det nu den här veckan och hålla mig till mat med mindre dolda kolhydrater.
 
Ett dignande buffébord med leverpastej, smörgåsgurka, rödbetssallad, marmelader, pannkakor, köttbullar, prinskorvar, massor av nybakat matbröd, fikabröd, yoghurt, sylt och flingor i alla varianter. Ja, listan kan göras lång. 
 
Min frukost blev äggröra med bacon, ett kokt ägg med smör, keso, ostskivor och kaffe. Valde bort prinskorvar och köttbullar då jag inte har en aning om innehållet i dem. Hade gärna kastat i mig pannkakor med spraygrädde och sylt som så många åt, det är lätt att tänka; -vad gör väl en pannkaka? Men jag vet att det bara är att lura sig själv, jag vill ha bort mina kilon nu och det hjälper inte att då provsmaka pannkakor. 
Blir så trött på mig själv när jag provar kläder och känner att det stramar lite pga. min viktuppgång på 6 kg, och jag vägrar köpa en större storlek. Men samtidigt som jag blir irriterad känner jag en lättnad i att jag snart är tillbaka på 70 kg, för nu gör jag allt rätt igen och småäter inte, vilket i slutändan blir mycket fast man inte tror det.
 
Till lunch fick det bli räksmörgås med ägg och avokado, riktigt rejäla portioner. Dessvärre kunde jag inte beställa maten utan bröd men kände att det inte är något större problem med denna rätt att bara äta fyllningen. Dessutom så var det rikligt med räkor, avokado, ägg och majonnäs. 
 
Kom tillbaka till hotellrummet vid halv sju på kvällen, herregud timmarna flyger i väg när man går och går i alla affärer. Ett litet ombyte och vila så blev det dags att äta igen. 
 
Tog en toast Skagen till förrätt, men lämnade brödet. Till varmrätt blev det Black and White, en bit fläskfilé och bit oxfilé med pepparsås och bearnaisesås, valde bort pommes och fick en grönsallad vid sidan om istället.   

Solen skiner i dag också, ska uppleva Stockholm en dag till då jag inte åker hem förrän i morgon. Och ikväll är det dags för Paleo-kvällen med föreläsning som jag ser mycket fram emot.
 
#1 - - Cissi:

Å vad det ser härligt ut. Mys på du 😀

Svar: <3
halvalindha

#2 - - monica:

Så fin mat du kan välja på! Man får ha gott minne, när man ska vara strikt! Inte kasta i sig något extra i förbi farten och glömma bort..... Hoppas paleoföredraget är givande. Då får man äta frukt och nötter, men inga mejerier, tror jag. Svårt för en smör-och ostälskare som jag.

Svar: Läs gärna inlägget om Paleokvällen, smör och ost får du äta.
halvalindha

#3 - - Tussilago:

Oj! oj! rena nobelmiddagen.. helt otroligt att man kan gå ner i vikt av allt detta goda..

Svar: Visst är det smaskens :)
halvalindha

#4 - - Tina:

Ja, det är ett väldigt pusslande och specialbeställande när man är på resande fot. Tack och lov för bra hotellfrukostar. När dem däremot inte är bra är det fan kris resten av dagen :(

#5 - - Nisse H:

Hej igen Lindha
Ett tips när du äter på hotell
Skippa äggröran som serveras, offra lite tid och gör din egen äggröra istället dvs skala ett antal ägg själv och mosa dessa så vet du vad du får.
Gissa anledningen?

Svar: Hej! Nu blir jag nyfiken och känner mig dum samtidigt. Varför ska jag strunta i äggröran? Gör de den inte själv, eller använder de mjölk i? Du måste berätta...
halvalindha

#6 - - Kareng:

Hej,
Enligt den video jag såg på Kostdoktorn igår med Jason Fung är det inte bara (eller inte alls) kalorierna i småätandet som är problemet och som gör att man går upp i vikt. Problemet med småätande är att insulinproduktionen inte hinner gå ner mellan måltiderna när man äter för ofta. Insulin är ett fettlagrande hormon och äter man "hela" tiden så lagrar man fett hela tiden. Därför är det bäst att äta 2 - 3 gånger på en dag och inte 6 gånger.

Svar: Intressant ska kolla in den videon, jag äter tre gånger per dag, med få undantag med en ostskiva i bland.
halvalindha

#7 - - Jeanette:

Vilka bra val du gjort, trots allt gott som lockar:)
Ny vecka och nu striktar vi till det!
Hoppas vi kan träffas nåt i Stockholm framöver, skulle vara så kul.
Kram<3

Svar: Hade gärna velat ta leverpastej och rödbetssallad, men nu vill jag ha bort de här onödiga kilona. Ska till Stockholm säkert igen i höst så då kanske vi kan ses kram <3
halvalindha

#8 - - Nette:

Hej,

Vilken frukostbuffé! Hur väljer man, haha? Älskar frukostar och tack och lov gärna ägg- och baconfrukost.
I helgen vet jag inte vad som flög i mig men det blev några dumma val. Vi var på kräftskiva och jag var chaufför, så jag kan inte skylla på något, men helt plötsligt hade jag inte bara tagit för mig av snacksbordet, utan dessutom ätit upp allt jag tog för mig. Inga mändger, men ack så onödigt :(
Igår däremot tog jag mig tid att förbereda den här veckans matlådor. Det blev köttfärslimpa, tacojärpar, fiskfärsbiffar från "under vårt tak", tomatsoppa med pestomarinerad mozarella och en sats med 56-kilos zucchinibröd. Bara att ta en låda och komplettera med grönt och sås. Ska göra blomkålstaboulehn från Matkärlek nr 3 2015 och ha till järparna. Den är helt galet god!
Ha det gott!
Ps. Ska bli spännande att höra om paleokvällen :)

Svar: Vad bra och målmedveten du är som planerar dina matlådor. Det är lätt att falla dit i bland, men det viktigaste är att resa sig igen. Har lagt ut om Paleokvällen i går :)
halvalindha

#9 - - Hanna Karlsson:

Älskar hotellfrukost!

#10 - - Nisse H:

Hej Lindha
Tipset att det är säkrast att göra sin egen äggröra när man äter
på hotell (tyvärr tar det lite tid när man som mest är hungrig och glupsk) ger jag dig bara för att jag känner folk som jobbar på
insidan inom branschen om man så säger. Finns råvara på
dunk om du förstår vad jag menar, men med det inte sagt att det
inte finns hotell/resturanger som gör som man borde göra från grunden men allt handlar om kostnader/tid som du vet och kan man gena så göra man det var så säker.
Sök lite info på nätet kommer du hitta info gissar jag som styrker mitt påstående alt ställ frågan nästa gång du bor på hotell/äter på resturanger. Det gäller att va vaken idag för fusk förekommer överallt och resturanger är inget undantag.

Svar: Hade lite rätt då, men när du påpekar det så inser jag ju att äggröran är identiskt på alla hotell jag bott på. Det är ju verkligen för trist att man inte kan lita på någon. Tack för att du engagerar dig och tipsar oss läsare. Nu är jag nyfiken på dig Nisse var bor du i Sverige?
halvalindha

#11 - - Nisse H:

Hej Lindha
Nyfiken på Nisse? :)
Bor i Jämtland bara som info

Svar: Men om du bor i Jämtland. så är du välkommen på min föreläsning i Östersund den 29/10 kl. 18.30 :)
halvalindha