LCHF - Pizza

Tipsar om en perfekt snabb och god lördagsmat som hela familjen gillar, dessutom tycker min minsta att det är kul att få hjälpa till och skära och hacka alla ingredienser vi vill ha på pizzan. Jag gillar att laga mat men i bland vill man att det ska vara så lätt och snabbt att laga, så vi brukar köpa pizzamix från LCHF - klubben då den är jättegod och du bara behöver tillsätta 3 dl vatten, röra i hop och sedan kavla ut. Så kan man i stället koncentrera sig på fyllningen.
 
 
Jag gjorde hemmagjord tomatsås den här gången, och börjar med den så den kan sjuda och koka i hop sig under tiden.
 
Hemmagjord tomatsås;
 
1 finhackad gul lök
1 msk olivolja
2 dl passerad tomat
1 msk tomatpuré
1 krm salt
1 krm peppar
1/4 köttbuljongtärning
1 tomat
 
Finhacka löken och fräs den mjuk i oljan. Tillsätt passerade tomaterna och den hela tomaten ( skär den i klyftor
Tillsätt även tomatpurén och alla kryddor. Koka såsen i 15 -20 minuter. Smaka gärna av med lite färsk basilika.
 
 
 
Valfria pålägg och mycket ska det vara.
 
  
Lägger först tomatsås på botten sedan hälften av osten, valfri fyllning och toppar med resten av osten. Vi brukar ha tillbehör som crème fraiche, béarnaisesås och pizza sallad. Ha en härlig lördag :) 
 
 
 
 
#1 - - Britten:

Det där måste provas någon dag!

#2 - - tommy:

ser gott ut :D

#3 - - Anonym:

Mums! Har du någon gång räknat efter ungefär hur många gram protein du får i dig? Min viktnedgång går trögt och jag har förstått att det kan vara för att man äter för mycket protein, jag brukar landa på 80-90 g per dag. Jag väger 70kg och vill ner till 60 för jag är bara 157 cm. Höll du koll på proteinmängd under din viktnedgång?

Svar: Hej! Jag har aldrig räknat hur mycket jag äter eller vägt maten, då det var så skönt med LCHF att komma i från det. Jag vägde mig en gång i veckan och gick jag ner visste jag att jag ätit rätt, gick jag upp tänkte jag efter, har jag ätit för mycket mejerier, för lite fett eller för mycket protein och så justerade jag, men aldrig att jag räknade. I bland kunde det räcka med att jag ändrade träningsform så tog viktminskningen fart igen. Hoppas du blev lite klokare, annars får du höra av dig igen.
halvalindha

#4 - - Sofy:

spännande. undrar om det finns någon motsvarighet i Finland.

#5 - - emiliesbeauty:

Åh va gott!!