Mål i livet

Gör något varje dag som tar dig närmare ditt mål .....
 
Jag kan känna att kraften som gjorde att jag lyckades gå ner i vikt, vad ska jag göra med den nu?  Jag menar, om jag klarade att gå ner 70 kg och nu inte behöver gå ner mer, så måste jag ju kunna använda den kraften/energin till att göra något annat som jag drömmer om, eller hur? Om jag bestämmer mig för att lägga den kraften på ett nytt projekt så måste ju det lyckas eller hur!!! 
 
 
Det är läskigt att ge sig ut på sådant man aldrig gjort förut, men jag känner mig så på väg..
Det är otroligt att man vill/vågar prova nya saker. Varför ville jag inte det när jag var tjock? Jag var nöjd att sitta i soffan då, fast nöjd var jag ju inte egentligen, men jag hade inte orken att ta tag i någonting. Och nu självklart är jag ju lättare, och jag ser att jag har många möjligheter för att jag vågar mer nu, och är inte rädd för att det kan gå åt helv... Idag är jag mindre rädd och vågar ge mig ut på okänt vatten.
 
Om jag kunde lägga fokus på att gå ner i vikt, så måste jag kunna lägga fokus på mina nya drömmar, även om vissa är patetiska. Jag menar, vem tror jag att jag är, men man måste ju få ha drömmar. Så nu har jag bestämt mig för att lägga kraft för att uppnå dem, för de kommer ju inte av sig självt det har jag ju förstått.
 
  
Så nu har jag två nya mål att förverkliga! Är inte redo att berätta om dem än, men lovar att göra det framöver. Det gäller att ta tillvara på alla tillfällen i livet, och göra något av det, för det finns ingen annan än du som kan göra förändringarna i ditt liv. 
 
 Ett av mina favorit citat;
"Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid."
 
#1 - - Jeanette Sandelin:

Just så! Jag behöver oxå kanalisera energi och använda den till nåt positiv. NU ligger fokus på vikten. Och på Maria Helanders 100 dagar till jul :)
VAD gjorde du vid viktplatåer? Jag ska ju få börja gymma efter återbesöket hos sjukgymnast i slutet på månaden. Min höft innehåller slemsäcksinflammation bl a. Det tror jag kommer att skjutsa fart på vikt, förbränning OCH glädje (motivation).
Kostförändringar? MER fett... Vad tror du för lite extra sådär...KRAM <3

Svar: God morgon, hann inte svara i går. Vid vikt platåer som jag hade i bland, som kunde bli att det inte hände något på vågen upptill 3 veckor, så blir man väldigt stressad och åtminstone jag irriterad, jag gjorde ju allt rätt. Men oftast gick jag ner rätt rejält efter att ha stått still på vågen ett tag. Men i bland kunde det bero på att jag fick i mig för lite fett, eller för mkt. dolda kolhydrater, så då åt jag lite mer strikt mat, som kyckling, bearnaisesås, räkor aioli och avokado. Så brukade det gå bättre. Men i bland vill kroppen inte gå ner oavsett om du gör rätt, men det är då du får ha tålamod, det är som om kroppen behöver återhämta sig. Ha en fin onsdag, kram.
halvalindha

#2 - - Birgitta Höglunds mat:

Bra tankar, Lindha :)
När jag mådde som sämst, handikappad efter ryggskada, med så mycket värk och trötthet från Fibromyalgi och med över 20 kg mer att bära omkring än vad jag har idag, trodde jag aldrig jag skulle komma dit jag är idag.
Nu skriver jag bloggar, kokböcker och har en massa spännande projekt på gång, det fanns inte på världskartan innan LCHF.
Vi kan det vi vill, när vi fått den här orken och nystarten i livet ;)

Svar: Tusen tack Birgitta! Jag måste säga själv, att vilken fantastiskt prestation du gjort. Blir så inspirerad att hur man kan lyckas i livet trots många motgångar. Imponerande historia och framgång du fått. Ska bli så intressant att få träffa dig :)
halvalindha

#3 - - Nette:

Heja dig! Vad spännande! Jag har också funderat på vad jag ska ha för mål sedan när vikten är stabil. Inte för att jag behöverfundera nu, jag har ca hälften kvar, men ändå.

