Fredagsvikten

Här kommer gårdagens mat och hur viktminskningen har gått efter en vecka. Ingen mening dra ut på det och jag hade rätt i mina känslor att jag inte hade gått ner i vikt, men jag hade inte heller gått upp i vikt; -vågen står på samma eländiga vikt efter en vecka: 76,5 kg. 
 
Jag blir förbannad för att vågen står still! Jag har skött mig exemplariskt med maten ganska liberalt men ändå, och jag har tränat alla dagar utom en. Men jag låter mig inte nedslås utan nästa vecka måste det bli ett hejdundrande resultat och dessutom får jag skylla på den kvinnliga veckan i månaden eller hur :) Hur har det gått för er alla då, jag är nyfiken? 
 
Frukost och ledig förmiddag för att sedan jobba kväll; Stekt ägg med rökt skinka, ost och en klick majonnäs, var inte mer hungrig och varför äta mer om man är mätt?
 
 
Innan lunch blev det ett pass på motionscykeln i 20 minuter och sedan bålövningar och armar. Till lunch blev det rester som fanns i kylskåpet; frukostkorv, två stekta ägg, lite isterband och lite blomkålsris. Gjorde en vitlökssås på majonnäs och crème fraiche till.
 
 
Iväg och jobba kväll så då fick det bli plocksallad från ICA med lite blandat gott, bl.a. rostbiff, jag hade med mig min egen hemmagjorda vitlöks dressing.
 
 
 
Sedan vill jag berätta för er som inte redan vet att jag har tagit tjänstledigt från mitt jobb som undersköterska för att våga prova på en ny utmaning och arbeta i ett nystartat "hälso café". Det riktiga namnet är inte officiellt än, ett drömprojekt med detta unika café som inte finns någon annanstans. Där vi kommer servera LCHF, PALEO, Raw food, vegetariskt, allt glutenfritt , inget raffinerat socker och en hel del mejerifritt.
Jag kommer att återkomma om hur det gå med cafét, och när vi öppnar, och även framöver visa den underbara menyn som Birgitta Höglund b.la fått i hop. En spännande höst väntar.
 
Visst är det märkligt hur allt kan förändras till det bättre? Mars 2012 började min livsstilsförändring och 18 månader senare hade jag gått ner 70 kg och min man 45 kg, det låter enkelt men det var det inte även om det var hundra gånger mer njutningsbart och lättare allt eftersom man förstod att LCHF är en livsstil och inte en diet.
 
Jag började blogga 29 april 2014 och på kort tid har min blogg blivit stor vilket känns enormt roligt att jag kan nå fram och inspirera/motivera andra att det går, att det fungerar. Jag har alltid varit en person som älskar att göra andra människor glada/lyckliga och som gärna vill hjälpa till och brinner för att se andra bli glada.
 
Kanske inte relevant på något sätt men jag kommer ihåg så starkt en händelse i min barndom i skolan; vi hade roliga timmen och var indelade i grupper och skulle uppträda, göra något för de andra i klassen varje fredag och detta var veckans höjdpunkt. När det var dags för min grupp så kommer jag  ihåg hur jag ville ha en tävling där man tog två av sina klasskompisar som fick komma fram och sätta sig med ögonbindel och med en kniv och gaffel. Framför sig hade de en varsin chokladkaka som de skulle skära i och äta upp, ni kan tro att detta var populärt, men det var inte lätt att med ögonbindel, kniv och gaffel att äta chokladen. Vi hade satt en timer och den som hann äta mest vann. Vad menar jag med detta inlägg? Jo, att jag ville så gärna göra något annorlunda för mina klasskompisar, jag ville göra dem glada så jag tog mina egna fickpengar och köpte choklad, de andra i gruppen ville inte vara med och betala, och jag menar inget illa med det utan vill bara spegla hur jag tänkte då.
 
Så även nu brinner jag för att vilja hjälpa andra att bli motiverade att förstå att kraften finns att göra det omöjliga möjligt, för det går! Jag kommer att starta upp studiecirklar i höst angående detta men kommer med mer information om det inom kort.
 
