Självkänsla

Tycker man inte om sig själv, så kan det vara svårt att tro att någon annan kan tycka om en. Att må bra i sig själv förändrar ju så mycket, man utstrålar en helt annan attityd, jag kan känna att jag känner mig mer trygg i mig själv nu. Och som en vän sa till mig förut, att jag har blivit mycket lugnare till sättet, inte lika "clownig". Jag känner att jag behöver inte bevisa för andra att jag är något nu, utan jag duger ändå. Jag behöver inte andras godkännande längre och det är så skönt att ha nått hit där jag är i dag. Jag vågar och vill utvecklas nu, det ville jag inte förut för då var tryggheten maten, sitta i soffan, dricka läsk och äta chips.
 
 
Nu ska jag börja plugga engelska, och jag tog skoterkörkortet för lite mer än ett år sedan bara, jag ville inte så mycket förut för det var jobbigt att göra saker, och nu har jag som ett uppdämt behov att jag vill göra massor tillsammans med min familj.
 
Jag vet inte varför min självkänsla gömde sig under mina kilon, men nu har den kommit fram.
Att ha dålig självkänsla kan uttrycka sig på så många sätt, men förutom att jag har gått ner i vikt, så har jag under resans gång förändrast mentalt också, givetvis till det bättre.
 
Måste ju erkänna att jag aldrig gillat när min man är ute och reser i sitt jobb, inte för att jag inte litar på honom. Men någonstans i mig tyckte jag inte om det, jag kände mig osäker och mådde inte bra över att vara hemma själv med barnen. Men nu sedan jag gått ner i vikt så har jag blivit tryggare i mig själv, och jag har rannsakat mig själv och känner att jag hängde upp mitt liv på honom, men så kan man ju inte ha det. Det är viktigt att ha egen tid och pyssla om sig själv.
 

Det är så viktigt i ett förhållande att man kan göra egna saker, och eftersom jag mår bra nu och trivs med mig själv, så känner jag mig mer självsäker. Jag tränar, går kurser, är ute och reser själv, och jag har startat en blogg och älskar verkligen att skriva. Jag känner att jag har ett eget värde nu vilket gör att jag kan leva med min man på ett bättre sätt. Nu kan jag inte påstå att vi haft det dåligt, men det har blivit så mycket bättre sen jag blivit mer självständig.
 
För mig satt självkänslan i min övervikt, men nu kan allt bara bli bättre för mig och min familj.
 
 
 
 
 
#1 - - Jeanette Sandelin:

Det vilar ju en viss trygghet i att stanna i sin övervikt - man slipper en massa saker. Just självkänsla tänkte jag på i natt när jag satt vaken ett par timmar. Klickade hem en del böcker i ämnet från biblioteket. Din blogg är så VIKTig <3

Svar: Tack Jeanette :) Ja det är tryggt och skönt att gömma sig i sin kropp, slippa ta ansvar i bland. Kram.
halvalindha

#2 - - Nette:

Åh, vad härlig läsning. Och så igenkännande! Men det är nog så att när man märker att man faktiskt klarar det svåraste som finns; att tappa kilon och låta dem vara tappade, så klarar man allt sedan. Viktminskning, som så mycket annat, sitter i huvudet (som du vet ;)) och kanske är det en spärr som släpper när man upptäcker att man har mental styrka nog att genomföra det man har bestämt, att tappa vikt. Sen är det ju bara att köra på ;)
Jag har ju tjatat lite om min ridning och min häst tidigare och i lördags genomförde vi något som vi har tränat på hela sommaren och detta under bedrövliga förhållanden. Vi tävlade i hoppning! 90 cm på gräsbana. En vansinnigt blöt, hal och svårriden gräsbana. Och i klassen innan ramlade jag dessutom av när min häst skyggade för något under hindret. Men jag hoppade upp och vi tog oss över och i klassen efter genomförde vi vår utmaning. Vi rev tyvärr två hinder men det spelar ingen roll. För vi hoppade allt utan vägran och vi kom i mål tillsammans! Känslan efteråt är obeskrivlig. Man äger verkligen! Skit samma att prisrosetten gick till någon annan. Vi vann ändå :)
Och när man har tagit kontroll över sig själv och sitt liv och är sin egen regissör, så kan folk härja bäst de vill. Man är trygg ändå. Vad jag flummar iväg, men ja, så är det ibland.
Kram!