Jag har googlat lite och vetedieten hette Dr Kuosa och inte Oetker som jag skrev först. Jag åt den som kvällsmål. Och en smörgås. Eller två. Och en skål popcorn. Och lite annat jag kom över eftersom jag helt klart blev hungrigare av vetedieten. Inte så konstigt. Jag tog en kopia på innehållsförteckningen: Ingredienser: fullkornsvete (69%), skummjölkspulver, mjölkproteinkoncentrat, vegetabilisk olja (palmolja, rapsolja, solrosolja), glukossirap, majsstärkelse, vasslepulver, maltodextrin, vitaminer och mineraler (kalciumkarbonat, magnesiumcitrat, viatmin C, järnfosfat, kalciumhydroxid, vitamin E, niacin, pantotensyra, vitamin B6, riboflavin, tiamin, vitamin A, folsyra, biotin, vitamin B12, vitamin D).
Då är dagens mat betydligt hälsosammare och mer mättande :) Tänk om man vetat det då, att grädde, ost och goda såser skulle vara smalmat :)
Stor kram!

Svar: Haha blir så full av skratt, av det du skriver, klart man blev mer sugen med den dieten. Undrar hur mycket pengar han tjänade på oss alla lurade, hemskt. Man är så desperat att gå ner i vikt, att man gör vad som helst. Tacka vet jag LCHF. Tack för att du påminde mig om den här dieten som jag glömt bort, men höll på med bland alla andra förut :) Ha en fin onsdag kväll, kram.
halvalindha

#4 - - Marléne:

Skrev detta i min blogg i går. Tycker den passar att sända till dig i dag då jag läste din blogg ;) Lycka till med dina drömmar!

http://livetsmedaljong.wordpress.com/2014/09/15/vaga-dromma/

Svar: Tack den var jätte bra och fin! Lägger ut den på min blogg, så fler får ta till sig :)
halvalindha

#5 - - Nikita:

Tänkte göra lite reklam för min nystartade blogg om träning, hälsa, boxning och vardag. Skulle bli så glad om du ville kika in och kolla! Puss på dig :)

http://nikitalindblads.blogg.se

Svar: Var in och tittade, det såg trevligt ut. Fina bilder. Kram och lycka till :)
halvalindha

#6 - - monica:

Jag drömmer om att fira jul på Nya Zeeland sittande i en solstol på en sandstrand med en grillad köttbit och ett glas vin under Södra korset . Lång resa dit och bra dyrt då jag inte vill vara från barn och barnbarn och inte har råd att ta dem med.

Svar: Då får du drömma, och ha som mål, att få råd att ta med alla :) Lät som en skön dröm, kram :)
halvalindha

#7 - - Sara - Fitspo, fashion & food:

du är en helt underbar motivation !

Svar: Tusen tack :)
halvalindha

#8 - - Panki:

Åh så spännande!
Du har helt rätt tänk! Heja!

Svar: Tusen tack, det är mycket idéer som snurrar i mitt huvud :) Kram
halvalindha

#9 - - Erika:

Tack för att du inspirerar. Jag är så glad att jag har hittat din blogg. Hittade den via Kostdoktorn. Jag har påbörjat min viktresa nu mot minus 30 kg och dina tips är toppen att ta till. Nu är det slut på åratal av jojobantning!!!!

Svar: Härligt att höra, det här fixar du!! Lycka till och stor kram till dig!!!
halvalindha

#10 - - Lifejj - tre månader i Algeriet:

Helt otroligt så duktig du har varit! Och du har rätt, dags att starta ett nytt projekt då du har avklarat ett annat :)

Svar: Tack snälla du, ja jag har så mycket funderingar, så jag får ta en bit i taget här också som jag gjorde under viktminskningen, ingen stress så blir det bra resultat. Kram till dig.
halvalindha

#11 - - Josephine:

Grymt!! Det kommer du klara oavsett vad de nu är för mål! Spännande :)

Svar: Tusen tack :) Ha en fortsatt fin torsdag :)
halvalindha

#12 - - Ida:

Du är så grym! :)

Svar: Tack snälla :)
halvalindha

#13 - - Prietha:

Gud vilken bra inspiration du är! Citatet på slutet är också superbra :D

Svar: Tack så mycket, ha en fin söndag :)
halvalindha

#14 - - ami:

Hej!
Jag har lyckats gå ner 30 kilo och har en del kvar men jag kämpar mig dit varje dag, men angående valen om att våga. Jag har själv inte vågat många saker just pågrund av min övervikt, det har hindrat för jag har varit för tung helt enkelt typ som bundyjump, fara på klättervägg ect just för övervikten svikit. Att inte få på sig kläder utan se ut som en korvskinn är inte heller det roligaste och gör att självförtroendet har svikit en för många saker, men när man gått ner så har ju självförtroendet ökat och det är klart man klarar lättare göra saker då :)

Svar: Fantastiskt bra gjort, att du gått ner 30 kg!!! Heja dig :) Ja livet blir till det bättre på många sätt, när man väger mindre. Ska du ner mer i vikt eller har du nått din målvikt?Ha det gott, kram.
halvalindha

#15 - - Hanna Karlsson:

Heja dig!

Svar: Tack :)
halvalindha