LCHF På Resa
Solen skiner i dag också, ska uppleva Stockholm en dag till då jag inte åker hem förrän i morgon. Och ikväll är det dags för Paleo-kvällen med föreläsning som jag ser mycket fram emot.
Så fin mat du kan välja på! Man får ha gott minne, när man ska vara strikt! Inte kasta i sig något extra i förbi farten och glömma bort..... Hoppas paleoföredraget är givande. Då får man äta frukt och nötter, men inga mejerier, tror jag. Svårt för en smör-och ostälskare som jag.
Oj! oj! rena nobelmiddagen.. helt otroligt att man kan gå ner i vikt av allt detta goda..
Ja, det är ett väldigt pusslande och specialbeställande när man är på resande fot. Tack och lov för bra hotellfrukostar. När dem däremot inte är bra är det fan kris resten av dagen :(
Hej igen Lindha
Ett tips när du äter på hotell
Skippa äggröran som serveras, offra lite tid och gör din egen äggröra istället dvs skala ett antal ägg själv och mosa dessa så vet du vad du får.
Gissa anledningen?
Hej,
Enligt den video jag såg på Kostdoktorn igår med Jason Fung är det inte bara (eller inte alls) kalorierna i småätandet som är problemet och som gör att man går upp i vikt. Problemet med småätande är att insulinproduktionen inte hinner gå ner mellan måltiderna när man äter för ofta. Insulin är ett fettlagrande hormon och äter man "hela" tiden så lagrar man fett hela tiden. Därför är det bäst att äta 2 - 3 gånger på en dag och inte 6 gånger.
Vilka bra val du gjort, trots allt gott som lockar:)
Ny vecka och nu striktar vi till det!
Hoppas vi kan träffas nåt i Stockholm framöver, skulle vara så kul.
Kram<3
Hej,
Vilken frukostbuffé! Hur väljer man, haha? Älskar frukostar och tack och lov gärna ägg- och baconfrukost.
I helgen vet jag inte vad som flög i mig men det blev några dumma val. Vi var på kräftskiva och jag var chaufför, så jag kan inte skylla på något, men helt plötsligt hade jag inte bara tagit för mig av snacksbordet, utan dessutom ätit upp allt jag tog för mig. Inga mändger, men ack så onödigt :(
Igår däremot tog jag mig tid att förbereda den här veckans matlådor. Det blev köttfärslimpa, tacojärpar, fiskfärsbiffar från "under vårt tak", tomatsoppa med pestomarinerad mozarella och en sats med 56-kilos zucchinibröd. Bara att ta en låda och komplettera med grönt och sås. Ska göra blomkålstaboulehn från Matkärlek nr 3 2015 och ha till järparna. Den är helt galet god!
Ha det gott!
Ps. Ska bli spännande att höra om paleokvällen :)
Hej Lindha
Tipset att det är säkrast att göra sin egen äggröra när man äter
på hotell (tyvärr tar det lite tid när man som mest är hungrig och glupsk) ger jag dig bara för att jag känner folk som jobbar på
insidan inom branschen om man så säger. Finns råvara på
dunk om du förstår vad jag menar, men med det inte sagt att det
inte finns hotell/resturanger som gör som man borde göra från grunden men allt handlar om kostnader/tid som du vet och kan man gena så göra man det var så säker.
Sök lite info på nätet kommer du hitta info gissar jag som styrker mitt påstående alt ställ frågan nästa gång du bor på hotell/äter på resturanger. Det gäller att va vaken idag för fusk förekommer överallt och resturanger är inget undantag.
Hej Lindha
Nyfiken på Nisse? :)
Bor i Jämtland bara som info
Å vad det ser härligt ut. Mys på du 😀