 
#1 - - Ann-Kristin Andersson:

Hej Lindha! Jag har också stått och stampat på samma vikt länge (flera månader) men helt plötsligt lossnade det! Från 82,0 kg ner till 79,4 kg på en vecka! Tjooho! Hela - 2,6 kg. Säker mycket vätska men ändå. Har sporrats av dig att verkligen sköta maten och motionerat ordentligt! Så nästa vecka kanske det blir dubbelt upp för dig med viktminskningen mot en vanlig vecka!

Svar: Hej!!! Åh vilken känsla att tappa så mycket på en vecka bra jobbat!!!! Blir spännande att väga sig på fredag igen och skrämmande. Heja dig kram <3
halvalindha

#2 - - jeanette sandelin:

Så fina kläder där på bilden med blus och rosa byxor :)
Glad fredag med hälsning fr ett ☼-igt Dalsland.

Svar: Tack Jeanette, dessvärre en gammal bild men kläderna har jag kvar <3
halvalindha

#3 - - Margaretha:

Jag tänkte på en sak du köpte plocksallad på ica när jag äter kött ,kyckling eller räkor från sådana buffèr så får jag ett enormt sockersug. Jag kollade upp innehållsförteckningen på salladskyckling det var socker i bara 60%kött en tanke bara. Jag hoppade på i måndags har gått ned 1,2 kg började äta 16-8 passar mig utmärk aldrig varit noga med frukost. Lycka till med ditt nya projekt.

Svar: Jag vet Ica plocksallad är inte den bästa, i bland som sist köper jag bara grönsallad, gurka, keso och köper rostbiff vid sidan om i stället och lägger i.
halvalindha

#4 - - Nisse H:

Hej Lindha
Men skärpning nu :)
Starta nästa vecka med ett bättre tänk vet ja
Måndag = en dag med noll kolhydrater, jo det går alldeles utmärkt, kaffe, te, kokosolja, ägg, etc + ett träningspass som bränner 2000 kalorier dvs tufft pass inget "ute med lilla mopsen stuk nu".
Sen likadant på Torsdag
Andra dagar strikt LCHF + styrketräning 30min varje dag
Nästa Fredag kommer du se andra siffror var så säker
och du kommer äta dig mätt och belåten varje dag och EJ vara hungrig.
"You are only as good as your last race"
Alternativ är vara med i "snuttefiltsklubben" igen nästa Fredag :)

Svar: Hej Nisse! Skrattar när jag läser, men jag vill verkligen inte ha en snuttefiltsvecka till, nu jävlar :)
halvalindha

#5 - - Anonym:

Vågen visade 67,2 i morse så jag känner mig väldigt nöjd med den gågna veckan. Känns i kroppen som att nåt hänt så det var skönt att se att det stämde.
Återigen stort tack för att du är ärlig och bjuder på både framgångar och motgångar! Det ger kraft att köra på.

Svar: visst är det märkligt att man kan känna på ett ungefär om man kommer gå ner i vikt eller gått upp. Blir spännande att väga mig på fredag. Tack för att du uppskattar det jag skriver, ha en fortsatt fin vecka kram <3
halvalindha

#6 - - Nette:

God morgon!
Först: Grattis till nya utmaningen! Kan knappt föreställa mig hur det måste kännas :)
Jag fick samma resultat som du, dvs plus minus noll. Men det har varit en snurrig vecka, med mat i förbifarten vissa kvällar. Igår t.o.m. jordnötter, någon sked färskost och ett ägg. Ja du ser ju själv...helt galet! Nu till helgen behöver jag använda söndagen till att matplanera kommande vecka. Får börja där.
Men imorse blev det i alla fall 30 minuter styrka cirkelpass i gymmet på mitt jobb. Frukost blir turkisk yoghurt med några vildhallon och nötter, lunch tonfisksallad ( tonfisk på burk, majjo, rädisor avokado, rucola och ett ägg om jag orkar). Middag vet jag inte än, men troligtvis tacoomelett à la Björn Ferry. Har överbliven tacofärs hemma. Sååå...det var min vecka. Några ridpass blev det också, men de är inte så fysiskt krävande så att det påverkar mina reslutat. Men de är bra för hållningen ;) Nu tar vi nya tag!