Svar: Åh va härligt skrivet :) Blir så glad för din skull, du lyckades verkligen och precis som du skriver vann du ändå, heja dig!!!! Ja det är bara vi som kan forma hur vi väljer att våra liv ska bli, en jobbig insikt, men så viktigt. Allt sitter i huvudet, det är positiva tankar som gäller!!! Stor kram till dig :)
halvalindha

#3 - - Annie:

Nu har jag laddat hela sommaren genom att läsa din blogg varje dag. Idag börjar min resa att släppa ett tungt bagage både fysiskt och psykiskt. Tack för att du delar med dig och hjälper mig!

Svar: Tack vad glad jag blir att du vill läsa min blogg och känner att du blir inspirerad :) Önskar dig all lycka till, kram!!!
halvalindha

#4 - - Valter Lautaro:

Wow, personligen tror jag att kropp och själ är ett. Du måste ha gått igenom så sjukt mycket under denna tid, Jätte inspirerande och kul att läsa om. Keep going strong(er)!

Svar: Ja det har varit en fantastisk resa, som en berg och dalbana. Vissa dagar går hur bra som helst, medans andra vill man bara ligga och gråta, för att det är jobbigt. Tack för att du läser min blogg :)
halvalindha

#5 - - Gunilla:

Ja inspirationen är stor 😊😊😊
Nu har jag varit o skrivit på för gym o personlig pt. Börjar ikväll med massage. Det blir mental träning också. Kan behövas nu när jag är "mellan två jobb". Ska bli roligt men lite "scary" också. Och naturligtvis lchf 💖

Svar: Åh, vad kul :) Gym och Pt, kanon!!! Du ska se att du kommer tycka det är mycket roligare att träna, när du har en Pt som fokuserar på dig. Lycka till på nya jobbet, förstår att det känns lite läskigt, kram och lycka till :)
halvalindha

#6 - - monica:

Jag tycker du skriver så begåvat och vettigt. Jag tycker att du ska vidareutbilda dig, inom ditt yrke eller något annat. Har du upplevt att du blivit "friskare" av LCHF, förutom ökat självförtroende och rörlighet. Tänker på infektioner, blodtryck osv. Så bra att du lättare kan vara ensam med barnen. Många jobb innebär resor, liksom en del har fritidsaktiviteter som innebär resor.

Svar: Men tack snälla underbara du, du anar inte vad dina ord betyder mycket för mig, tack :) Ja jag upplever att jag känner mig friskare med LCHF, har haft en förkylning på två år endast. Förut knaprade jag Treo för jag hade huvudvärk konstant, nu har jag nästan aldrig huvudvärk. Jag är piggare, förut var det jättejobbigt att ta sig upp på morgonen, nu är jag pigg när jag vaknar. Blodtryck var ett tag sedan jag testade, men ska gå i väg och göra ett snart, det låg lite för högt förut. Ha en fortsatt fin vecka, kram :)
halvalindha

#7 - - Valter Lautaro Sena Tristant:

Jo d e juh d tidvis. Vägde själv 113 ett tag o människor var inte precis sena med att påpeka att man hade gått upp, det var en snabb uppgång på något år så gick jag från 70 till 113.

D va så att människor typ tog ett steg tillbaka då dom såg en "WOW vad har hänt?!" , inge kul o sen redan låg självkännsla på det, oh yeah !

Har tagit tid men nu känner jag mig blodigt stark.

Lycka till med allt =) kommer kolla in i framtiden också.


Svar: Tack! Härligt att du känner dig stark, kämpa på, kram :)
halvalindha

#8 - - Malin :

Väldigt bra skrivet tycker jag!
Och ja, viktigt med egen tid oxå.
Himla snygg du är! :)
/ Malin
malinedlund.blogg.se

Svar: Tusen tack :)
halvalindha