LCHF-biffar med ugnsrostade grönsaker
Recep LCHF biffar;
1,6 kg nötfärs
1 finhackad gul lök
1 msk paprika pulver
1 msk lökpulver
2 msk kalvfond
1 msk soja
1/2 dl tomatpuré
1 dl majonnäs
1 dl grädde
3 ägg
Salt/peppar
Blanda först alla ingredienser utom nötfärsen i en skål, rör sedan i köttfärsen och blanda med en gaffel. Låt sedan smeten få stå och vila en stund.
Forma till stora biffar och stek snabbt på hög värme i smör så att de får fin färg, lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper i mitten av ugnen 225 grader tills de blir genomstekta, ca 20 minuter.
Tillbehör;
Ugnsrostade grönsaker
Vitlöksklyftor
zuzzhini i större bitar
gul lök
broccoli
palsternacka
morötter
ringla olja/soja över och salt peppar
mitten i ugn 225 g ca 60 min.
Ädelostsås till;
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
Kvibille Gräddädel ost 45%
soja, börja med 1 tsk
lime, några droppar
köttbuljong, 1/4 köttbuljongtärning
Blanda alla ingredienser utom osten, som du lägger i och får smälta in i såsen. OBS. Ej koka.
Nu så kan jag kommentera igen! TACK för Birgittas bok "Långkok" så fin och klok :)
Kram fr sö Dalsland.