Kram!

Svar: Tack Nette, det kommer bli en spännande höst <3 Tycker din vecka ser jättebra ut och tonfisk salladen lät gott. Kul att du delar med dig kram och ha en fortsatt bra vecka:)
halvalindha

#7 - - monica:

Hoppas på "bättre tur" med vikten nästa fredag. Själv gick jag ner från 82.5 till 81.9. 5 år sen sist på den vikten. Fast jag gick upp till 84 efter kräftfest . Och ikväll surströmming med säkert 2 liter upp. Ingen gympa, bara dagliga entimmespromenader. Jag önskar dig lycka till med det nya jobbet och hoppas du inte lockas att smaka för mycket.

Svar: Tack Monica, har inte tänkt på alla frestelser att jobba på fik, men på något sätt så känns det inte jobbigt.
halvalindha

#8 - - Maria:

God morgon! Jag har gått ner 0.2kg den här veckan. Inte mycket, meb efter förra veckans stora tapp på 2.0 kg känns det ändå om. Lite irriterande bara, jag hade gärna hamnat på rätt sida 100kilosstrecket igen, nu stannade vågen på förargliga 100.1kg. 😆 Meen, då har jag den glädjen att se fram emot nästa vecka. :) Ca 5 kg kvar av mina "sommarkilon". Heja oss!

Svar: Hej! Förstår irritationen att vågen kunde väl ha stannat på 99,9 kg men vågade visade ju neråt grymt bra :) Kul att så många vill dela med sig hur det går och framförallt att du känner dig nöjd med dina 2hg med tanke på stora viktraset förra veckan. Heja dig det här kommer du fixa kram <3
halvalindha

#9 - - Emsipemsi:

Hej! Blir så imponerad av dig och din ärlighet! Jag blir så glad också att du inte ger upp. Då ska inte jag det heller trots min blygsamma viktminskning med -0,2 kg. Men det är ett minus och det ska jag vara glad för! :-) Åh vad roligt med det nya caféet! Hoppas det sprider sig till södra Sverige också så att man enkelt kan gå och äta och fika någonstans. Funderar på att köra en äggfasta i fem dagar, vad tror du om det? Har du erfarenhet? Ha en härlig fredag! Kram och tack för den bästa bloggen!

Svar: Hej och tusen tack för din pepp till mig <3 minus 0,2 är mycket bättre än viktuppgång. Läste också om äggfasta som kunde ge den där extra kicken så det lossnar. En vecka skulle jag kunna tänka mig testa men har inte börjat än. Har ingen erfarenhet av det själv, men det lät bra. Hur tänker du göra? Kram till dig och tack för att du delar med dig <3
halvalindha

#10 - - Jenny:

Hej!
Jag tycker att du har jobbat jättebra denna vecka! Stå på, viktminskningen kommer snart.
Själv har jag lagt på mig 3,5 kg i sommar. Förra fredagen vägde jag 68,1 kg. Idag 66,9. Väldigt nöjd. Jag har jobbat tre nätter ( också sjuksköterska) mitt mål är 60 kg. Jag är inte så lång. Tränat styrketräning 2ggr. Jag kan nämna att jag äter lchf, men äter heller inga mejeriprodukter. Tack för din fina blogg. Du verkar vara en så härlig människa. Ha en fin helg! Hörs nästa fredag 🌸👊

Svar: Åh vilken bra viktminskning, grymt bra :) Funderar också på att dra ner på mejerierna. Blir spännande att få höra hur det går för dig nu på fredag. Ha en bra vecka!!!
halvalindha

#11 - - Nisse H:

Än en gång vad var det ja sa tidigt i våras :)
" Jag har tagit tjänstledigt från mitt jobb som undersköterska "
Är det detta som kallas Fas 2 måntro?
Med vänlig hälsning "Saida2"


Svar: Vet inte vad vi ska göra med dig Nisse, du har rätt hela tiden :) Ha en fortsatt fin helg.
halvalindha

#12 - - Jenny:

Hej!
vet att du kommer att fixa detta!
själv har jag gått från 103,5 till 101.9 denna vecka, jag är jätte nöjd. Du är en stor hjälp och stöd. Tack för alla mattips.
Mvh Jenny

Svar: Hej! Wow vilket fantastiskt resultat, jag riktigt känner själv din glädje måste kännas hur bra som helst vilken kick :) Fortsätt inspirera oss <3
halvalindha

#13 - - Paula:

Hejsan till alla "viktkämpare" : ) Här lite vikt-information ! Hade förra fredag vikt 84.5 kg och idag 83.6 kg ! ( Värst denna sommar 85.8kg, som jag kämpat ned tidigare , är bara 165 cm lång ) Hurraa, att det går nedåt, men jag får vara försiktig hela tiden, inga kvällsmörgåsar eller annat smått och gott. Läste från Kostdoktorn sida, om en man som skrev denna hunger så bra. Det heter " Mata- mig- NU- hunger". och det kan jag säga att men detta har jag kämpat mot länge utan att riktig lyckas, men jädrar, om jag inte lyckas nu, när vi gör detta ihop. Ha en bra fredag och helg. Lycka till med nya jobbet Lindha. Kram/Paula

Svar: Hej Paula vilken härlig viktminskning, bra gjort! Kvällssmörgåsar är min last också. I bland kokar jag mig ett ägg med majonnäs till om det kniper. Heja dig och fortsätt kämpa på, toppen att du delar med dig kram <3
halvalindha

#14 - - Maja:

men du ser ju smal ut,är du lång?
Vikten verkar passa dig till utseendet menar jag
Väger du så mycket som du skriver?
Jag vet inte men du kanske ska ha en högre vikt än du tror?

Svar: Hej Maja! Jag är 170 cm lång och på bilderna jag la ut så väger jag 70 kg på den bilden, så det är rätt sätt att jag ser lagom ut på bilden. Ville bara lägga upp den som inspiration. Mina 6 kg har satt sig på magen, ingen katastrof men bort ska de. Ha en trevlig fredag kväll. La ut bilder på mig nya i förrgår tror jag det var, kolla in dem.
halvalindha

#15 - - Mariann:

Har också stått och stampat på ungefär samma vikt halva sommaren. så nu har jag börjat föra dagbok över vad jag äter. Så jag hoppas att det lossnar igen. Jag har en sak jag har funderat på och gogglat på olika LCHF sidor men inte hittat nått svar. Hur är det med vatten. Som gammal Viktväktare är man ju itutad att man ska dricka 1,5 liter vatten per dag. Har det egentligen nån betydelse eller dricker man bara när man är törstig, eller tills tillbringaren är tom?

Svar: Jag har inte mätt hur mycket vatten jag dricker per dag, utan dricker vatten till maten och när jag är törstig.
halvalindha

#16 - - Kicki S:

Hej!

Min vägning: 75,9 kg, dvs. -0,4 kg sen förra veckan (totalt 2,4 kg på 2 veckor).

Början av veckan gick riktigt bra, faktiskt fram till i onsdags. Då fick vi övernattningsbesök av vänner på väg hem från semestern. Vi bjöd iofs på LCHF-mat, Åses kycklinggratäng med bl.a. grädde. Blomkålsris och sallad till det. Och till efterrätt hennes tryffelkaka. Till det vispgrädde och hallonröra - väldigt gott! Och samma mat i form av rester igår. Det blev en sen middag vid 20:30, vi bor på landet och var inne och helghandlade inne i stan - det tar alltid minst 3 timmar inkl. bilfärd...
Tog bara en liten bit av kakan båda gångerna men den gjorde nog sitt, jag hade ju redan ätit. Och fortfarande har vi kvar tryffelkaka, vilket elände!
Har i alla fall hunnit med 4 joggingrundor den senaste veckan - riktigt duktigt!

Ikväll är det övernattningskalas här - stora killen fyller 13 och har bjudit hem några kompisar på PS- och filmkväll. Definitivt inte LCHF för barnen - jag hoppas bara jag kann hålla mig borta från chips- och godisskålar...

Trevlig fredag alla!

Hälsningar Kicki S

Svar: Bra viktminskning på 2 veckor heja dig!!! Hoppas du kunde hålla dig i från chipsskålarna. Chips är min last också. Fortsätt kämpa på och berätta hur det går för dig kram :)
halvalindha

#17 - - Emelie :

Har stått still på vågen denna veckan. Men jag har småätit ochvtom lite vindruvor har slunkit ned. Mitt tips om man vill se snabbare resultat eller om vågen stått still en längre tid trots lchf är att ta bort mejerierna, med undantag för smöret. :)
Bättre lycka till oss nästa vecka!

#18 - - Emelie :

Har stått still på vågen denna veckan. Men jag har småätit ochvtom lite vindruvor har slunkit ned. Mitt tips om man vill se snabbare resultat eller om vågen stått still en längre tid trots lchf är att ta bort mejerierna, med undantag för smöret. :)
Bättre lycka till oss nästa vecka!

Svar: Tack för att du delar med dig och heja oss och alla andra <3
halvalindha

#19 - - Karin:

Det är inte fy skam att stå still i vikt heller, det kommer säkert ett ras nästa vecka. Tycker att det är kanon att du lägger upp bilder på det du äter. Jag har haft svårt att komma upp i fettmängden, har nog inte riktigt fattat än att det är okej efter 20år med vv. Så nu har jag hittat majonnäs efter att tittat vad du ätit i en vecka :-)
Själv gick jag ner 2,1kg den här veckan och är förstås supernöjd med det.

Svar: Du har alldeles rätt, är själv nöjd med att stå still bättre det än att gå upp i vikt.Man är så inpräntad med viktv. att äta lite fett men så var man hungrig jämt.
Otroligt bra resultat på en vecka, bra gjort :) Heja dig!!!
halvalindha

#20 - - Anonym:

Hej Linda
Du är verkligen en inspiration !
Har en fråga t Ann-Kristin Andersson som svarat i bloggen. Vad gjorde du för att efter att ha 'stått still' gå ner igen?

#21 - - Anonym:

Hej Linda
Du är verkligen en inspiration !
Har en fråga t Ann-Kristin Andersson som svarat i bloggen. Vad gjorde du för att efter att ha 'stått still' gå ner igen?

Svar: <3
halvalindha

#22 - - Thomas:

Hej!
Kroppen strävar efter att stå still, men det kommer att börja röra sig!
För mig har det gått jättebra i sommar -5Kg sedan midsommar trots lång semester. Kram!

Svar: Hej Thomas!Vad härligt för dig att ha gått ner i vikt i sommar, grymt bra gjort :) Kram till dig !
halvalindha

#23 - - Anonym:

Hej :) jag är en av dom som hänger på :) startvikt 73,6 nu: 72,6 mål: 65. jag hade precis som du förra veckan (röda veckan) å gick då upp två hg den veckan. Fortsatte ändå precis som förut med maten och den här veckan lossnade ett kg. Så nästa vecka kommer det vara stor skillnad på din fredagsvägning tror jag :) va duktig du är med träning. Det måste jag också ta tag i snart. Kram

Svar: Hej och tack för att delar med dig, ja jag hoppas på bra resultat nästa vecka :)Heja dig kram <3
halvalindha

#24 - - Jeanette:

Men vad roligt med Café, all lycka till dig och de som ska vara med.:))
Trevlig helg<3

Svar: Tack Jeanette <3
halvalindha

#25 - - Anonym:

Så roligt. Grattis! Hade jag bott i Ö-sund hade jag varit en stammis. You go girl!!!

Svar: Tack, har du vägarna förbi får du kika in.
halvalindha